Warm de babi pangang op in water van +/- 75°C gedurende 20 á 25 minuten. In de koeling bij 4°C is de babi pangang ongeopend 5 dagen houdbaar na aankoop.
Magnetron per 300 gram: ca.4 minuten op 600 Watt.Oven: 30-35 minuten op 180 graden celcius of even kort opwarmen in een pan.
Verhit het eten door en door tot stomend heet. Schep het goed om tijdens het verhitten. Verwarm niet iets voor de derde keer. Heb je een restje één maal opgewarmd en blijft er alsnog van over, gooi dat eten dan weg.
Bereiding: Gaatje in de folie prikken en 6 minuten op 750w in de verpakking in magnetron verwarmen, of babi pangang zachtjes in de pan warm maken.
Je kan de bami goreng het beste opbakken in een droge koekenpan en de rempah met saus opwarmen in een pannetje. Wordt de bami wat droog voeg dan een heel klein scheutje water toe. Je kan de bami en rempah ook afgedekt opwarmen in een voorverwarmde oven (200 graden), ongeveer 8-10 minuten.
Je kunt eten absoluut opwarmen in de oven, maar dat duurt wel langer dan in de magnetron. Bovendien wordt het eten, door de warme lucht, eerder droog. De magnetron is dus beter geschikt voor het opwarmen van maaltijden. Zet de temperatuur van de oven niet te hoog, bijvoorbeeld 110 of 120 graden Celsius.
- opwarmen in de magnetron.Niet op de hoogste stand ; gewoon wat langer op half vermogen en tussendoor een paar keer roeren. Heb je geen magnetron, dan kun je de bami opbakken en het vlees en de saus in een pannetje verwarmen.
Een besmetting met Bacillus cereus is te voorkomen door restjes snel af te koelen tot 4 °C, niet langer dan 2 dagen in de koelkast te bewaren en restjes voor gebruik goed te verhitten. Het is aan te raden gerechten uit Chinees-Indische (afhaal)restaurants niet opnieuw op te warmen.
Koelkast: Na bezorging kan het vlees t/m zondag in de koelkast bewaard worden. Vriezer: In de vriezer kan het 6 maanden na inpakdatum bewaard worden.
De witte Chinese bakjes zijn gemaakt van polypropeen, wat stevige en tegelijkertijd wendbare eigenschappen heeft. Hierin kunnen gerechten warm worden gehouden, bewaard of meegegeven worden. De Chinese bakjes zijn tevens magnetron bestendig en geschikt voor in de vriezer.
Magnetronmethode: Voor een snelle optie, doe de restjes in een magnetronbestendige schaal, dek af met een magnetronbestendige deksel of geventileerde plasticfolie en verwarm op middelhoog vermogen, af en toe roerend om gelijkmatige verwarming te garanderen . Wees voorzichtig met hete plekken en ongelijkmatige verwarming in magnetronvoedsel.
Het eten afdekken is de juiste manier van opwarmen, volgens het Voedingscentrum. Dit kan met een deksel, een bord of magnetronfolie. Zo blijft het vocht in de maaltijd en kan het goed heet worden, schrijven ze op de website. Kies een schaal of bakje dat geschikt is voor de magnetron.
Er blijft vaak genoeg over voor een hele nieuwe maaltijd. Hoe lang kun je de restjes bewaren? Het Voedingscentrum heeft als vuistregel dat restjes eten twee dagen in de koelkast bewaard kunnen worden op 4°C. Na deze twee dagen neemt de kans toe dat er ziekmakende bacteriën in het eten aanwezig zijn.
verwarm de oven voor op 175 graden, doe het er 8 tot 10 minuten in, zou goed moeten zijn.
Om gestoomde Chinese broodjes op te warmen, kunt u een stoompan of magnetron gebruiken . Stoommethode: Stoom de broodjes 2-3 minuten boven kokend water tot ze helemaal warm zijn.
Opwarmen in de oven
Belangrijk als je een gerecht opwarmt in de oven: met aluminiumfolie over het gerecht, voorkom je dat je eten uitdroogt. Ook een deksel of omgekeerd bord op een ovenschaal of vuurvaste pan voorkomt dit. Zet de oven op de juiste temperatuur en tijd. Een goede richtlijn is 10-15 minuten op 180 graden.
In de koeling bij 4°C is de babi pangang ongeopend 5 dagen houdbaar na aankoop. In de vriezer bij -18°C is de babi pangang maximaal 1 maand houdbaar na aankoop/ontvangst. Zorg dat u het vlees meteen na aankoop/ontvangst invriest.
Verwarm de foe yong hai met rijst afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-25 minuten (2 of meer personen). Plastic bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Wie te veel Chinees heeft afgehaald of een andere maaltijd wil bewaren van een restaurant, kan dat restant het beste in de koelkast zetten (op 4 graden Celsius) en binnen een dag opeten. Ook dit kun je beter niet invriezen vanwege het risico op voedselinfectie.
Verhit restjes door en door
Na bereiding is het mogelijk om eten dat je over hebt opnieuw te verwarmen. Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op.
Ook oude chinees warm je eenvoudig op in de Airfryer met bakplaat.8 minuten op 160 graden.
Over babi pangang met groenten en bami
Babi pangang met groenten en bami is vers het allerlekkerst, maar je kunt deze ook invriezen. De maaltijd is dan nog 30 dagen houdbaar. Je hoeft hem niet te ontdooien voor het opwarmen, houdt wel rekening met een dubbele opwarmtijd.
Spinazie (en andijvie)
Er werd lang gedacht dat deze stof tijdens het opwarmen werd omgezet in het giftige nitriet, maar volgens het Voedingscentrum is dat niet zo. Er zit geen gezondheidsrisico aan. Je hoeft gerechten met deze groenten dus niet weg te gooien.
Kun je maaltijden opnieuw opwarmen in de airfryer? Ja, de airfryer kan worden gebruikt om voedsel op te warmen.
Oven.Geef het ongeveer vijf tot tien minuten op 450. Soms zet ik de oven zelfs op 500. Je kunt wat van de oorspronkelijke textuur terugkrijgen door het op deze manier te doen.