Hoe warm is het op de planeten?

Vierhonderd graden. Op sommige planeten is het niet koud, maar juist heel erg warm. Op Mercurius en Venus is het meer dan vierhonderd graden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kidsweek.nl

Wat is de warmste planeet?

De temperatuur kan oplopen tot 465 graden Celsius en daarmee is Venus de heetste planeet in het zonnestelsel. Omdat Venus de planeet is die het dichtst bij de aarde staat, is er veel onderzoek naar gedaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op schooltv.nl

Hoe veel graden is het op Mars?

De gemiddelde oppervlaktetemperatuur bedraagt er een frisse -63°C en de planeet heeft een ijle ongastvrije atmosfeer die vooral uit koolstofdioxide bestaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op esa.int

Welke planeet is heel koud?

Uranus bezit de koudste atmosfeer van ons zonnestelsel, nog kouder dan de verder gelegen planeet Neptunus. In de atmosfeer van Uranus zakt de temperatuur tot een minimum van -224 graden Celsius. De gemiddelde temperatuur bedraagt er -196 graden Celsius.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op alletop10lijstjes.nl

Hoe warm is het op Venus?

De temperatuur aan het oppervlak van Venus bedraagt 733 K. Het verschil van 495 graden met de effectieve temperatuur illustreert het veel sterkere natuurlijke broeikaseffect dan op aarde, dat 33 graden bedraagt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op knmi.nl

Temperature of the Planets or Planetary surface temperatures

43 gerelateerde vragen gevonden

Hoe koud is het op de maan?

Op de maan is het altijd heel erg koud

De maan heeft geen atmosfeer en daarmee ook geen bescherming tegen de straling van de zon. In het zonlicht is het er 120°C boven nul. Zonder atmosfeer kan er op de maan ook geen warmte worden vastgehouden. Aan de nachtzijde is het dan ook meteen ijskoud, 170°C onder nul.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op artis.nl

Welke planeet is giftig?

Marsgrond is giftig. Er zitten hoge concentraties perchloraat in de bodem, en als je daarin planten laat groeien, worden die ook giftig. Perchloraat komt ook op aarde voor, en er bestaan verschillende bacteriën die het kunnen afbreken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mareonline.nl

Welke planeet heeft water?

In ons zonnestelsel is vrijwel zeker water op:

Enceladus (maan van Saturnus) Ganymedes (maan van Jupiter) Uranus. Neptunus.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Wat is de verste planeet van de zon?

De planeet in ons zonnestelsel die het verst weg staat is Neptunus. Als je vanaf de zon reist duurt het heel lang voordat je er bent. Je komt dan eerst langs de zeven andere planeten in ons zonnestelsel. Neptunus is wel 57 keer zo groot als de aarde.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op schooltv.nl

Hoe koud is het in Pluto?

Het is moeilijk voor te stellen hoe koud het op planeet Pluto is. Het is er heel koud, héél erg koud: 203 graden onder nul. De nieuwe temperatuur is gemeten door onderzoekers uit Amerika. Op de planeet is het een heel stuk frisser dan gedacht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kidsweek.nl

Wat is de laagste temperatuur ooit gemeten op aarde?

De laagste temperatuur die we ooit op aarde hebben gemeten is 89,2 graden Celsius onder nul. Dus -89,2°C. Dat was bij het Vostok Station, een Russisch onderzoekstation op Antarctica.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nemosciencemuseum.nl

Wat is de temperatuur van Jupiter?

Op basis van de hoeveelheid zonlicht die de gasreus Jupiter ontvangt, zou je in de bovenste atmosfeer een kille temperatuur van -73 °C verwachten. Maar uit metingen blijkt dat het er een zinderende 426 °C is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op newscientist.nl

Wat is de grootste planeet?

Jupiter - niet alleen de meest massieve en de grootste planeet van ons zonnestelsel, maar ook de meest heldere aan de hemel. Samen met Uranus, Neptunus en Saturnus wordt hij beschouwd als de reus.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nationalgeographic.nl

Welke planeet is leefbaar?

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een planeet ontdekt die ongeveer even groot is als de aarde en waar misschien leven mogelijk is. De planeet staat in de 'leefbare zone' rond zijn ster, een afstand waardoor het in theorie mogelijk is er vloeibaar water te vinden. Is er kans op leven op planeet TOI 700 d?

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nos.nl

Welke planeet kan je leven?

De aarde is mogelijk niet de enige planeet waar leven voorkomt. Hoog in de dampkring van de planeet Venus hebben wetenschappers sterke aanwijzingen voor leven gevonden. Het gaat om microbes, minieme organismen die misschien door de lucht van Venus zweven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op parool.nl

Wat is het heetste in het heelal?

Sterren zijn normaal veel warmer. Zo is de temperatuur op onze zon ongeveer 6000 graden Celsius. De heetste ster in het heelal is ongeveer 40.000 graden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op trouw.nl

Wat is er na de Melkweg?

Vooruitzicht. Astronomen hebben, met behulp van gegevens afkomstig van de ruimtetelescoop Hubble, berekend dat de Melkweg waarschijnlijk over 4 miljard jaar zich zal samenvoegen met het Andromeda-sterrenstelsel. De zon raakt wellicht uit haar koers, maar dat zal verder geen gevolgen hebben voor het zonnestelsel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat is het verste ster?

De verste ster ooit is ontdekt in 2018. Deze ster staat op 9 miljard lichtjaar van de aarde! Een lichtjaar is gelijk aan 9,46 biljoen kilometer, dus deze ster staat 9 miljard keer 9,46 biljoen kilometer van onze aarde. De ster heeft de wetenschappelijke naam MACS J1149 LS1.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op willemwever.kro-ncrv.nl

Hoe lang duurt het om naar de maan te komen?

Een reis naar onze ruimtebuur de Maan duurt drie dagen als we traditionele chemische raketten gebruiken. Mars, de planetoïden en de buitenste planeten staan maanden of zelfs jaren ver weg.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op esa.int

Hoe is de wereld ontstaan?

Pas 8 miljard jaar na de Oerknal zou de planeet Aarde zich beginnen ontwikkelen, dat zou nu zo'n 5 miljard jaar geleden zijn. Gas, stof en puin die door het heelal slingerden liggen aan de basis van onze planeet. Het gas, stof en puin was afkomstig van sterren die gestopt waren met licht geven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wetenschap.infonu.nl

Welke planeet lijkt het meest op de aarde?

Kepler-452b mag vanaf nu de boeken in als exoplaneet die het meest op de aarde lijkt. Dat maakte het team van Nasa's Kepler-missie vandaag bekend op een speciaal belegde persconferentie. De planeet bevindt zich op zo'n 1400 lichtjaar afstand van de aarde en draait om een ster die sterk lijkt op onze eigen zon.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op newscientist.nl

Welke planeet heeft ook zuurstof?

De Amerikaanse Marsrover Perseverance heeft zuurstof gewonnen uit de koolstofdioxiderijke atmosfeer van Mars, meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nu.nl

Kan je planeet Venus zien?

Vier van deze planeten zijn goed met het blote oog te zien: Mars, Jupiter, Saturnus en Venus. Ze lijken op grote sterren, maar het verschil is dat je ze niet ziet knipperen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wandel.nl

Kan je op Venus staan?

De mogelijkheid van het voorkomen van leven op Venus wordt vanaf de jaren vijftig uitgesloten geacht. Venus staat veel dichter bij de zon dan de Aarde en de temperaturen op de oppervlakte liggen, ook door het extreme broeikaseffect van de atmosfeer, veel te hoog om leven zoals wij dat kennen, te huisvesten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Kunnen we naar Jupiter?

Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus bestaan uit gas. Daardoor zijn ze ongeschikt voor leven zoals wij dat kennen, en trouwens ook om op te landen. Van de planeten in ons zonnestelsel is Mars dus de beste optie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wetenschap.nu

Populaire vragen