De bereiding is eenvoudig: de nuggy's in de verpakking met ingedrukte deksel slechts twee en een halve minuut verwarmen in de magnetron. Daarna nog twee minuten laten afkoelen en klaar is de snack.
Verwarm je oven voor op 180°C en gaar de kipfilets dan, afhankelijk van de grootte en de dikte 10 à 15 minuten. Wanneer ze klaar zijn, haal je ze best uit de oven, draai je ze om en bedek je ze even met wat aluminiumfolie, zodat het vlees nog even kan rusten en het sap door het vlees kan stromen.
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Leg een met olijfolie ingevette ovenschaal of een bakplaat met bakpapier klaar. Leg de kipnugget in de ovenschaal of op de bakplaat. Bak de nuggets in ongeveer 30 minuten gaar en knapperig.
Verwarm de oven in de heteluchtstand naar 180 graden, leg de kip op de bakplaat en verwarm de kip ongeveer 15 tot 20 minuten. Ook hier geldt regelmatig zelf even controleren.
Naast het feit dat je kip altijd goed moet bakken en nooit rauw moet eten, kun je het beter ook niet voor een tweede keer verwarmen. Als je afgekoelde kip namelijk opnieuw opwarmt, verandert de eiwitsamenstelling, wat kan leiden tot vervelende spijsverteringsproblemen.
1 Verwarm de heteluchtoven voor op 220°C. 2 Plaats de bevroren kipnuggets op een ovenrooster. Gebruik geen bakpapier of ovenschaal voor het beste bakresultaat en plaats een opvangplaat onderin de oven zodat de oven schoon blijft. 3 Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de kipnuggets in 9-11 min.
Bevroren: 3 minuten. Ontdooid: 2 minuten. Maximaal 15 stuks tegelijk frituren.
Een afgekoelde kip kun je het beste niet opnieuw verwarmen. Waarom niet, horen we je denken. De eiwitsamenstelling van de kip verandert namelijk wanneer je dit doet. Hetzelfde geldt voor eieren.
Opwarmen van een gegrilde kip
Geen nood, wij helpen je ook wanneer je thuis bent! Gebruik je een microgolf? Gewoon zak dichthouden en kort maar krachtig opwarmen! 750 – 900 watt gedurende 3 minuten! (kleine stukken ga je uiteraard korter moeten opwarmen).
Verhit de kip op 800 Watt telkens ongeveer 15 seconden in de magnetron. Wacht dan een paar seconden en verhit dan weer 15 seconden. Ga hiermee door tot de kippenpoten handwarm aanvoelen. Dat duurt zo'n 1,5 a 2 minuten.
Verdeel de gepaneerde kipnuggets over het mandje of de bakpan of grillplaat van je Airfryer. Bak ze ongeveer 14 minuten op 180 graden. Ik deed dit in de Airfryer XXL zonder voorverwarmen, als je een ander model hebt verwarm je de Airfryer eerst voor en bak je de kipnuggets daarna ongeveer 12 minuten.
Airfryer (180°C): doe de gewenste hoeveelheid kipnuggets in het mandje (max. halfvol ) en verhit ca. 8 minuten in een voorverwarmde airfryer.
Je kunt er zoveel maken als je wilt en je kunt de de kipnuggets die over zijn bewaren in de koelkast (2 dagen) of ze invriezen voor een volgende keer. Maak er gerust meer. Zo heb je een voorraad in de vriezer en binnen no time zet je ze op tafel. Of als snack doen ze het ook goed.
Maak de olie op middelhoog vuur warm in een koekenpan of hapjespan. Bak de helft van de nuggets in 5 minuten. Draai ze na ongeveer 2 minuten met een tang om, zodat ze aan alle kanten mooi bruin en gaar worden.
Om alle kipstukken dezelfde vorm te geven, maakt McDonald's gebruik van een speciale koekjespers. Het vlees wordt in de fabriek gemalen en vervolgens door een enorme pers met uitsteek-vormen gerold. Hieruit komen de 'kale' kipnuggets in de vier verschillende vormen.
Frituur de kipnuggets zo'n 5 minuten in de hete olie tot ze bruin beginnen te kleuren en lekker krokant zijn.
Vlees opnieuw opwarmen
Stoofvlees kun je het best opwarmen in de oven op 170°C bedekt met folie. Gehakt opwarmen kan het beste in de magnetron en om de dertig seconden roeren. Gegrilde kip warm je op in de magnetron. Gebraden kip kun je het beste met folie bedekken en warm laten worden in de oven op 180°C.
Dat doe je best op een niet al te hoge temperatuur in de oven. Dek het vlees af met een stukje aluminiumfolie en steek het een minuut of tien in een voorverwarmde oven van 140°C. Hou er wel rekening mee dat het vlees al een bepaalde bakwijze heeft, dus de kans blijft bestaan dat het een beetje verder gaart.
Wil je het gebraad toch vooraf klaarmaken? Bereid het dan ineens helemaal. Om het op te warmen, laat je het zachtjes warm worden. Dek het af met aluminiumfolie en zet het in een oven van 60°C.
Verhit restjes door en door
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op. Eten opwarmen in de magnetron is makkelijk, maar het voedsel wordt niet altijd gelijkmatig verhit.