Wanneer je klaar bent om ze op te warmen, verwarm ze dan grondig in de oven of magnetron. Om te voorkomen dat de pasta uitdroogt in de magnetron, voeg je een beetje water toe. Als je de oven gebruikt, bedek de schotel dan met folie en verwarm het op 190 °C gedurende 20-25 minuten tot het door en door heet is.
De ovenschotel zet je op hetzelfde aantal graden en even lang in de oven als normaal. De volgende dag warm je de ovenschotel op door deze 30 minuten in de oven te zetten op 140°C. Dek de ovenschotel na 10 minuten af met aluminiumfolie om uitdroging te voorkomen.
Pastagerechten uit de oven opwarmen
Zet je kliekjes in een koude oven en verwarm je oven dan tot een graad of 150. Doordat je het restje in een koude oven zet, verwarmt het gelijkmatig mee tot het de ingestelde temperatuur heeft bereikt.
Om op te warmen, dek je de bovenkant af met aluminiumfolie en bak je het 40-45 minuten op 200°C/180°C (hetelucht)/gasstand 6 .
Dit doe je door je pasta in een zeef onder te dompelen in een pan kokend water op het vuur. Binnen een halve minuut is je pasta al opgewarmd. Vind je de pasta toch nog niet warm genoeg? Dan kun je de zeef ook nogmaals onderdompelen totdat dit de gewenste temperatuur heeft.
Belangrijk als je een gerecht opwarmt in de oven: met aluminiumfolie over het gerecht, voorkom je dat je eten uitdroogt. Ook een deksel of omgekeerd bord op een ovenschaal of vuurvaste pan voorkomt dit. Zet de oven op de juiste temperatuur en tijd. Een goede richtlijn is 10-15 minuten op 180 graden.
Voor pasta waar al saus op zit, breng je een paar eetlepels water aan de kook in een lage koekenpan met een goed sluitend deksel. Voeg je pasta toe en doe het deksel erop. Wacht ongeveer 30 seconden, haal het deksel eraf, roer het om en doe het deksel er nog eens 30 seconden op. Herhaal dit proces totdat het helemaal is opgewarmd.
Bak het. Als je pastagerecht al bedekt is met saus, kan het opwarmen in de oven de beste optie zijn. Doe je pasta (saus en al) gewoon in een ovenvaste ovenschaal, dek het af met folie en bak het 15 tot 20 minuten op 350℉ . Deze methode biedt het extra voordeel dat je gerecht een beetje knapperig en bubbelig wordt.
In de magnetron, op het fornuis of in de oven: je kunt je overgebleven pasta gemakkelijk opwarmen , het is dus lekkerder dan verse pasta!
Om op te warmen in de oven, doe je de pasta in een ovenvaste schaal en wikkel je deze strak in aluminiumfolie.Verwarm op in de oven op 180°C/350°F gedurende ongeveer 15 tot 20 minuten of totdat de pasta naar wens is opgewarmd .
Onze kipspecialiteiten komen zó van het spit. Je krijgt ze warm mee, in de zak blijven ze ongeveer een halfuur à drie kwartier warm. Warm houden: Laat de kip in de zak, laat de zak een beetje open en zet deze tot je gaat eten in een oven van 60 graden.
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op.
Je kan gekookte pasta opnieuw opwarmen in de magnetron. Je doet de pasta in een schotel die in de microgolf mag en je doet er een scheutje water bij. Het is ook mogelijk om een beetje olijfolie toe te voegen. Roer goed om en warm op in de magnetron.
Als u uw ovenschotel van tevoren hebt gebakken, dekt u de schaal eenvoudig af met folie en verwarmt u deze opnieuw op 350˚F tot deze helemaal is opgewarmd . Afhankelijk van het type gerecht moet u mogelijk vocht toevoegen om te voorkomen dat het uitdroogt, bijvoorbeeld een scheutje melk bij gebakken macaroni en kaas.
Bewaar je ovenschotel in de koelkast tot je ze gaat opwarmen en laat de oven goed voorverwarmen vooraleer je ze erin zet. Voor de meeste ovenschotels is een halfuurtje in de oven op 180 à 200°C perfect.
Je kunt eten absoluut opwarmen in de oven, maar dat duurt wel langer dan in de magnetron. Bovendien wordt het eten, door de warme lucht, eerder droog. De magnetron is dus beter geschikt voor het opwarmen van maaltijden. Zet de temperatuur van de oven niet te hoog, bijvoorbeeld 110 of 120 graden Celsius.
Als je een koude take-away komen halen bent of je hebt nog een restje over van de vorige dag, dan kan je deze steeds opnieuw opwarmen in de microgolfoven of op het vuur. Als je een gerecht uit de ” Creamy Corner ” sectie hebt genomen, dan warm je deze best op max. 600 watt op.
Strooi de geraspte kaas en gescheurde mozzarella erover, dek losjes af met aluminiumfolie en zet 35 minuten in de oven. Verwijder voorzichtig de folie en zet nog 10-15 minuten terug in de oven tot de kaas bruin is en de pastaschelpen naar wens gaar zijn.
Alles wat bederfelijk is, moet binnen twee uur in de koelkast . Als bederfelijke producten in temperaturen van meer dan 90 °F staan, wordt de tijdslimiet om ze in de koelkast te krijgen, teruggebracht tot één uur.
GEKOOKTE PASTA BEWAREN IN DE KOELKAST
Bewaar je pasta in een afgesloten vershoudbakje en zet het binnen 2 uur na koken in de koelkast – zo kan je het nog 2 dagen bewaren.
Verwarm de oven voor op 150°, haal de kip uit de zak en gebruik vervolgens een ovenschotel. Plaats de kip in de oven gedurende 15 minuten.
6. Pasta met kip is een combinatie waar Italianen van gruwelen. Hoewel Amerikanen dit 'typisch Italiaans' noemen, zal geen enkele ras-Italiaan met een culinair hart dit serveren. 7.
Behandel gekookte noedels als restjes rijst en roerbak ze snel in een hete pan met gehakte groenten en restjes gekookt vlees. Maak af met sojasaus. Lange noedels zijn hier de klassieke keuze, maar korte pastavormen zoals orzo zouden ook goed werken.
Doe je vers bereide pasta met saus gewoon in een diepvrieszak of luchtdichte verpakking om hem veilig tot een maand te bewaren.