U kunt meerdere rekeningen aan uw overzicht toevoegen. Tik op 'Overzicht aanpassen' en vink de rekening(en) aan die u terug wilt zien in het overzicht. Heeft u een zakelijke rekening bij een andere bank? Ook die kunt u toevoegen aan het overzicht in de ABN AMRO app.
De rekening van uw kind zichtbaar maken
U kunt voor uw kind bepalen of de Jongerengroeirekening voor hem of haar zichtbaar is binnen Internet Bankieren en de ABN AMRO app. Wilt u de rekening van uw kind zichtbaar maken in uw eigen rekeningoverzicht binnen Internet Bankieren en de ABN AMRO app?
Als u een bepaalde rekening niet ziet in uw overzicht, bent u waarschijnlijk niet gemachtigd voor deze rekening. U kunt dit eventueel aanvragen via Internet Bankieren.
Meestgestelde vragen. Kunnen mijn ouders mijn rekening nog inzien? Nee, je ouders kunnen jouw rekening niet meer inzien zoals bij de Jongerengroeirekening.
Als je 18 jaar bent mag je helemaal zelf je geldzaken regelen. Je ouders kunnen dan niet meer bij jouw rekeningen, tenzij je daar toestemming voor geeft.
Omdat weinig klanten gebruikmaken van deze service, gaan we hier op 18 september 2023 mee stoppen. Het is vanaf die datum niet meer mogelijk een rekening van een andere bank toe te voegen in Rabo Online Bankieren of de Rabo App.
Ga in de Mobiel Bankieren App naar 'Service' en kies 'App-instellingen' en vervolgens 'Rekening(en) toevoegen'. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord van Mijn ING Zakelijk in. Heb je meerdere rekeningen?Deze voeg je allemaal tegelijk toe aan de app.
Je kunt een gezamenlijke rekening met 1 betaalpas openen bij ABN AMRO, ASN Bank , Rabobank (BasisPakket en DirectPakket, aanvragen via lokaal kantoor), RegioBank en SNS Basis. Bij deze banken betaal je geen kosten voor een 2e rekeninghouder.
Mag je meerdere bankrekeningen hebben? Je mag zoveel spaar- of betaalrekeningen openen als je zelf wilt. Je kunt ervoor kiezen meerdere spaarrekeningen bij één bank te openen. Ook kun je je spaargeld spreiden over verschillende spaarbanken.
Als je een bankrekening hebt die op één naam staat, ben jij als enige gerechtigd om betalingen te doen en je bent ook als enige gerechtigd tot het saldo. Een en/of-rekening is daarentegen een gezamenlijke rekening, waarbij beide rekeninghouders geld kunnen storten of opnemen of betalingen kunnen doen.
Wil je sparen of beleggen op naam van je kleinkind, dan moet de ouder of voogd toestemming geven voor het openen.
Je kunt iemand toestemming geven om namens jou je betaalrekening te gebruiken. Dat is dan een gevolmachtigde. Een gevolmachtigde mag wel betalingen doen, maar mag namens jou geen wijzigingen laten doorvoeren (bijvoorbeeld een adres aanpassen). Tenzij we hier andere afspraken over hebben gemaakt.
Ben je al 18 jaar of ouder? Dan kun je zelf internetbankieren aanvragen.
Wat is een kinderrekening bij een scheiding? Bij een kinderrekening storten de ouders na de scheiding maandelijks, naar verhouding van hun draagkracht, ieder een bedrag op de kinderrekening. Van deze kinderrekening kunnen alle kosten van de kinderen betaald worden.
In Nederland geldt er geen limiet voor de hoeveelheid geld die u in huis mag hebben. Contant geld boven een bepaald bedrag moet u wel opgeven bij uw belastingaangifte. Ook de waarde van cadeaubonnen die u in huis heeft telt mee.
Dat een toegevoegde bankrekening niet zichtbaar is kan twee redenen hebben: De bankrekening heeft geen saldo (saldo = €0,00) en wordt daarom niet als financiële resource getoond op het dashboard. De bankrekening is 'buiten gebruik gesteld' wordt daarom niet meer weergegeven op het dashboard.