Kijk in de spiegel met een spierwit papier naast je gezicht. Wanneer je huid rozig of blauwachtig lijkt, dan heb je een koele ondertoon. Als je huid naast het papier gelig, perzikachtig of vaal lijkt, heb je een warme ondertoon. Bij een neutrale ondertoon zie je geen geel of roze tint in je gezichtskleur.
Je kunt nooit de juiste kleur foundation vinden als je niet weet wat jouw ondertoon is. Je ondertoon is koel (cool), warm of neutraal (neutral). · Koele ondertoon: Je hebt een coole ondertoon als je huid wat rozig/rood is. Als je kijkt naar de aderen in je pols dan zijn deze blauw.
Houd een stuk wit papier bij je gezicht.
Als je huid gelig of vaal lijkt naast het witte papier, dan heb je een warme ondertoon. Als je huid roze, rooskleurig of blauwachtig rood lijkt, dan heb je een koele ondertoon. Als je huid grijzig lijkt, dan is je huid waarschijnlijk olijfkleurig met een neutrale ondertoon.
Warm: rood, oranje, geel, geel groen etc. Koel: blauw, paars, groen. Draag tops en sjaals die de kleur van je ogen mooier doen uitkomen.
Heeft jouw huid een warme of neutrale ondertoon, kies dan voor een foundation met een gele ondertoon. Heeft jouw huid een koele ondertoon, kies dan voor een foundation met een roze ondertoon. Natuurlijk is het kiezen van de juiste foundation ook een kwestie van smaak.
Kijk in de spiegel met een spierwit papier naast je gezicht. Wanneer je huid rozig of blauwachtig lijkt, dan heb je een koele ondertoon. Als je huid naast het papier gelig, perzikachtig of vaal lijkt, heb je een warme ondertoon. Bij een neutrale ondertoon zie je geen geel of roze tint in je gezichtskleur.
De Color Changing foundation heeft een speciale kleurveranderende werking die perfect blendt met je huid. De vloeibare formule is in eerste instantie wit, maar zodra je deze aanbrengt op je huid zie je direct dat deze verandert naar de kleur van je huid. De unieke foundation past zich aan elke huidskleur aan.
Voorbeelden van koele kleuren zijn: roze, blauw, grijs, blauwpaars, citroengeel, blauwrood, blauwgroen, zwart, wit, zilver.
Onder warme kleuren verstaan we kleuren zoals rood, oranje, bruin en roze (al hebben sommige roze tinten ook een koele ondertoon). Blauw, groen, grijs, en paars zijn dan juist weer koele kleuren.
Koude kleuren, zoals blauw, groen en magenta doen ons eerder denken aan koele dingen, zoals water of gras. Wanneer je primaire kleuren (rood, geel en blauw) met elkaar vergelijkt,is het verschil in warmte duidelijk.
Ze ontdekten dat de donkerste huid voorkwam bij de Nilo-Saharaanse herdersvolkeren in Oost-Afrika, zoals de Mursi en de Surma, en de lichtste huid bij de San in Zuid-Afrika. En daartussen waren er nog vele gradaties, zoals bij het Agaw-volk in Ethiopië.
Kijk naar de aderen in je polsen of je aderen een blauwe tint hebben of meer groen zijn. Bij een blauwe tint heeft je huid een koele ondertoon. Als je aderen meer aan de groene kant zijn heb je een warme ondertoon. Soms is het lastig te zien, of zijn je aderen groenblauw.
Findation.com & Foundation Matrix
Het werkt vrij simpel: je vult de kleur, soort en het merk in van 1 (of meerdere) goede foundation(s) in die je al in huis hebt liggen. Vervolgens zoekt de site van een merk naar keuze of gewoon een hele lijst merken jouw foundation match van die andere merken.
Als je een koele ondertoon hebt, is het belangrijk make-up in koele kleuren te gebruiken. Deze kleuren zien er natuurlijk uit bij jouw huid en zullen je een gezonde uitstraling geven. Koele kleuren zijn gemengd met blauw, er zit absoluut geen geel- of oranjetint in. Denk aan paars, roze, wijnrood, zeegroen en blauw.
Test, test, test
Breng van elk een streep aan op je wang/kaaklijn en neem ook je hals en decolleté mee, de foundation die je niet meer ziet zitten is a keeper, tipt Gigi. Twijfelgeval? Kies de warmste kleur: die laat je huid stralen.
Met een spoeling maak je het haar niet donkerder of lichter, maar je voegt wel pigment toe aan het haar. Zo kun je kiezen voor allerlei kleurnuances, waaronder dus asblond. Deze spoeling zal ongewenste geeltinten (bij blond haar) of oranjetinten (na het verven van donker haar) uit het haar verwijderen.
Je noemt de kleur ook wel zandkleur of ecru; hierin zijn zowel donkere tinten als meer lichte tinten te onderscheiden. Het bijzondere is dat beige tot de bruine kleuren behoort: een warme kleur, die daardoor weliswaar ook weleens als een beetje saai wordt gezien.
Heb je bruine of groene ogen, dan kun je ze meer laten stralen door warme tinten als chocoladebruin. Houd er wel rekening mee dat de bruintint van je haren niet exact hetzelfde is als de kleur van je ogen (denk aan het contrasteren). Kies in plaats daarvan een bruine kleur die een paar tinten donkerder of lichter is.
Paars kun je lichter maken door wit toe te voegen. dan krijg je lila tinten. Mensen vragen ook: is lila een koele kleur? Dat betekent dat lila tot de koele kleuren behoort.
Puur paars is een kleur die ongeveer evenveel blauw (een koele kleur) als rood (een warme kleur) bevat. Ook is puur paars een kleur die niet erg donker, licht, fel of gedempt is.
Groen ontstaat door de primaire kleuren geel en blauw te mengen. Meng je evenveel geel en blauw dan krijg je een pure groen. Bevat de uiteindelijke groentint meer geelpigment dan krijg je een nog warme groen.
Als je een vette huid hebt helpt foundation in de vorm van poeder goed om oneffenheden weg te werken en de vette huid minder zichtbaar te maken. Als je een droge huid hebt kun je het best een crème foundation gebruiken, dit voorkomt de schilfering en uitdroging van de huid.
Na het aanbrengen van foundation en concealer ga je de huid afpoederen. Dit doe je om vlekken te voorkomen. Bij een foundation op waterbasis is afpoederen niet perse nodig, maar met poeder zit het soms net iets mooier, bijvoorbeeld bij een huid met vettige T-zone.
BB-crèmes zijn namelijk meer gericht op verzorging en het voorkomen van eventuele huidproblemen, terwijl CC-crèmes onzuiverheden vooral verdoezelen en je teint corrigeren als die bijvoorbeeld erg rood of juist nogal vaal is. Bovendien hebben CC-crèmes een veel lichtere textuur en zijn ze minder vettig dan BB-crèmes.