Wij adviseren je om polyester kledingstukken op maximaal 40 graden te wassen. Je hebt geen speciaal wasmiddel nodig voor polyester en je kan zelf inschatten of je wel of geen wasverzachter toevoegt. Polyester is kleurvast, je kunt dus gewoon lichte en donkere kleuren samen wassen.
- Was de kleding altijd binnenstebuiten. Hierdoor is de print op je kledingstuk beter beschermd aangezien het op deze manier niet opschuurt tegen andere kledingstukken in je wasmachine. - Kies voor vloeibaar wasmiddel in plaats van poeder. Waspoeder gaat vaak agressiever te werk en laat gemakkelijker strepen na.
Leg een stuk bakpapier of een strijkdoek over het ingestreken kledinglabel (let op met synthetische materialen). Strijk gedurende 30 - 60 seconden over het label terwijl je druk geeft met het puntje van het strijkijzer (de lijm moet smelten). Je kunt het strijklabel nu van de stof verwijderen.
Gebruik flexfolie verwijderaar
De meest effective manier om flexfolie (maar ook flockfolie en transfers) te verwijderen is door flexfolie verwijderaar te gebruiken. Wij raden zelf AlbaChem VLR flexfolie verwijderaar aan. Met AlbaChem VLR flexfolie verwijderaar maak je kleine fouten snel ongedaan.
Dit doe je door een paar uur van te voren WD40 of een Tar and Glue remover eroverheen te spuiten. Deze trekt in het foam achter het embleem of logo, en weekt daar een klein beetje van de lijm los. Leg er eventueel een doekje onder, zodat het niet helemaal naar beneden druipt.
Alcohol ontsmet niet alleen, maar krijgt ook stiftvlekken klein. Het breekt de chemicaliën uit de stift af waardoor de vlekken als sneeuw voor de zon verdwijnen. Druppel een beetje alcohol op de vlek en boen weg met een proper doekje.
Doe dan een beetje nagellakremover op een wattenschijfje en wrijf het over de stiftvlek. Dit kan zowel gedaan worden bij gladde oppervlaktes als met kleding en stoffen meubels. Door de hoeveelheid alcohol in nagellakremover, maar ook haarlak en ontsmettingsalcohol, kunnen de chemicaliën van de stift worden afgebroken.
Doe een eetlepel waspoeder of wasmiddel in een kom met koud water en laat de vlek daarin een uur weken. Om het wasmiddel diep in de vezels te laten doordringen, wrijf je een beetje over de vlek of gebruik je een borsteltje als hulpmiddel. Spoel de vlek daarna af met koud water en was het kledingstuk zoals gebruikelijk.
Plaats een stuk karton in uw shirt op de plek waar uw wilt bedrukken. Strijk vervolgens voor circa één minuut de print op uw shirt.Doe dit door rondjes te draaien met uw strijkijzer. TIP: Leg een stuk bakpapier tussen de print en uw strijkijzer.
Pluisjes op wasgoed voorkomen: gebruik een speciale waszak
Nog beter is het om de pluisgevoelige kleding in een speciale waszak te wassen. Door de kleding in een waszak te wassen voorkom je dat de pluisgevoelige kleding onnodig tegen andere kledingstukken aan schuurt. Hierdoor ontstaan minder snel pillen.
Niet in de droger
Doe in ieder geval nooit T-shirts met een opdruk in een droger, hierdoor kan de print vervormen en krimpen de shirts snel!
En hoe was je een wit shirt met print? Een wit shirt met print; moet dat bij de gekleurde of bij de witte was? Deze kunnen gewoon bij de witte was. Verzamel al je witte T-shirts en hemdjes, doe ze binnenstebuiten en doe deze op een niet al te lang programma van 40 graden.
Het fijne was of wol-programma is voor delicate stoffen zoals wol, zijde of viscose. Het wast op een lage temperatuur (30 graden) en centrifugeert minder hard. Als je echt zuinig op je wollen kleding bent, kun je er ook voor kiezen om de kleding voorzichtig met de hand te wassen, zonder hard te wrijven of te wringen.
Veelgestelde vragen over watervaste stift verwijderen
Er zijn verschillende huis-tuin-en-keuken middelen die u kunt proberen om stift uit kleding te halen zoals: alcohol, schuurmiddel, whiteboardmarkers en melk. Effectief (vilt)stift verwijderen, doet u met speciaal daarvoor ontwikkelde middelen zoals HG vlekweg 2.
Vul een schaaltje met HG vlekweg 2 en leg het deel van het textiel waar de vlek in zit in het schaaltje. Laat dit 10 tot 15 minuten weken, maar laat het product niet indrogen. Wrijf vervolgens stof op stof en spoel goed uit met warm water.
Omdat de textielstiften zo intens zijn, kan de inkt door de stof heen drukken. Plaats een stuk plastic (bijvoorbeeld een insteekhoesje of mapje) tussen de lagen textiel om de andere kant tegen de inkt te beschermen. Als je blij bent met de lijnen van je ontwerp kun je ze fixeren met een strijkijzer.
Ossengalzeep is precies wat het woord zegt: de gal van een os (of een ander rund) in zeepvorm. Gal is een vloeistof gemaakt door de lever en opgeslagen in de galblaas. In ons lichaam breekt gal vetten en eiwitten af waardoor we voedsel kunnen verteren. In zeepvorm heeft ossengal hetzelfde effect op vlekken in textiel.
Whiteboard markers
De inkt van een whiteboard stift kun je daardoor heel makkelijk met een doekje of viltwisser weer uitvegen van het whiteboard. Whiteboard markers zijn dus droog uitwisbare stiften.
De stift verwijderen gaat makkelijk met water of maak het permanent door twee lagen lak aan te brengen. Gebruik de stift om op glas te schrijven of tekenen.
Selecteer ontwerpen > watermerk.(In Word 2010 of 2007, selecteer pagina-indeling > watermerk.)Klik op Watermerk verwijderen.
Stickerresten verwijderen van uw kleding
Stickerresten op uw kleding? Om deze weg te krijgen kunt u het kledingstuk het beste een nachtje in de vriezer leggen. De stickerlijm wordt dan hard en is eenvoudig weg te schrapen. Achtergebleven resten kunt u vervolgens verwijderen met HG Stickeroplosser of HG Vlekweg Nr.
Als er merkenrecht op een logo, beeldmerk, vorm, kleur of teken rust, mag u deze alleen gebruiken met toestemming van de eigenaar. Soms vraagt de eigenaar daarvoor een vergoeding. Grote merken en organisaties werken vaak met licenties: u koopt dan het recht om bijvoorbeeld een stripfiguur of logo te gebruiken.