Dat doe je best op een niet al te hoge temperatuur in de oven. Dek het vlees af met een stukje aluminiumfolie en steek het een minuut of tien in een voorverwarmde oven van 140°C. Hou er wel rekening mee dat het vlees al een bepaalde bakwijze heeft, dus de kans blijft bestaan dat het een beetje verder gaart.
Vlees opnieuw opwarmen
Stoofvlees kun je het best opwarmen in de oven op 170°C bedekt met folie. Gehakt opwarmen kan het beste in de magnetron en om de dertig seconden roeren. Gegrilde kip warm je op in de magnetron. Gebraden kip kun je het beste met folie bedekken en warm laten worden in de oven op 180°C.
Biefstuk opwarmen
Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius. Bak de biefstuk tot hij een kerntemperatuur aangeeft van 45 graden Celsius (dit is ongeveer 30 minuten, afhankelijk van de dikte van de steak). Verwarm ondertussen olie in de pan en laat heet worden. Schroei het vlees aan beide zijdes dicht en serveer.
Over het algemeen kunt u de kant-en-klaar maaltijden zo'n 30 – 40 minuten opwarmen op een temperatuur van 100 – 120 graden celsius. Op het etiket van de maaltijd staat dit precies aangegeven. Kijk de eerste keer even na 10 minuten hoe de maaltijd reageert.
Het beste antwoord. tussen de 70 en 80 graden, dat is de temperatuur die bacteriën niet overleeft en je eten niet door gaart. Vlees kun je uren op 80 graden in de oven laten staan, zonder dat het taai of droog wordt.
Gerechten opwarmen gaat prima in de (hetelucht-)oven. Maar ook het opwarmen in de pan of koekenpan gaat goed. Persoonlijk vind ik stamppot die in de koekenpan is opgewarmd juist lekker doordat er een korstje op ontstaat. Potjes babyvoeding kunnen prima in een pannetje met heet water, au bain marie, opgewarmd worden.
Dat doe je best op een niet al te hoge temperatuur in de oven. Dek het vlees af met een stukje aluminiumfolie en steek het een minuut of tien in een voorverwarmde oven van 140°C. Hou er wel rekening mee dat het vlees al een bepaalde bakwijze heeft, dus de kans blijft bestaan dat het een beetje verder gaart.
Je kan het stoofvlees opwarmen in een voorverwarmde oven (200 graden), ongeveer 10-15 minuten. De frites kan mee de oven in, op het meegeleverde bakpapier. Het vlees en de erwtjes kunnen eventueel ook in de magnetron, 6-8 minuten, de erwtjes misschien iets minder lang. Serveer de mayonaise koel.
Verhit restjes door en door
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op.
Alleen onderwarmte
Ook het opnieuw opwarmen van een gerecht doe je handig hiermee, zo zorg je dat de onderkant van een ovenschotel of taart warm wordt, zonder dat de bovenkant te hard gaat en eventueel verbrandt.
Sommige ovens hebben een klein lampje dat aan gaat wanneer het de juiste temperatuur heeft. Dit lampje zit gewoonlijk naast de draaiknop van de oventemperatuur. De meeste ovens hebben 10 tot 15 minuten nodig om tot de juiste temperatuur te verwarmen.
Verwarm de oven in de heteluchtstand naar 180 graden, leg de kip op de bakplaat en verwarm de kip ongeveer 15 tot 20 minuten. Ook hier geldt regelmatig zelf even controleren.
Stoofvlees opwarmen uit de koelkast
Bewaar het stoofvlees afgedekt in de koelkast tot het tijd is om het op te warmen. Verwarm het altijd langzaam en op een laag vuurtje. Roer de stoverij regelmatig zodat het niet aanbrandt. Dat duurt zo'n 20 minuutjes, afhankelijk van de hoeveelheid.
Zet het afgedekt op een koele plaats, bij voorkeur in de koelkast. Laat het op die manier een nachtje trekken. De dag nadien verwarm je het stoofvlees nog twintig minuten op een laag vuur. Je kan de stoverij ook opwarmen in de oven.
Een ragout of stoofpot op voorhand bereiden en daarna weer opwarmen is zeker en vast geen probleem. Warm het gerecht weer op in de oven op de dag zelf. Je zet je oven best niet te hoog, 160°C is meer dan warm genoeg. Zet je ragout in een stoofpot met een deksel in de oven en laat hem zo opwarmen.
Water is je beste vriend. Een opgewarmde maaltijd kan weleens uitgedroogd uit de microgolfoven komen. Tenzij je je groenten, vlees, aardappelen en zelfs je pizzakorst op voorhand met enkele druppels water besprenkelt. Pasta- en rijstschotels kan je ook beter opwarmen met een deksel of plasticfolie erover.
De oven zet je altijd op de dubbele stand, dus de streep boven en onder. De temperatuur voor opwarmen zit tussen de 180 en 200 graden. Je kunt de spareribs in 15 minuten opwarmen in de oven bij voorgegaarde spareribs. Tot 5 uur wanneer je ze langzaam mals wil garen.
Bedek de ovenvaste schaal met aluminiumfolie. Verwarm het gerecht in de ovenvaste schaal op de temperatuur en gedurende dezelfde tijd als aangegeven voor uw vlees of vis. Zet uw borden enkele minuten in de microgolfoven of zet uw borden ongeveer 10 minuten in de oven op 80°C.
Dek de schaal af met een deksel, bord of magnetronfolie. Zo blijft het vocht in de maaltijd en kan de maaltijd goed heet worden. Schep het eten tijdens het verwarmen het eten 1 of 2 keer om.
Door met een magnetron te koken blijven vitamines beter bewaard dan wanneer je ze 'platkookt' op het vuur in een liter water. De oplossing: korter koken in weinig water en met het deksel op de pan. Als je op gas kookt, is een magnetron een milieuvriendelijker en budgetvriendelijker alternatief.
De watermoleculen worden verhit en gaan stomen. De stoom wil ontsnappen. De moleculen uit de tomaat hebben een hogere viscositeit en bevatten vezels en pectine die niet zomaar aan de kant gaan voor het stoom. Er ontstaat druk waardoor er in één keer een bubbel barst en er een een kleine explosie ontstaat.