1 - Schroef de S-koppelingen in de muur zodat ze ongeveer 42 mm uitsteken. 2 - Schroef de rozetten op de muur. 3 - Zorg dat de hartafstand tussen 150 mm is en check of ze waterpas zijn. Pas aan als het nodig is.
Monteer de S-koppeling (120 mm)
Plaats de S-koppelingen losjes op de leidingen uit de muur en schroef de kraan erop. Maak alles waterpas. Zet met viltstift een recht streepje op de tegel én op de koppeling, zodat de koppelingen bij het monteren op dezelfde plek zitten. Draai de koppelingen en kraan weer los.
Een S-koppeling wordt gebruikt bij het monteren van een douchekraan of badkraan. S-koppelingen maken namelijk de verbinding tussen de kraan en de muurplaat compleet. Aan beide kanten beschikt de koppeling over schroefdraden die worden uitgedrukt in een breuk wat een bepaalde maat aangeeft.
Bij kranen wordt veelal gesproken over de hartafstand (ook wel Hart op Hart genoemd). De hartafstand wordt gemeten vanaf het midden van de warmwaterleiding tot het midden van de koudwaterleiding. Badkranen hebben een hartafstand van 15 cm. Voor douchekranen geldt dat de hartafstand 12 of 15 cm kan zijn.
Kraan met wandmontage: stap voor stap
Als eerst monteer je de cartouchehuls en de rozet. Plaats de cartouchehuls op de cartouche, zodat deze vastklikt. Vervolgens breng je een beetje glijmiddel aan op de binnenrand van de afdekrozet. Nu kun je de rozet over de cartouchehuls tot aan de muur schuiven.
1 - Schroef de S-koppelingen in de muur zodat ze ongeveer 42 mm uitsteken. 2 - Schroef de rozetten op de muur. 3 - Zorg dat de hartafstand tussen 150 mm is en check of ze waterpas zijn.
De lengte van de uitloop is vaak tussen de 20 en 40 centimeter. Dat wil ook zeggen dat de wastafel kraan zo geplaatst moet worden dat het water op een logische plaats in de wasbak valt. Er moet zo'n 10-15 cm aanwezig zijn tussen het einde van de uitloop en de wastafel rand.
S-koppelingen zijn in de volgende maten te verkrijgen: 3/8″ X 1/2″ met een sprong tussen de 7.5 mm en 13 mm. 3/8″ X 3/4″ met een sprong tussen de 7.5 mm en 13 mm. 1/2″ X 3/4″ met een sprong tussen de 7.5 mm en 13 mm.
Hart- op hartmaat meten
Het opmeten van een hart- op hartmaat is vrij eenvoudig. Hart op hartmaat is de afstand tussen het middelpunt van het ene object en het middelpunt van het andere object. Dus van het hart (midden) naar het andere hart (midden).
De S koppeling maakt het mogelijk dat een 150mm kraan op een 120mm muurplaat past en omgekeerd. De S koppeling is hoe dan ook nodig om de muurplaat met de douchekraan te verbinden, de S-koppeling wordt netjes weg gewerkt met een rozet dat bij de douchekraan hoort.
Om de s-koppelingen te plaatsen moet u eerst twee à drie slagen teflon tape met de klok mee om één uiteinde van beide s-koppelingen winden. U kunt ook loctite om de uiteinden winden. Draai de s-koppelingen vervolgens in de waterleidingen. Let op: Draai ze niet te vast.
De diepte van een muurplaat wordt bepaald bij het aanleggen van de leidingen in de muur. Maar omdat op voorhand niet altijd duidelijk is hoeveel stucwerk er nog op de muur moet worden aangebracht, en de dikte van de tegel ook anders kan zijn dan oorspronkelijk gedacht, kan het zo zijn dat de muurplaat te diep ligt.
Vaste beantwoorder. Dat zullen vastgekoekte zeefjes zijn die vervuiling tegenhouden. Die kunnen inderdaad vol zitten met kalk.
Bij montage van een nieuwe muurplaat kies je het beste een 15 cm versie. Hak de muurplaat in de muur en houdt hierbij rekening met de dikte van het tegelwerk. De muurplaat mag na montage tot enkele millimeters buiten de wand uitsteken. Monteer de muurplaat met pluggen in de muur.
Standaard zit de aansluiting voor warm water links en voor koud water rechts. Op een kraan zelf is dit te herkennen aan een rood symbool links voor warm water en een blauw symbool rechts voor koud water (bij een mengkraan).
Douchekraan. Douchekranen kan je op zowel een regendouche als standaarddoucheset aansluiten. Let bij montage goed op de hartafstand (afstand tussen de warm- en koudwaterleiding). De watertoevoer is afhankelijk van de leidingdruk, maar ook van je cv, boiler, geiser of ketel.
Zo was een harslag in rust tussen 51 en 80 slagen per minuut gelinkt met een 40 tot 50 procent hoger risico op een vroege dood, in vergelijking met degene met een hartslag onder de 50 slagen.
Een gezond hart slaat 60 tot 100 keer per minuut. Deze frequentie is nodig om zuurstofrijk bloed naar uw lichaam te pompen. Patiënten met bradycardie hebben een hartslag die langzamer is dan 60 slagen per minuut, wat vaak duizeligheid, kortademigheid en zelfs flauwvallen tot gevolg heeft.
Hoe hartslag en bloeddruk invloed hebben op elkaar
Doordat je hart het bloed door je lichaam pompt, ontstaat er bloeddruk, oftewel druk op je bloedvaten. Als je bloedvaten heel nauw zijn, zal je hart harder zijn best moeten doen en ontstaat er een hogere bloeddruk.
Een S-koppeling is een tussenstuk dat gebruikt wordt voor het monteren van een douchekraan of badkraan. Dit montagestuk zorgt er voor dat de kraan verbinding maakt met de muurplaat. Let bij het aanschaffen goed op de maat die nodig is voor het monteren van jouw kraan.
Betekenis kraanuitloop. Heel simpel gezegd is de kraanuitloop het gedeelte van de kraan waar het water daadwerkelijk uitkomt. De voorsprong uitloop geeft aan hoeveel afstand er zit tussen het grondvlak van de kraan en de uitloop van de opening, waar het water uitkomt.
Voorbeeld 1/2 duims binnendraad vind je vaak bij muurplaten t.b.v. een normale kraan wasmachinekraan een gaskraan en een douchemengkraan. 3/4 duims binnendraad vind je bijv. t.b.v. badmengkraan.
De muur waarin u een inbouwkraan wilt aanbrengen, moet zo'n 7 tot 8 cm. diep zijn. Het verwerken van een inbouw kraan is eenvoudiger in gipswanden dan in bijvoorbeeld beton. Hou bij het installeren van een inbouwkraan rekening met de diepte van zowel het inbouwdeel als het opbouwdeel.
De hoogte van de uitloop wordt gemeten vanaf de de onderkant van de uitloop tot het grondvlak van de kraan.