Opwarmen gaat heel simpel. *Leg ze in een ovenvaste schaal met koud water.Temperatuur op 50°Celsius en de timer op 15 minuten. Na die tijd is de ergste kou eraf. Mocht je je afvragen of de zachte eieren dan hard zijn geworden!
Of porseleinen schaaltjes in de vorm van een kip: die laat je eerst in warm water voorverwarmen (zoals je een thermos zou voorverwarmen), en daarna leg je er de warme gekookte eitjes in. Deksel er weer op en alles blijft warm.
De beste manier om een zachtgekookt ei op te warmen en op te frissen, is om het te pellen op de dag dat je het wilt eten (zo blijft het vers) en het vervolgens onder te dompelen in een mok met het heetste kraanwater dat je gootsteen kan produceren . (Als je een waterkoker hebt, is dat nog beter.)
Heb je een eitje gekookt en is-ie afgekoeld? Warm het dan niet op in de magnetron. Als je een hapt neemt in het opgewarmde ei kan het namelijk exploderen. Hierbij verbrand je niet alleen je mond, je kan ook gehoorschade oplopen.
Let op: de aanbevolen bewaartijd is korter. - Het is het veiligst om zachtgekookte eieren binnen 1 tot 2 dagen op te eten.
Het lijkt erop dat hardgekookte eieren altijd worden gegeten als ze koud zijn geworden, maar als ze nog gloeiend heet zijn, zijn ze zoveel lekkerder . Snijd ze open, doe er wat boter, zout en peper op, het is een game changer.
Gekookte ongepelde eieren (met schil) bewaar je maximaal 4 dagen in de koelkast. Daarna is de kans op gevaarlijke bacteriën te groot. Gekookte gepelde eieren bewaar je in een bak water in de koelkast maximaal 1 week.
Je kunt eten absoluut opwarmen in de oven, maar dat duurt wel langer dan in de magnetron. Bovendien wordt het eten, door de warme lucht, eerder droog. De magnetron is dus beter geschikt voor het opwarmen van maaltijden. Zet de temperatuur van de oven niet te hoog, bijvoorbeeld 110 of 120 graden Celsius.
Voor hardgekookt ei: Magnetron op hoog (100% vermogen) gedurende 40 seconden. Laat 30 seconden staan voordat u de plasticfolie of het deksel verwijdert. Als het ei nog niet gaar is, draai het dan om in de container, dek het af en magnetron nog 10 seconden, of tot het naar wens gaar is.
Hardgekookte eieren daarentegen zijn bedoeld om koud te worden geserveerd en je kunt ze tot een week in de koelkast bewaren. Sommige mensen eten hardgekookte eieren graag puur, met een beetje grof zout en peper, of besprenkeld met hete saus .
Maak het helemaal af
Een sausje toevoegen aan je ochtendlijke roerei is een makkelijke manier om de smaak te verbeteren als je niet veel verse ingrediënten bij de hand hebt. Iedereen kent de klassieke truc om ketchup toe te voegen aan roerei, maar je kunt ook andere sauzen proberen, zoals salsa, sriracha of sojasaus, om je eieren een onverwachte boost te geven.
Bedek een magnetronbestendig bord met een vochtig stuk keukenpapier. Verwarm het 30 seconden in de magnetron, en daarna in intervallen van 10 seconden als u het heter wilt hebben . Controleer de omelet regelmatig, zodat u deze niet oververhit. Als u geen vochtig stuk keukenpapier hebt, voeg dan een beetje water toe aan de omelet.
Het is niet aan te raden om een gekookt ei buiten de koelkast te bewaren. Een gekookt ei kun je vier dagen tot een week in de koelkast bewaren volgens het Voedingscentrum. Wanneer je gekookte eieren in de supermarkt hebt gekocht, kun je het beste het bewaaradvies op de verpakking van het product opvolgen.
Als je een rauw ei met schaal in de magnetron doet, wordt de druk zo hoog dat 'ie ontploft. Dan heb je helaas én geen scrambled eggs én een heel vieze magnetron. Boenen dus.
Je kunt de omelet zowel warm als koud eten. En als je de omelet de avond van te voren maakt kun je dit ook meenemen naar je werk.
Met een koude temperatuur houd je eieren langer vers. De koude temperatuur remt ook de groei van bacteriën. Ziekmakers zoals salmonella krijgen zo minder kans. Eieren bewaar je daarom het beste in de koelkast op 4 °C.
Opwarmen gaat heel simpel.
*Leg ze in een ovenvaste schaal met koud water.Temperatuur op 50°Celsius en de timer op 15 minuten. Na die tijd is de ergste kou eraf. Mocht je je afvragen of de zachte eieren dan hard zijn geworden!
Wilt u koude gekookte eieren warm eten? Leg ze dan even in kokend water; ze worden niet harder. Kook eieren uit de koelkast 1-2 minuten langer dan de eieren uit de provisiekast of de winkel.
Prik de dooier en het eiwit met een vork vier of vijf keer tot op de bodem van de container. (Prikken is nodig om te voorkomen dat het tijdens het koken "explodeert".) Dek af met plasticfolie en trek een klein stukje terug voor ventilatie. Voor zachtgekookt ei: magnetron op hoog (100% vermogen) gedurende 30 seconden, of op medium (50% vermogen gedurende 50 seconden .
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er geen reden is om je zorgen te maken over mogelijke schadelijke stoffen die vrijkomen als je eten opwarmt in een magnetron. Het opwarmen van eten in de magnetron is net zo veilig als opwarmen in een pan of in de oven.
Als uw behoeften beperkt zijn tot het verwarmen van voorgekookt voedsel, het opwarmen en ontdooien, dan is een magnetron de ideale keuze. Als u echter hele maaltijden wilt koken en wilt experimenteren met het bakken van cakes en koekjes, dan is een oven uw beste vriend .
1 - Er kunnen gevaarlijke verbindingen ontstaan bij het eten opwarmen in de magnetron - FABEL. "Hier is geen bewijs van”, geeft Dekker duidelijk aan. “Er zijn geen schadelijke effecten gevonden van het eten van voedsel dat bereid is in de magnetron.” “Je moet wel goed opletten waarin je eten in opwarmt.
Het zit namelijk zo dat eieren niet houden van temperatuurschommelingen. Dit zorgt namelijk voor condens op de schaal, waardoor er makkelijk bacteriën ontwikkelen en de schaal kunnen binnendringen. Net om dit te vermijden wordt de temperatuur van bij de boer tot in onze Versmarkt op kamertemperatuur gehouden.
Gelukkig is er één ingrediënt dat je voorgoed van die zwavelachtige geur van gekookte eieren af kan helpen: azijn. Om precies te zijn, wat azijn toevoegen aan het water dat je gebruikt om de eieren te koken kan het verschil maken.
Je kunt de eieren alvast koken, maar maak de vulling niet langer dan een dag van tevoren. Wacht zo lang mogelijk met het vullen van de eieren, om te voorkomen dat ze uitdrogen en rubberig gaan smaken.