Meestal is er pijn in de onderbuik, witverlies en koorts.Soms treedt onregelmatig tussentijds bloedverlies op.Plassen kan gepaard gaan met een branderig gevoel. Omdat de infectie zich uitbreidt naar de baarmoeder, eileiders en eierstokken, nemen de klachten toe in de tijd.
Gedegen onderzoek heeft echter aangetoond dat bij gebruik van het spiraaltje de kans op het ontstaan van ontstekingen niet verhoogd is, gerekend vanaf 3 weken na inbrengen van het spiraal. Gedurende de eerste drie weken na inbrengen is er wèl een licht verhoogde kans op het ontstaan van een ontsteking.
pijn onderin je buik. koorts (38 graden of hoger) er komt meer vocht/slijm (afscheiding) uit je vagina. het vocht/slijm uit je vagina heeft een andere kleur dan normaal.
Klachten die veel voorkomen zijn bijvoorbeeld: Veranderingen in de vaginale afscheiding; Abnormaal bloedverlies, dus buiten de menstruatie om; Contactbloedingen, bijvoorbeeld bij het inbrengen van een tampon of tijdens het vrijen.
De gynaecoloog beoordeelt hoe de eileiders eruit zien en of ze open of afgesloten zijn. Daarvoor wordt tijdens de laparoscopie via de vagina en de baarmoedermond met een katheter een blauwe vloeistof in de baarmoeder gespoten. Als deze blauwe kleurstof via de eileiders in de buikholte komt, zijn de eileiders open.
Verklevingen in de buik kunnen aanleiding geven tot buikpijn, opgezette buik, verstopping, krampen, misselijkheid, vermoeidheid, diarree, onregelmatige menstruatie, verminderde vruchtbaarheid, pijn bij gemeenschap, etc.
Een cyste is een blaasje waar meestal vocht inzit. U merkt er vaak niets van. Als de cyste erg groot is, kunt u buikpijn hebben. De arts (gynaecoloog) onderzoekt uw eierstok met een echo.
Pijn in de onderbuik is een veel voorkomende klacht. Meestal wordt die veroorzaakt door een darmprobleem. Maar bij vrouwen kan de pijn ook afkomstig zijn van een aandoening van de inwendige geslachtsorganen (vagina, baarmoeder, eierstokken).
Symptomen van uterus myomatosus of vleesbomen
Drukkende pijn onderin de buik. Druk op de blaas en meer aandrang om te plassen. Pijn die uitstraalt naar de rug. Pijn tijdens het vrijen.
Grote cysten kunnen druk uitoefenen op blaas of darmen en daarmee zorgen voor aandrang om te plassen of obstipatie. Als een cyste draait of scheurt, ontstaat een hevige stekende pijn in de buik die gepaard kan gaan met misselijkheid en koorts.
Hoewel er verschillende oorzaken zijn voor een ontsteking, zijn de verschijnselen vaak hetzelfde: roodheid, pijn, zwelling en temperatuursverhoging. Soms onttrekt een ontsteking vocht uit het lichaam, waardoor je meer behoefte hebt om te drinken.
Het is niet altijd gemakkelijk te weten of pijn in de onderbuik, die soms plotseling optreedt en uitstraalt naar de hele buik, te maken heeft met de eierstokken. In 50% van de gevallen liggen er gynaecologische problemen aan de oorsprong, maar ook urinaire, digestieve of neurologische oorzaken zijn veelvoorkomend.
Er is ook een kleine kans dat het spiraaltje loskomt uit je baarmoeder. Dan kun je toch zwanger worden. Dit is vooral zo als je het spiraaltje snel na een bevalling of abortus krijgt. Bij het plaatsen is er een kleine kans dat het spiraaltje door je baarmoeder heen gaat en in je buik komt.
Verzakking van de baarmoeder of vaginatop
U heeft een zwaar gevoel in uw vagina, alsof er iets naar buiten komt. Sommige vrouwen hebben het gevoel dat er een bal tussen hun benen zit. Of het gevoel dat ze ergens op zitten. U heeft een zeurend gevoel of pijn in uw onderbuik, benen of liezen.
Vleesbomen zijn de meest voorkomende tumoren in de vrouwelijke geslachtsorganen en ontwikkelen zich in de vruchtbare leeftijd, gewoonlijk bij vrouwen vanaf 35 jaar, maar ze komen ook voor bij een klein aantal jongere vrouwen. Vleesbomen worden ontdekt via echografie.
Vleesbomen komen vooral voor in de vruchtbare levensfase, dus vóór de overgang. Na de overgang verschrompelen de vleesbomen en verdwijnen de klachten bijna altijd vanzelf. De meeste vrouwen met vleesbomen hebben geen of weinig klachten. Het is ook niet zo dat grotere vleesbomen meer klachten geven dan kleine.
Klachten van een wekedelensarcoom in de buik
Je kunt dan last hebben van een vol gevoel, een opgezette buik, darmklachten of bloed bij de ontlasting. Een wekedelensarcoom dat tegen organen aandrukt, kan pijn veroorzaken.
Onaangekondigd ervaar je kortstondige pijnscheuten in je buik. Veelal worden de klachten omschreven als steken of trekkende pijn in de buik. We spreken dan van buikkrampen. Buikkrampen ontstaan veelal in de maag en darmen, maar kan bijvoorbeeld ook ontstaan in de baarmoeder bij menstruatiepijn.
Wanneer de pijn langer dan twee weken aanhoudt, als de pijn acuut en hevig is, als de pijn gepaard gaat met koorts of wanneer je bloedverlies bij de ontlasting hebt, is het verstandig om je huisarts te raadplegen. Die kan vaststellen of het om een lichamelijk probleem gaat.
De meeste eierstokcysten geven geen klachten. Heel vaak wordt de cyste, indien klein van omvang, per toeval ontdekt tijdens een gynaecologisch consult. Wordt de cyste omvangrijker, dan kan ze ongemak veroorzaken gaande tot pijn in de onderbuik en druk op de blaas of de ingewanden.
Een teratoom (Grieks: τεράτωμα, monsterlijke zwelling) (ook wel "wondergezwel" genoemd) is een vorm van neoplasie, ontstaan uit ongedifferentieerde stamcellen. Het zijn tumoren die weefsels of orgaancomponenten bevatten uit alle drie de kiembladen.
Steken in de baarmoeder
De oorzaak hiervan ligt meestal bij een aangeboren afwijking van je baarmoeder. Je menstruatiebloed zal zich hierdoor opstapelen waardoor je pijn kan ervaren in je onderbuik.
Klachten en symptomen bij verklevingen
diarree. winderigheid. buikpijn. opgezette buik.