De diameters in de bovenste rij staan voor de diameter van jouw taartvorm. Zoek de diameter van de vorm uit het recept (bijvoorbeeld 22 cm) in de linkerkolom. Zoek de diameter van jouw vorm (bijvoorbeeld 24 cm) in de bovenste rij. Waar de rij en de kolom elkaar kruisen, staat een getal.
Meet met uw liniaal de lengte en breedte over de bovenkant van de pan van de binnenrand tot de binnenrand . Om het volume van een gecanneleerde buisvormige cakevorm te meten, vult u de pan met water tot de rand en giet u het in een maatbeker om het volume te bepalen.
Dus, als het recept 3/4e kopje tot 1 kopje bloem (90 tot 120 gram) zegt, neem dan een 4 inch cakevorm . Als het recept meer dan 1 tot 1,5 kopje (120-180 gram) maida zegt, neem dan een 6 inch cakevorm. Als het recept meer dan 1,5 kopje maida zegt, neem dan een 8 inch cakevorm.
PME Ronde Bakvorm 20 x 7,5cm (8 inch) - Maak Je Taart.
De diameters in de bovenste rij staan voor de diameter van jouw taartvorm. Zoek de diameter van de vorm uit het recept (bijvoorbeeld 22 cm) in de linkerkolom. Zoek de diameter van jouw vorm (bijvoorbeeld 24 cm) in de bovenste rij. Waar de rij en de kolom elkaar kruisen, staat een getal.
Een bakvorm van 16 cm is de helft van een ronde bakvorm van 23 cm met dezelfde hoogte.
De meest gebruikte maat voor een standaard cakevorm is 20-25 cm in diameter.
12 inch cakes kunnen heel royaal geserveerd worden aan 40 personen met elk plakje dat ongeveer 1 inch breed is aan de achterkant. Een standaard vork is ongeveer 1 inch breed. Houd er rekening mee dat het dunne plakje van een 12 inch cake 6 inch lang is en 4 of 5 inch hoog.
Een bakplaat van een halve maat is goed voor 58 porties en een bakplaat van een kwart is goed voor 30 porties. Als u vermoedt dat uw gasten iets grotere stukken cake proberen te stelen (geen oordeel hier), voer dan gewoon de bovenstaande stappen uit met verschillende afmetingen van de plakken.
De meeste recepten voor ronde taarten vereisen de standaard: een 8-inch bakvorm . Sommigen gebruiken misschien een 9-inch bakvorm, maar je kunt het recept naar behoefte aanpassen. Taartvormen moeten relatief licht zijn, en dat heeft te maken met het type materiaal waarvan ze zijn gemaakt.
De koolstofstalen mal wordt ook warmer dan een siliconen mal en verdeelt daardoor de warmte zodat de cake gelijkmatig gebakken wordt terwijl je je geen zorgen hoeft te maken over het afbladderen van de coating, wat vaak voorkomt bij Teflon. Daarnaast is de koolstofstalen mal eenvoudig schoon te maken en kan hij in de vaatwasser.
Maak een nieuwe panwand met aluminiumfolie
Rol de stroken strak op zodat ze cilinders vormen die sterk genoeg zijn om de foliewand te ondersteunen tegen wat er ook maar aan het koken is. Je moet proberen om minstens twee van deze steunen te maken, maar als je er meer maakt, wordt je wand sterker.
De gebruikte formule is een heel simpele en duidelijke die we allemaal op school hebben geleerd: volume. Voor ronde bakvormen is het gewoon πr²h (π x kwadraat van straal x hoogte), voor vierkante en rechthoekige bakvormen is het lbh (lengte x breedte x hoogte).
Bakpapier is onmisbaar in de keuken van een thuisbakker. Het wordt voornamelijk gebruikt om te voorkomen dat voedsel aan bakvormen of een bakplaat blijft kleven tijdens het bakken. Bakpapier wordt gemaakt van gebleekt papier en heeft een coating die voorkomt dat voedsel aan het oppervlak blijft plakken.
Maattabel voor broodvorm
Meet de breedte en lengte vanaf de bovenkant, binnen de rand . De meeste broodpannen (met uitzondering van Pullman-stijl) zijn breder aan de bovenkant dan aan de onderkant, dus dit onderscheid is belangrijk.
Kies de juiste maat taart: over het algemeen is een taart van 15 cm voldoende voor ongeveer 12 personen, een taart van 20 cm voor ongeveer 24 personen, een taart van 25 cm voor ongeveer 36 personen en een taart van 30 cm voor ongeveer 50 personen.
Uitgaande van cakes die tussen de 7,5 en 15 cm hoog zijn, levert een ronde cake van 15 cm 5-11 porties op; een ronde cake van 20 cm levert 12-16 porties op en een ronde cake van 23 cm levert 12-16 porties op.
Broodvormen. Een broodvorm van 20×10 cm heeft een inhoud van 4 kopjes beslag, net zoveel als een ronde vorm van 15×5 cm . Een broodvorm van 23×13 cm heeft een inhoud van 8 kopjes beslag, net zoveel als een ronde vorm van 23×5 cm en een vierkante vorm van 20×5 cm.
De maten die we doorgaans voorstellen voor onze recepten voor laagcakes zijn 20-25 cm/8-10 inch in diameter . Het is handig om er maximaal vier in je kast te hebben, zodat je laagcakes sneller kunt bakken, maar dit hangt ook af van de grootte van je oven en het aantal ovenrekken dat je beschikbaar hebt.
De standaard bakvorm die meestal wordt gebruikt in recepten, heeft een diameter van 24 centimeter. Weten hoe groot je bakvorm precies moet zijn voor een specifiek recept? Maak een som van alle ingrediënten, van bloem tot en met eieren, en doe dat gewicht maal twee.
Het eenvoudigste alternatief: 8" vierkant = 9" rond
Bingo! U hebt zojuist de makkelijkste, meest basale panvervanging gezien: de capaciteit van een 8” vierkante pan en een 9” ronde pan zijn hetzelfde (64”) en de pannen kunnen in elk recept door elkaar worden vervangen.
(Zorg ervoor dat de pannen minstens 5 cm diep zijn.) Begrijp dat de verhoudingen hier niet exact kloppen. Als je een recept volgt dat vraagt om een ronde pan van 20 cm, verwacht dan dat je twee cakes van 15 cm, na het bakken, ongeveer 0,6 cm korter zijn dan die in het originele recept .
Bereken de beslagcapaciteit van een pan: Vul de pan tot de rand met water. Gebruik een maatbeker om te bepalen hoeveel u hebt gegoten. Trek de helft van de hoeveelheid water af van het totaal om de capaciteit te bepalen voor pannen van 1 of 2 inch diep, en trek 1/3 van de totale hoeveelheid af voor pannen die 3 of 4 inch diep zijn.