Ga naar de map /etc/opt/chrome/policies/managed. Maak of update een JSON-bestand en voer de betreffende URL's in: Voeg de URL's die je wilt blokkeren toe bij URLBlocklist. Voeg de URL's waartoe je gebruikers toegang wilt geven toe bij URLAllowlist.
Wie surft op het internet doet er goed aan om te controleren of een website beveiligd is met een SSL-beveiligingscertificaat. Dit kan je zien aan het slotje in de adresbalk of de 's' in https. Websites met SSL worden daarom ook wel https-websites genoemd, in tegenstelling tot http-websites.
Schoon de cache van je DNS op.
Je computer heeft een DNS-cache dat verouderd of beschadigd kan raken, waardoor je soms bepaalde websites niet kunt openen. Soms kun je er door simpelweg je DNS-cache op te schonen voor zorgen dat je je favoriete websites weer kunt openen.
Met een VPN kunt u websites deblokkeren, uw onlineprivacy beschermen en u veilig begeven op een openbaar wifi-netwerk. Een VPN is de handigste, uitgebreidste tool om websiteblokkades te omzeilen.
Als de browser veel tijd nodig heeft om een website te laden of te zoeken, is het mogelijk dat er een webproxy wordt gebruikt. Als het bericht Proxy laden of ERR_PROXY_CONNECTION_FAILED wordt weergegeven in het browservenster, kun je je proxyinstellingen wijzigen.
Ga naar "Instellingen" => "Algemeen" en pas de optie "Home URL" en "Site URL" aan zodat ze beginnen met HTTPS. Om alle bronnen van je website via HTTPS te laten gaan raden wij aan om de volgende plugin te activeren. Deze plugin stelt alles automatisch goed in voor het gebruik van SSL.
De twee zijn in wezen hetzelfde, omdat ze beide verwijzen naar hetzelfde 'hypertext transfer protocol', dat ervoor zorgt dat webgegevens op uw scherm worden weergegeven. HTTPS werkt echter iets anders, is meer geavanceerd en veel veiliger. Eenvoudig gezegd: het HTTPS-protocol is een uitbreiding van HTTP.
Om een HTTPS-verbinding tot stand te laten komen, moet een certificaat gebruikt worden. Dit certificaat noemen we een SSL-certificaat. Hierbij staat 'SSL' voor 'Secure Socket Layer', oftewel een extra beveiligingslaag.
Platform: Windows met Internet Explorer, Firefox, Chrome of Safari. Taal: Engels. Gratis: Gratis basisversie en betaalde versie met meer opties.
Een belangrijke reden waarom je geblokkeerd bent kan zijn omdat je te snel wilde gaan. Te snel gaan is een grote reden voor een man om je te blokkeren. Te snel gaan is namelijk een vorm van te behoeftig zijn.
Chrome is het internetprogramma van Google. Het is wereldwijd de meest gebruikte browser en staat bekend als de snelste.
Chrome is helemaal gratis te gebruiken en beschikbaar voor Windows, macOS, Linux, iOS en Android. Chrome is een prima manier om op al uw apparaten te gebruiken en het is zelfs mogelijk om op het ene apparaat te stoppen en op een ander toestel verder te gaan.
Deze fout wordt weergegeven als je antivirussoftware gebruikt die HTTPS-bescherming of HTTPS-scannen biedt en zo verhindert dat Chrome beveiliging biedt. Schakel je antivirussoftware uit om het probleem te verhelpen.
Iemand die gegevensstromen kan onderscheppen, kan bij http zien wat er wordt verstuurd. Bij https zijn deze gegevens versleuteld en kunnen de gegevens niet worden ontcijferd Hierdoor worden de gegevens die worden verstuurd via https op een veilige manier overgedragen.
HTTPS is bij steeds meer websites aanwezig. Vooral grote organisaties en bedrijven als bol.com, Coolblue en Wehkamp zijn al even voorzien van HTTPS. Ook kleinere organisaties lijken over te stappen naar het HTTPS-protocol.
Kijk naar de adresbalk om te checken of je op de site bent die je wilt bezoeken. De site maakt geen gebruik van een privéverbinding. Het is mogelijk dat iemand de informatie die je stuurt of krijgt via deze site, kan bekijken of wijzigen. Voor sommige sites kun je een beter beveiligde versie van de pagina bezoeken.
Een SSL certificaat aanvragen moet gedaan worden door de eigenaar van de website bij een certificaatautoriteit (zoals bijv. Comodo). Daarna kan de webhosting provider het SSL certificaat installeren in het juiste pakket op de server.
Als je browser het SSL-certificaat van een bepaalde website niet kan valideren, kan er geen beveiligde verbinding tot stand worden gebracht. De meeste browsers zorgen er dan voor dat je dergelijke sites niet kunt bezoeken en tonen de foutmelding 'Je verbinding is niet privé'.