Een normale spiegel reflecteert omdat er achter het glas een dun laagje metaal zit. Bij doorkijkspiegels is dat laagje extreem dun, het bestaat soms maar uit enkele metaalmoleculen. Daardoor laat het een deel van het licht door, terwijl het meeste licht wordt weerkaatst.
Een spiegel is eigenlijk niets meer of minder dan een glasplaat met een stuk metaal erachter. Kijk, als ik dit stuk aluminiumfolie achter deze glasplaat hou, lijkt het al een beetje op een spiegel. Maar hier wil je niet iedere ochtend je haar in kammen. Het geheim achter de spiegel is metaal.
Ideaal heeft een spiegel geen kleur omdat het 100% van alle golflengten weerkaatst. In de praktijk echter is dat niet helemaal het geval. De meeste gewone spiegels zijn van gewoon (groen) glas gemaakt met een dunne laag zilver of aluminium (beide een grijzige kleur) er achter.
Spiegels zijn gemaakt van glas en metaal en kunnen zo als een orgon-accumulator (~energie-opwekker) werken. Staat je bed dus recht tegenover een spiegel, dan kan deze versnelde, onrustige energie- en etherstroom op de aura van de slapende persoon inwerken.
Dure spiegels worden met de hand gemaakt en handmatig gekleurd, hierdoor behoud het zijn waarde en zijn deze spiegels het antiek van de toekomst. Veel spiegels worden tegenwoordig massaal aangeboden op vergelijkingssites.
De kleur die een spiegel het beste reflecteert is de kleur groen. Elke spiegel heeft dus een hele lichte groene tint. Dit is goed te zien als je 2 spiegels tegen over elkaar zet, dan zie je duidelijk dat de ''Oneindigheid'' steeds groener wordt en andere kleuren verliest.
Glas is uit zichzelf kleurloos. Het is doorzichtig en dat komt omdat het glas van alle kanten evenveel licht door laat.
Ja, een gewone spiegel kan prima in de badkamer!
De oude Egyptenaren maakten rond 3000 voor christus de eerste echte (hand)spiegels. Van brons of koper werden schijven gegoten of platgeslagen en vervolgens hoogglans gepolijst om zo als spiegel dienst te kunnen doen. In de Griekse oudheid werd deze techniek overgenomen.
Het glas houdt de spiegelende laag bij elkaar en beschermt hem. Daarachter zit de spiegelende laag. Deze bestaat uit een dun laagje metaal. De lichtstralen gaan door het glas heen en de spiegelende laag weerkaatst deze stralen.
Controleer de spiegels
Gelukkig is er een snelle manier om te controleren of een spiegel doorzichtig is. Je zet jouw nagel tegen de spiegel en als het goed is zit er ruimte tussen jouw nagel en het spiegelbeeld van de nagel.
Wat is een gelaagde spiegel (oftewel een dubbelzijdige spiegel)? Dit is een spiegel die is samengesteld uit twee spiegels van 3 mm dikte. Deze zijn met de achterkant aan elkaar verlijmd. Hierdoor krijg je een spiegel die aan beide zijden een spiegelfunctie heeft.
Hoe ontstaat een one-way-vision effect met raamspiegel? Spiegelfolies bevatten een heel dun metaallaagje. Dit laagje weerkaatst een grootdeel van invallend zonlicht (zichtbaar licht, warmte en UV-straling). Door de weerkaatsing van dit zichtbare licht ontstaat een spiegeleffect.
Gekleurd glas (denk aan groen glas – rood glas of geel glas) wordt gemaakt door andere grondstoffen erin te verwerken. Om rood glas te maken heb je bijvoorbeeld goudkorrels nodig. Dat is ook meteen de duurste kleur glas om te kopen!
Ongeveer 60 procent van al het verpakkingsglas is wit, terwijl maar 50 procent van alle glasbakken geschikt is voor kleurscheiding. Daarom is er altijd een tekort aan wit glas. En soms een overschot aan bont. Op kleur scheiden bespaart dus grondstoffen en energie om weer nieuw wit glas te maken.
Het is de aanwezigheid van ijzeroxiden in de samenstelling van het basisglas (floatglas geheten), die deze licht groene tint aan het glas geeft. Er zijn glastypen die zo weinig metaaloxiden bevatten dat deze licht groene esthetiek kan worden geëlimineerd. Dit is het gamma extra-blanke beglazingen.
Best een bijzonder fenomeen waar de meeste mensen last van hebben. Hoe komt dit? Het gaat erom dat we denken dat wij ons spiegelbeeld zijn. Je ziet namelijk je spiegelbeeld in de spiegel (ja, ok dat wist je wel) en dan is alles omgedraaid: je linkerkant wordt je rechterkant en je rechterkant wordt je linkerkant.
Hoe zie je er nou écht uit? De meest betrouwbare manier om daar achter te komen, is om iemand anders een foto van je te laten maken (al komen bij een goede foto, fotografisch gezien, meerdere factoren kijken). Dan zie je hoe je er écht uitziet, hoe anderen jou zien. Dan zie je: de waarheid.
3. Geen spiegel. Het kan een kinky detail zijn, een spiegel tegenover of boven het bed, maar voor een relatie is het eigenlijk niet zo goed. Het is beter om de slaapkamer reflectievrij te houden, spiegels hebben volgens feng shui namelijk een energie die onrustige slaap kan veroorzaken.
Als er iemand was overleden werd er een zwarte doek over de spiegel gehangen. Dat was om de geest weg te kunnen laten gaan. Alle spiegels in huis moesten worden afgedekt. Buiten werden er ook nog zwarte linten opgehangen.
Het bed moet met het hoofdeinde tegen een muur staan en de zijkanten van het bed moeten vrij zijn. Je kunt je bed beter niet onder een raam zetten of onder een schuin of balkenplafond. Ook kun je beter geen kastjes of planken boven het bed hangen of spullen onder je bed bewaren.
Plaats de spiegel op de plaats waar het meeste daglicht binnenkomt voor een optimaal effect om de ruimte lichter te maken. Heeft u weinig daglicht, zet dan een grote staande schemerlamp voor de spiegel of een mooie hanglamp zodat de spiegel het licht van de lamp kan weerkaatsen.
Spiegelglas is verkrijgbaar in verschillende diktes en kleuren. De meest gebruikte diktes zijn vier en zes millimeter. Voor het bestellen van spiegelglas van 4 millimeter dikte en 150 cm hoog, 50 centimeter breed moet men €33,75 betalen. Bij een dikte van 6 millimeter en dezelfde maat is de prijs €45,-.