Als je honing wilt eten, neem dan biologische honing. Biologische honing komt uit gebieden waar binnen een straal van 5-7 kilometer geen industrie, niet-biologische landbouw of snelwegen voorkomen. Ook halen de bijen de nectar uit natuurgebieden en van niet-genetisch gemanipuleerde planten.
Biologisch en puur natuur
Toch mag honing pas biologisch heten als het uit gebieden komt waar binnen een straal van drie kilometer geen industrie, niet-biologische landbouw of snelwegen voorkomen. Om een bio-label te krijgen moeten bijen de nectar uit natuurgebieden halen, en van niet-genetisch gemanipuleerde planten.
Pure honing is in een oogopslag makkelijk te herkennen. Wanneer deze opgeborgen wordt ontstaat er namelijk een gekristalliseerde klomp op de bodem. Bij nagemaakte honing is dit niet het geval. Als je het echt wilt testen dan kun je het ook testen met een glas water.
Trucje toepassen: doe wat honing in een glas water.Lost het meteen op, dan is het suiker en geen honing. Pure honing lost veel langzamer op, vaak moet je ook roeren. Bubbeltjes: kijk in het potje of je minuscule luchtbelletjes ziet.
Honing kan als biologisch worden beschouwd, maar kan nog steeds boven de 105° worden verhit terwijl het wordt verwerkt . Honing kan rauw zijn, maar niet biologisch omdat de bloemen waar de bijen uit hebben geplukt niet biologisch waren. Het is op zijn zachtst gezegd verwarrend, omdat er weinig controle is over de termen die worden gebruikt om honing te beschrijven die in de VS wordt geproduceerd.
Honing zit bomvol vitaminen en mineralen. Honing zit vol met vitaminen en mineralen. Zo bevat honing vitamine B2, vitamine B3, vitamine B5, calcium, koper, ijzer, magnesium, fosfor, kalium en zink. (2) Kortom, de perfecte aanvulling op je dagelijkse voedingsinname!
Honing die als rauw wordt geclassificeerd, mag niet gepasteuriseerd of verwerkt worden. Omgekeerd moet biologische honing gewoon afkomstig zijn van een bijenboerderij die voldoet aan de biologische veehouderijnormen van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) (25).
Koudegeslingerde honing is een term die wordt gebruikt om de puurheid van de honing uit te drukken. Kortom: 100% zuivere honing zoals deze bedoeld is. Pure honing heeft een andere verhouding tussen suiker en fructose dan honing uit de supermarkt.
2. Is echte honing altijd vloeibaar? Echte honing kan verschillende texturen hebben, afhankelijk van de kristallisatie. Sommige soorten kunnen vloeibaar zijn, terwijl andere een crèmige of vaste consistentie hebben.
Het eerste waar je op moet letten als je honing koopt is of er op het etiket staat vermeld. Als er gemengde EU en niet EU honing op staat is de honing vaak hoofdzakelijk afkomstig uit China en kan je beter niet kopen.
Honing kan elke dag worden geconsumeerd.Het is een natuurlijke en gezondere zoetstof in vergelijking met geraffineerde suikers. Echter, vanwege de calorische waarde is het belangrijk om het met mate te eten. De aanbevolen hoeveelheid honing per dag varieert per persoon.
Honing met een volle smaak
De meeste honing van de imker heeft een volle smaak met een goudgele kleur die soms neigt naar donkerrood. De meest bekende honing is bloemenhoning. Deze honing maken bijen van nectar uit heel veel verschillende bloemen. Daarom noem je het ook wel multiflorale honing.
1. Manuka honing (Nieuw-Zeeland) Manuka honing is misschien wel de meest beroemde honingsoort ter wereld, vooral vanwege zijn rijke samenstelling en krachtige werking. Deze honing wordt gewonnen uit de nectar van de Manukaboom, die in de wilde en ongerepte natuur van Nieuw-Zeeland groeit.
Manuka honing is aanzienlijk duurder dan de meeste andere honingsoorten, wat grotendeels te maken heeft met de beperkte beschikbaarheid en het arbeidsintensieve productieproces.
Onze biologische honing is heerlijk van smaak. Lekker op brood of als natuurlijke zoetstof. Biologische honing komt van biologische bijen, die in gebieden leven waar binnen een straal van 5-7 kilometer geen industrie, niet-biologische landbouw of snelwegen voorkomen.
Plaats een kleine druppel honing op een vel keukenpapier.Zuivere honing laat geen opvallende natte vlek achter en wordt niet snel opgenomen . Als de honing snel wordt opgenomen, kan dit duiden op vervalsing, mogelijk met toegevoegd water of andere stoffen.
Hoewel honing gezonder is dan geraffineerde suiker, betekent dit niet dat je onbeperkt honing kunt eten. Het regelmatig overschrijden van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid kan bijdragen aan gewichtstoename en een verhoogd risico op diabetes en hart- en vaatziekten.
Manuka honing is ook rijk aan antioxidanten en ook die dragen bij aan de antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen van de honing.
Nate's honing begon met één bijenkorf in de achtertuin. Nu zijn we vertrouwd met duizenden bijenkorven waarmee we 100% pure honing rechtstreeks van de bron naar uw tafel kunnen brengen.
Grote kans dat de honing uit de supermarkt niet alleen bestaat uit echte honing, maar uit een mengsel van suikersiroop en honing waaruit de waardevolle enzymen en vitaminen zijn verdwenen. Echte honing van de imker smaakt dus beter omdat dit bestaat uit pure honing zonder toevoegingen of bewerkingen.
Zuivere honing wordt uit de bijenkorf gehaald en voorzichtig gefilterd om alle viezigheid (vuil, pollen, dode insecten) te verwijderen, voordat het wordt verpakt. Rauwe honing wordt echter direct uit de bijenkorf gehaald zonder enige filtratie en in de verpakking gedaan .
Het is illegaal om honing te verkopen of op de markt te brengen als "biologisch" als het niet is gecertificeerd door een door de overheid goedgekeurde biologische controle-instantie . Als een honing die als "biologisch" is gelabeld niet de code van de certificeerder heeft, bijvoorbeeld GB-ORG-04, DE-OKO-001, etc. op het etiket, dan is het niet biologisch.
Nazomerhoning (een variant op de heidehoning) heeft bijvoorbeeld de meeste anti-oxidanten en mineralen.Ook zijn boekweithoning of lindehoning een goede keuze wanneer u specifiek een gezonde honing zoekt.
Dankzij de rustieke eigenschappen van Afrikaanse bijen en de rijkdom van de flora bevat Braziliaanse honing geen resten van verontreinigende stoffen en wordt het beschouwd als een hoogwaardige en pure honing die een biologisch certificaat mag dragen.