Verzorg uw acrylnagels of gelnagels goed, ga er geen extreme dingen mee doen. Bijvoorbeeld: stenen sjouwen, dingen lospeuteren met de voorkant van de nagels. Verzorg de nagelriemen, druk ze twee keer per week naar beneden met het daarvoor bestemde gereedschap (bokkenpootje), smeer de nagelriem in met nagelriemolie.
Knip kunstnagels nooit, ze kunnen dan barsten! Behalve dat dit erg pijnlijk kan zijn, is dat ook heel slecht voor uw natuurlijke nagels. De enige verantwoorde manier om kunstnagels korter te maken is vijlen. Trek Acrylnagels, Gelnagels of Gellak nooit van uw nagels af.
gemiddeld is dus 1x per maand voldoende.
Hou Ze Altijd Droog
En dat wil je toch niet voor je nagels, wel dan? Zorg dus dat je nagels nooit vochtig zijn. Droog je nagels na het handen wassen grondig af met een schone en droge handdoek. Als je je acrylnagels voor langere tijd goed in vorm wil houden, zorg dan dat er geen water onder kan komen.
Stappenplan: hoe krijg je acrylnagels eraf? Knip of vijl de acrylnagels zo ver mogelijk af.Vijl de bovenste laag van je acrylnagels af met behulp van een grove vijl. Vul een kommetje met aceton en leg 10 wattenbolletjes (of nail wraps) en aluminiumfolie klaar.
Kun je gewoon alles doen met kunstnagels? Ja, als je ze op een goede lengte / verhouding houdt wel. Het is niet zo dat er nooit wat mee kan gebeuren, maar met de juiste behandeling en verzorging thuis kun je alles doen. Zoals een nagelriemolie te gebruiken om uw nagelriemen soepel te houden.
Acrylnagels moet je om de 3 tot 5 weken laten bijwerken. Ze blijven dus ongeveer een maand zitten. Tussendoor kan er natuurlijk een nagel afbreken of loslaten. Deze kan je dan eerder laten vervangen door je nagelstyliste.
Over het algemeen blijven acrylnagels ongeveer 4-5 weken mooi op de nagels zitten, afhankelijk van je eigen nagelgroei en de specifieke manicure die je hebt gekozen. Als je hebt gekozen voor een natuurlijke kleur, zal de uitgroei van je nagels minder opvallen dan wanneer je hebt gekozen voor felle kleuren.
Acryl nagels zijn erg stevig. Ze kunnen, mits goed aangebracht, drie tot vijf weken blijven zitten. En ze blijven dus langer zitten dan gelnagels. Een professionele nagelstyliste kan de acrylnagels gemakkelijk verwijderen.
Veel mensen denken dat acrylnagels schadelijk zijn en je natuurlijke nagels brozer, dunner en kwetsbaarder maken. Toch is dit niet waar. Acryl nagels zijn in principe niet slechter voor je nagels dan andere kunstnagels.
Gelnagels zijn wat dunner en flexibeler waardoor ze een meer natuurlijke uitstraling hebben dan nagels van acryl. Ook zijn ze iets zachter en buigzamer, waardoor ze minder snel breken. Daarnaast hebben gelnagels een glanzend oppervlak en heeft het zetten van gelnagels een wat minder penetrante geur.
Je herkent droge nagels gelijk, ze zien er dof en wit uit. Ook het verwijderen van de overige resten en het polijsten van de nagel met een borstel, is niet goed voor de nagels.
Acrylnagels verwijderen
Een goede nagelstylist zorgt ervoor dat er zo min mogelijk op de eigen nagel wordt gevijld. Dit doet ze door hem 90 procent te vijlen, en de laatste 10% af te weken of te laten zitten, zodat je dit kunt laten uitgroeien.
De tijdsduur hangt af van het type behandeling. Het zetten van een nieuwe set duurt ongeveer 45 minuten. Heeft u nog restanten van een oude set die verwijderd moet worden, dan kunt u hierbij 15 minuten optellen. Opvullen duurt circa 30 minuten en voor een spa pedicure, kunt u rekenen op 20 à 30 minuten.
Zelf acrylnagels verwijderen kan je op verschillende manieren doen. De makkelijkste methode die het snelst werkt, is het verwijderen van je acrylnagels met aceton. Waarschuwing: aceton is een zeer sterk spul om mee te werken, het spul is ook licht ontvlambaar. Houd het daarom weg bij warmtebronnen en vuur.
Meestal zijn gelnagels iets duurder, dan acrylnagels. Doordat de gelnagels in drie fasen aangebracht moeten worden, duurt het meestal langer om ze te plaatsen. De gelnagels moeten ervan afgevijld worden. Als er te ver gevijld wordt, kan dit pijnlijk zijn en wordt de natuurlijke nagel beschadigd.
Gemiddeld is de acrylnagel prijs per behandeling tussen de €45 – €65 euro. Als je ervoor kiest om bij een ervaren nagelstyliste je acrylnagels te laten zetten, hangt er een anders prijs aan dan dat je het bij een minder ervaren styliste laat zetten, wat logisch is.
Deze beschadiging kan ontstaan door het vaak wassen van je handen, het gebruik van zeep en schoonmaakmiddelen. Je nagels worden hierdoor kwetsbaarder. Maar ook het gebruik van gellak, acrylnagels en ook 'gewone' nagellak kan ervoor zorgen dat je nagels dunner, minder soepel en brozer worden.
Je nagels moeten schoon en kortgeknipt zijn. Nagellak is niet toegestaan omdat je handen dan, ook na het handen reinigen, nog ziektekiemen kunnen bevatten. Dat geldt ook voor kunstnagels en deze zijn dan ook niet geoorloofd.
Ook zal het eraf trekken enorm veel pijn doen en langdurig pijnlijk blijven tot aan de volledige genezing. Trek ook niet aan de velletjes rondom uw nagel en nagelriemen.
Met een metalen bokkenpootje worden je nagelriemen vervolgens naar achteren geduwd. Je nagelplaat wordt een beetje opgeruwd of bewerkt met een primer waarna de nagels weer kunnen worden opgevuld met acryl of gel. De overloop is zo natuurlijk, dat niemand zal zien dat je nagels zijn opgevuld.
Met het lakken van je nagels leg je een soort beschermlaag over je nagels. Daarentegen kun je, als je vaak nagellak gebruikt, ervoor zorgen dat je nagels uitdrogen. Het is daarom belangrijk om je nagels een week of twee rust te geven door het te laten 'luchten' en herstellen.
Gelnagels zien er vaak natuurlijker uit dan acrylnagels en zijn makkelijker 'in gebruik' omdat ze beter meebuigen met je eigen nagels. Geen pijnlijke breuken meer! Bovendien komen er bij het zetten van acrylnagels heftige, chemische geuren vrij, waardoor veel nagelstylisten liever werken met gel werken.
Gebruik nagelolie. Door je nagels (het liefst dagelijks) in te smeren met een voedzame olie, zorg je ervoor dat ze gehydrateerd blijven. Hierdoor breken ze minder snel af. De meest geschikte olie hiervoor is Arganolie.