Airfryer Voorbereiden: Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius. Dit zorgt ervoor dat de zalm gelijkmatig en snel gaart. Koken: Sprenkel een beetje olie op het kookoppervlak van de airfryer om plakken te voorkomen. Plaats de filets in de airfryer en kook ze gedurende ongeveer 8 minuten, afhankelijk van hun dikte.
2. Besproei de mand lichtjes met plantaardige oliespray . De volgende beschermende maatregel die u kunt nemen is een voor de hand liggende: de mand lichtjes besproeien met plantaardige oliespray. We raden aan dit te doen met voedsel dat snel blijft plakken, zoals gefrituurde kip, kip Parmezaanse kaas en onze betere dan in dozen verpakte visstaafjes.
Hoewel airfryers geen olie nodig hebben om je eten te "frituren", is het toch een goed idee om wat antiaanbakspray aan het frituurmandje toe te voegen of je vis te bedekken met een dun laagje olie om te voorkomen dat hij blijft plakken. Je kunt ook een klein vel aluminiumfolie op de bodem van het mandje leggen.
Twee methoden hiervoor. Ten eerste kunt u het rooster van de airfryermand lichtjes invetten met olie voordat u de zalm toevoegt en gaat koken . De andere optie is om bakpapier te gebruiken. Ja, u kunt bakpapier gebruiken in uw airfryer.
Bovendien is het opwarmen van vis in de airfryer heel gemakkelijk en hoef je onze diepgevroren visproducten niet te ontdooien voordat je ze in de airfryer plaatst. Daarbij is vis uit de airfryer extra krokant doordat de hete lucht in de airfryer de vis gelijkmatig verwarmt.
Voor perfect gegaarde filets legt u de bevroren visfilets gewoon in één laag in de airfryermand, direct vanuit de vriezer . Ontdooien is niet nodig! Zorg ervoor dat de filets niet te dicht op elkaar liggen. Airfry de visfilets 10 minuten.
Kan vis in aluminiumfolie in de airfryer? Vispakketjes zijn een ideale manier om vis te bereiden. Door de zalm te verpakken in een zalmpakketje van aluminiumfolie, worden de sappen en aroma's goed bewaard. Hierdoor blijft de zalm lekker sappig en vol van smaak.
Om te voorkomen dat eten blijft plakken, kunt u de mand of rekken licht insmeren met kookspray of een kleine hoeveelheid olie . U kunt ook bakpapier met gaten of een siliconenmat gebruiken die speciaal is ontworpen voor gebruik in de airfryer, om het schoonmaken makkelijker te maken.
Zalm in de airfryer is fantastisch omdat je er het meest knapperige vel van krijgt , en het is snel klaar. Heerlijk en gezond zonder het fornuis aan te zetten.
Maak een draagdoek van folie.
Laurence stelt voor om een lang stuk twee keer dubbel te vouwen om een smalle strook te maken . "Ik gebruik dat als handvatten om iets in de airfryer te doen, en dan kan ik die handvatten er gewoon instoppen, zodat ik als het eten klaar is, die handvatten kan pakken en het eten er weer uit kan halen."
Licht insmeren met olie
Bespuit uw visfilets of schelpdieren met een dun laagje olie voordat u ze in de frituurpan legt.
Bloemcoating: Voordat u de vis paneert, bestrijkt u hem met een dun laagje bloem . Dit helpt het ei of andere vloeistof die u gebruikt voor het paneren beter aan de vis te laten hechten. Eiwas: Doop de met bloem bestoven vis in een geklopt eiwas. Dit helpt het paneermeel beter te laten plakken.
De intense droge hitte die het circuleert kan dunnere stukken vis die weinig vet bevatten snel uitdrogen . Dikkere, vlezigere stukken vis zijn uw beste keuze als het gaat om airfryen.
U kunt zalm met of zonder vel in de airfryer frituren, maar als u het vel erop laat, leg de zalm dan met de velkant naar beneden in de airfryermand. Als u het vel erop laat zitten tijdens het airfryer frituren, voorkomt u dat de filet uitdroogt.
" Je hoeft de zalm niet om te draaien , wat je bij de meeste andere kooktechnieken wel moet doen, omdat hij zo snel gaart." Afhankelijk van de dikte van de filet, duurt het slechts 10 minuten om zalm uit de airfryer te garen. Daarmee staat hij op de lijst van makkelijke doordeweekse diners.
Air Fry: Bak op de air fry-stand gedurende 10-12 minuten op 400 graden F , halverwege omdraaien, of tot de vis goudbruin is en makkelijk uit elkaar valt met een vork. Spray indien nodig meer olie op de gepaneerde vis. Serveren: Haal de vis voorzichtig uit de pan en serveer met een partje citroen en tartaarsaus om in te dippen, smakelijk!
Bestrooi de huid aan beide kanten met zout en peper en doe hem dan in je airfryer. Ik gebruik hiervoor graag een siliconenmandje om te voorkomen dat overtollig vet naar de bodem van de airfryer druppelt en verbrandt. Spuit een klein beetje olie op de siliconen om te voorkomen dat de huid aan de siliconen blijft plakken, maar niet te veel .
Door de airfryer voor te verwarmen, zorgt u ervoor dat wanneer de vis in de mand terechtkomt, het hete oppervlak de eiwitten in de vis snel zal laten stollen om plakken aan het kookoppervlak te minimaliseren . Selecteer filets die 1 1/4 tot 1 1/2 inch dik zijn voor sappige, goed gegaarde vis met een knapperig vel.
Het gebruik van het verkeerde type olie
Oliën met lage rookpunten kunnen bij hoge temperaturen gaan roken. Kies voor oliën met hogere rookpunten, zoals avocado- of druivenpitolie, om de kans op rook te verkleinen. Je kunt zelfs bepaalde diepvriesproducten in de airfryer frituren zonder olie te gebruiken.
Als je ze niet kruidt, worden ze sneller en gelijkmatiger gaar in je airfryer . Bestrijk ze gewoon met neutrale olie, bak ze en schud de gekookte groenten daarna in je kruidenmix naar keuze. Je kunt ook eiwitten zoals tofu, kip, garnalen en vis kruiden na het bakken.
Het werkt beter met de tray . De airfryer werkt door hete lucht rond de items te bewegen. Als voedsel de bodem raakt, is er minder luchtstroom en zal de onderkant van het voedsel niet zo knapperig zijn.
Droog de buitenkant van het voedsel indien nodig met keukenpapier. Bestrijk de buitenkant van het voedsel lichtjes met olie of gebruik een oliespray. Bedek het voedsel slechts met 1 laag . Overtollige olie druppelt in de pan van uw airfryer tijdens het heteluchtfrituren.
Wikkel de folie om de vis om twee pakketjes te maken, met een opening boven de vis maar ondiep genoeg om in je airfryermandje te passen . Verwarm de airfryer voor op 180C. Doe de pakketjes in de folie in de voorverwarmde airfryer en frituur ze 7-10 minuten, afhankelijk van de dikte van je filets.
Aluminiumfolie en bakpapier
,,Je maaltijd wordt alleen gelijkmatig gaar en knapperig als de lucht goed door de mand kan stromen. Als je de bodem van de mand bedekt, neemt de luchtstroom in de mand af, waardoor de gerechten in de Airfryer minder krokant en smakelijk worden bereid'', wordt er op de website beschreven.