Cacao ceremonies zijn bedoeld om het hart te openen door het gebruik van cacao. Door het bestandsdeel
Bij een cacao ceremonie komen mensen bij elkaar voor meditatie en verbinding waarbij rauwe cacao wordt gedronken. Een sterk en pittig drankje, niet te vergelijken met de winterse chocolademelk met slagroom dus. Spiritueel betekent dit dat het drinken van rauwe, ceremoniële cacao je hart opent voor liefde en zachtheid.
Eet een lichte lunch, zoals een lekkere salade.Eet bijvoorbeeld op de dag zelf licht avondeten, zoals een heerlijk pompoen- of broccolisoepje. Nuttig op jouw cacao ceremonie dag geen koffie. Drink lekker de hele dag door kruidenthee en of voldoende water.
Cacao-ceremonies variëren afhankelijk van de ceremoniemeester (of sjamaan). Mensen zitten meestal in een cirkel en stellen intenties vast, bidden, zingen samen met oprechte muziek of klinken genezend en dansen dan extatisch of delen als een groep samen.
Afhankelijk van de plek en setting waarin je de ceremonie doet, duurt een cacao ceremonie tussen de één en drie uur. De effecten van de cacao duren ongeveer 1-3 uur, maar je kunt daarna blijven hangen om je ervaringen te verwerken en eventueel op te schrijven of te delen met andere deelnemers.
Oorzaak van de hoge prijzen is een tegenvallende oogst in vooral West-Afrika. Daar komt meer dan de helft van de wereldwijde cacao vandaan. Die regio heeft te maken gehad met droogte en harde wind; ongunstige omstandigheden voor de cacao-oogst. Hierdoor is het aanbod laag, terwijl de vraag juist torenhoog is.
Het is veilig om dagelijks cacao te drinken. Wij adviseren om naar je lichaam te luisteren en een dosis te vinden die voor jou het beste werkt.
Ondermeer de Inca's, Maya's en Azteken zagen cacao als een goddelijk drankje. De cacao drank werd eeuwen geleden al gebruikt voor verschillende ceremonies, rituelen en feesten. Waarom? Pure cacao (wat ontzettend bitter smaakt) zou in staat zijn om je fysiek en spiritueel met jezelf in contact te laten komen.
In samenvatting, Cacao Bliss en Choco Bliss zijn plantmedicijnen gemaakt van ceremoniële cacao, Banisteriopsis caapi (ook wel bekend als Ayahuasca) en Psilocybine (Verse Magic Truffels). Deze combinatie van ingrediënten wordt gebruikt voor het verkrijgen van inzichten, persoonlijke groei en het helen van emoties.
De felgekleurde cacao vrucht smaakt naar mango. De zware en harde vruchten worden opengehakt met een machete. In de cacaovrucht zitten ongeveer 40 cacaobonen. De witte pulp om de bonen is eetbaar, lekker zoet zelfs, en lijkt qua smaak op mango.
Mix tot een schuimige drank
Met heet water of plantaardige melk, 70-80°C is voldoende zodat het niet te heet is om te drinken. Cacao schuim je makkelijk op met een garde, melkschuimer of blender. Je kunt ook opgeschuimde barista havermelk over opgeloste cacao in heet water gieten, zoals een cappuccino.
Allereerst bevat rauwe cacao van alle voedingsmiddelen die er bestaan de meeste antioxidanten. De plant bevat ontzettend veel ijzer, magnesium, calcium, chroom, zink, koper en vitamine C en K. Daarnaast helpt het stofje tryptofaan je humeur een handje, want deze maakt je vrolijker en kan helpen bij stress.
Het bereiden van een ceremonieel elixer
De basis is 100% pure cacao met water en optionele cayenne of andere kruiden en specerijen.
Een cacao ceremonie vindt plaats in een heilige setting. De ruimte is (energetisch) gereinigd en van te voren ingewijd voor de cacao ceremonie. Tijdens een cacao ceremonie drinken we ceremonial cacao, deze pure vorm van cacao zorgt ervoor dat je (weer) in contact komt met je lichaam en je gevoel.
Cacao is de stof die verkregen wordt uit cacaobonen, de zaden uit de vruchten die aan de cacaoboom groeien. De cacaobomen waaruit cacao wordt verkregen groeien meestal in landen rond de evenaar. De verschillende soorten cacaobomen resulteren ook in verschillende smaken.
Pure chocolade bevat cacao
hebben een prebiotische werking: ze voeden de goede darmbacteriën. verhogen indirect ontstekingsremmende stoffen. zorgen voor de vrijlating van stikstof, welke voor het verwijden van de bloedvaten zorgt.
Rauwe cacaopoeder is erg gezond. Het heeft een gunstig effect op je hart en vaatstelsel en kan de stress doen verminderen. Daarnaast is de rauwe cacao een goede bron van mineralen en antioxidanten en kent cacaopoeder in zijn rauwe vorm geen extra toevoegingen.
Cacao kan je gezondheid op verschillende manieren verbeteren. Het heeft een gunstig effect op je hart en vaatstelsel, bloedsuikerspiegel en nachtrust, en kan zelfs helpen bij het afvallen.
Chocolade is een mengsel van cacaopoeder, cacaoboter en suiker. De stoffen theobromine en cafeïne in chocolade hebben een opwekkend effect, maar dat is zwakker dan het effect van koffie. Chocolade bevat ook stoffen die de stemming kunnen verbeteren, maar in zo'n lage concentratie dat het effect niet meetbaar is.
Cacao is rijker aan antioxidanten dan koffie en wijn! Antioxidanten heb je nodig om vrije radicalen in je lichaam op te ruimen. Schade veroorzaakt door vrije radicalen is celschade en dat kan allerlei nare gezondheidsklachten met zich mee brengen.
In eerste instantie is er vooral een tekort aan goede insuline. Na verloop van tijd kan de werking van de insulineproducerende ß-cellen in de pancreas verminderen en sterven ze af. Uit eerder onderzoek bleek dat cacao dit proces mogelijks vertraagt en zo de achteruitgang bij diabetespatiënten kan tegengaan.
Antwoord: Cacao is de meest rauwe en pure vorm, want cocoa is verhitte cacao en bevat daardoor minder vezels, maar ook minder calorieën. Cocoa is waarschijnlijk ook iets goedkoper dan cacao.
Cacaobomen groeien in vochtige gebieden rond de evenaar. De vijf landen die vandaag de dag de meeste cacao groeien zijn Ivoorkust, Ghana, Indonesië, Nigeria en Brazilië. In deze landen worden de cacaobonen geoogst, gedroogd.
Wil je écht gezonde chocolade eten? Kies dan voor een reep met meer dan 70% cacao. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.