Plaats de appelbol in een op 120 graden voorverwarmde oven. Wacht een 20 tot 25 minuten en smullen maar! Oh ja ook hier is gebruik van mes en vork een aanrader. Weet jij wat wij allemaal in ons assortiment hebben?
Om de perfecte kwaliteit te behouden is het belangrijk om ons product ook op de juiste manier op te warmen. Appelbollen, etc 20 seconden per stuk opwarmen. In de magnetron dient U de oliebollen in de papieren zak te verwarmen. Let er wel op dat U de oliebollen en/of appelbollen NIET langer verwarmt dan aangegeven.
Opwarm advies: Oven: voorverwarmen op 200 graden, circa 6 minuten opwarmen.Airfryer : voorverwarmen op 200 graden, circa 4 minuten opwarmen.Magnetron: niet doen!
Leg de bollen op een schaal en bedek deze met aluminiumfolie. De bollen blijven dan tot wel 4 dagen goed. Het bladerdeeg zal wel wat zachter worden, maar als je ze voor het serveren even opwarmt in de oven komt dat weer helemaal goed. Je kunt de koude bollen het beste in 5 minuten op 225 graden verwarmen.
Plaats de appelbol in een op 120 graden voorverwarmde oven. Wacht een 20 tot 25 minuten en smullen maar!
Heb je bladerdeeghapjes of appelflappen gemaakt om te bewaren? Bak deze dan eerst af in de oven en vries ze na het afkoelen in. Gebakken bladerdeeg mag gewoon weer in de vriezer. Bladerdeeghapjes zijn in de vriezer ongeveer 3 maanden houdbaar.
Bewaar ze in een luchtdicht gesloten plastic zak. Het is beter om ze niet in de vetvrije papieren oliebollenzak in te vriezen. In de vriezer kunnen oliebollen en appelbeignets tot maximaal 6 weken bewaard worden.
Een appelbeignet (met gat en dun laagje deeg) is gezonder dan een oliebol; Let op, de dikke zonder gat zijn juist vaak extra gevuld en er zit meer deeg en suiker omheen. Ze zijn juist minder goed dan een oliebol. Worden vaak 'appelflap' genoemd, maar die zijn driehoekig en met bladerdeeg.
Zonnebloemolie is het meest neutraal van smaak. Met arachideolie kun je langer bakken. Olijfolie kun je beter niet gebruiken vanwege zijn specifieke smaak.
Om het feest op die 'verloren maandag' betaalbaar te houden voor de stad, kregen de ambtenaren een goedkoop worstenbroodje voorgeschoteld. Nadien zouden de appelbollen erbij komen als alternatief voor de zoetekauwen.
Verloren maandag zou komen van 'Verzworen maandag': de dag waarop ambtenaren in de Middeleeuwen hun eed aflegden en er in plaats van gewerkt, gefeest werd. De stad trakteerde op die dag z'n ambtenaren op worstenbrood en appelbollen, kwestie van het feest betaalbaar te houden.
Bewaaradvies Koel en droog bewaren. Bewaar appelbeignets luchtdicht in een afgesloten plastic zak of bak. Bewaar ze in de koelkast, ze blijven ongeveer 2 dagen goed. Informatie allergieën Het Product bevat tarwe, eieren en kan sporen bevatten van lupine en melk.
Antwoord: Ongeveer 2 liter olie per pan. De temperatuur van de olie moet circa 190°C zijn. Gebruik bij voorkeur een frituurpan.
Oliebollen bak je op maximaal 190 °0. Om te checken of je olie heet genoeg is voor je oliebollen kun je de truc met het broodkorstje toepassen: houd een broodkorstje in de olie.Bij de juiste temperatuur zal deze dichtschroeien.Als er een walm ontstaat, is de olie te warm.
Als je 1 kilo wil aankomen moet je dus flink aan de bak! Om een halve kilo aan te komen, moet je al 3500 calorieën extra eten , dus boven op de 2000 die je gemiddeld nodig hebt per dag. Dat zijn al 20 oliebollen met rozijnen en krenten.
Oliebol versus appelflap
Hoewel een oliebol al een behoorlijke caloriebom is, is het nog niets in vergelijking met een appelflap. Dit lijkt misschien een gezondere keuze omdat er fruit in zit, maar niets is minder waar. Een appelflap (100 gram) bevat veel meer calorieën, 360 kcal per stuk om precies te zijn.
Schutte: "Een appelflap bestaat uit een mengsel van appel, rozijnen, suiker en kaneel en gaat met een plak bladerdeeg de oven in. Een appelbeignet is alleen een stuk appel dat door beslag wordt gehaald en vervolgens wordt gefrituurd. Een appelflap bevat relatief meer suiker en veel meer calorieën."
warm je oliebollen op in de Airfryerr op 170˚C ca.3 minuten.Je kan ook je oliebollen opwarmen in de magnetron op 850 watt voor 2 minuten. Wanneer je de oliebollen opwarmt in de magnetron worden ze wel minder knapperig.
Doe de bollen 5 minuten in een voorverwarmde oven op 145 graden en ze zijn weer zo goed als nieuw. In de magnetron opwarmen kan ook, maar de kans is dan wel klein dat de buitenkant krokant is. Verwarm 1 oliebol ongeveer 30 seconden op een stand van 750 tot 900 watt.
Geen probleem, volgens het Voedingscentrum kan je gebakken oliebollen tot twee dagen in de koelkast bewaren. Je hoeft dus echt niet die hele schaal in een keer op te eten.
Je kunt de appelbollen na het afbakken ook laten afkoelen en in een goed afsluitbare zak in de koelkast bewaren voor later. Voor serveren kun je ze dan weer even opnieuw opwarmen in de oven op 180 graden, eventueel losjes afgedekt met alufolie om te voorkomen dat ze te donker kleuren.
Het is erg belangrijk dat je de warme oliebollen eerst goed laat afkoelen. Verpak de oliebollen daarna luchtdicht, Dit kan in een afgesloten plastic zak, hersluitbare zakjes of in een voorraaddoos. Bewaar de verpakte oliebollen buiten de koelkast op een donkere koele plek.
Antwoord: Appelflappen kun je ongeveer twee dagen bewaren. Bewaar ze luchtdicht verpakt buiten de koelkast. Je kunt de appelflappen bewaren in een plastic zak of een afgesloten bak.
Antwoord: Warm ze 5 minuten op in een voorverwarmde oven van 225°C.