Draag sokken van katoen. Katoen zorgt voor een goede absorptie van overtollig vocht in de schoen. Probeer Scholl Blarenpleisters Hydra-Gel die de vorming van pijnlijke blaren helpt voorkomen.
Te veel wrijving kan onder andere ontstaan door slecht passend schoeisel en/of sokken of bijvoorbeeld ongetraind langdurig lopen. Blaren op de voet komen vaak voor bij sporters. Blaren kunnen ontstaan door overmatige wrijving maar ook door medicatie of onderliggende aandoeningen zoals bijvoorbeeld diabetes mellitus.
Maak de blaar en omgeving schoon met stromend water of ontsmettingsmiddel. Gebruik een steriele blaarprikker (bloedlancet) of een naald (uit de naaidoos) die ontsmet is met ontsmettingsalcohol. Prik de huid op twee plaatsen door aan de basis van de blaar. Druk met een gaasje de blaar voorzichtig leeg.
- De Compeed Patch Invisible tegen koortsblaasjes moet dag en nacht blijven zitten tot het blaasje genezen is. Een pleister laat na ca. 12 uur vanzelf los en moet dan door een nieuwe worden vervangen.
De meeste blaren verdwijnen na enkele dagen of soms weken wanneer het grote blaren betreffen. Een blaar (bullae) is een holte tussen twee huidlagen die zich vult met vocht. Hoe lang blaren duren is ook afhankelijk van uw mogelijkheid ze te ontzien.
In plaats van doorprikken kun je de blaar gewoon met rust laten en afplakken. Bijvoorbeeld met Compeed, ovale pleisters die je over de blaar heen plakt. Eenmaal goed aangebracht kun je er nog dagen of zelfs meer dan een week mee doorlopen, totdat de blaar is verdwenen en er nieuwe huid onder zit.
De COMPEED® Anti-Blaren Stick helpt bij het voorkomen van wrijving waardoor er minder snel blaarvorming kan ontstaan. De stick beschermt daarnaast tegen schuren en is onzichtbaar op de huid. Hierdoor is deze anti-blaren stick ook ideaal wanneer je open schoenen of teenslippers draagt.
Smeer je voeten dun in met vaseline/uierzalf of speciale crème voor het lopen. Strooi een beetje talk- of voetpoeder in je schoenen, sokken en op je voeten. Was je voeten altijd met koud water en zonder zeep. Plak gevoelige plekken preventief af met blarenpleisters.
Preventief tapen tegen blaren doe je trapsgewijs. Je begint buiten de kwetsbare plek. De tweede strook overlapt de eerste een klein beetje. Afhankelijk van het te tapen onderdeel blijf je stroken doorplakken tot je voorbij het pijnlijke deel bent.
Druppel Betadine Oplossing direct vanuit het flesje op de open(geprikte) blaar. Je kunt hiervoor ook een watje of steriel gaasje gebruiken. Je kunt eventueel ook Betadine Zalf op de wond smeren. Dek de blaar goed af met een pleister om te voorkomen dat er vuil en bacteriën inkomen die een infectie kunnen veroorzaken.
Maar welke schoen met wat voor hak je ook kiest, dít trucje werkt altijd. Het enige wat je nodig hebt is een rol Leukoplast, de huidskleurige tape die je bij vrijwel elke drogisterij kunt kopen. Plak je derde en vierde teen -geteld vanaf je grote teen- aan elkaar vast et voilà: je kan de hele dag op hakken lopen.
Deze pijn wordt veroorzaakt door een zenuw die zich tussen je derde en vierde teen bevindt, geteld vanaf je grote teen. Tape je deze tenen aan elkaar dan ontlast je de zenuw en neemt de pijn af.
Daarnaast is het lopen op hakken ook goed voor je bekkenbodemspieren. Deze spieren ondersteunen de organen onder in je buik. Een verslapping van je bekkenbodemspieren, bijvoorbeeld na een zwangerschap, kan voor blaasproblemen zorgen. Door hakken te dragen train je deze spieren en blijven ze langer in conditie.
Compeed® Blarenpleister kan worden gebruikt in het stadium dat de wonde/blaar open is. Compeed® beschermt tegen infectie, vuil en water en creëert een wondomgeving die de genezing bevordert. Compeed® moet worden toegepast na het ontsmetten van de wond.
Zo'n pleister vormt als het ware een tweede huid. Het zorgt ervoor dat de druk op de blaar verminderd wordt. Mocht de blaar onder de pleister opengaan, dan neemt de pleister het vocht op. Tevens beschermt de pleister de wond, zodat er geen infectie kan ontstaan.
Bij een open blaar is het verstandig om gewone pleisters te gebruiken, omdat blarenpleisters soms akelig aan je wond of korstje kunnen gaan plakken. Soms blijven blarenpleisters ook aan sokken plakken. Voor goede bescherming kun je dan het beste tape of gewone pleisters over de blarenpleister heen gebruiken.
Naast de maat en pasvorm is de kwaliteit van de schoen ook belangrijk. Veel kwaliteit schoenen zijn gemaakt van kwaliteitsleer. Leer staat namelijk bekend om het feit dat het ''ademt'' en bovendien vormt leer zich na een tijd helemaal naar de voet. Dit zorgt voor ultiem comfort en voorkomt het ontstaan van blaren.
Een blaar is een holte in de huid, gevuld met vocht. Blaren komen veel voor en worden gezien als letsel aan de huid. De functie van een blaar is om het onderliggende weefsel te beschermen. Het is een natuurlijke reactie van de huid.
Over het algemeen moet je de blaar niet verder doorprikken. Maar in sommige gevallen kun je de open blaar wel doorprikken, bijvoorbeeld wanneer de wond kans loopt op een infectie. Zorg er in dit geval voor dat je de huid ontsmet voor en na het doorprikken met een speciaal ontsmettingsmiddel voor de huid.
Een blaar is een vochtzakje in de huid, dat meestal gevuld is met helder vocht. Blaren kunnen ontstaan door wrijving. Blaren komen vooral voor op de handpalmen en voetzolen. Bij het wandelen, lopen en sporten ontstaan ze meestal op de dikke teen, de voorvoetzool of de bal van de voet.
De pleister dient alleen vervangen te worden wanneer deze vanzelf loskomt. Indien er zich al een blaar heeft gevormd, breng je de pleister aan op de dichte blaar. Bij het behandelen van open blaren is extra desinfectie aangeraden. Raadpleeg voor gebruik een arts als je diabetes hebt.
Gebruik een blarenpleister op een schone, vetvrije en droge huid. De flexibele en waterproof pleister blijft tot 7 dagen plakken. Wij adviseren de pleister pas te verwijderen als deze vanzelf loslaat. Blijf een blarenpleister gebruiken totdat de blaar volledig is geheeld.