Het toevoegen van je betaalpas of creditcard aan Apple Pay is veilig.Je bankgegevens worden namelijk níét opgeslagen op je toestel.Ze worden dus ook níét gedeeld wanneer je betaalt. Je kunt je digitale betaalpas of creditcard alleen gebruiken met Face- of Touch ID of je toegangscode.
Het gebruik van Apple Pay is eenvoudiger en veiliger dan een fysieke kaart. Als je je kaarten eenmaal hebt toegevoegd aan de Wallet-app , kun je met Apple Pay veilig betalen in winkels, voor het openbaar vervoer, in apps en op websites die Apple Pay ondersteunen.
Apple decodeert de gegevens, controleert alleen het betaalnetwerk en versleutelt de gegevens opnieuw. Deze versleutelde informatie kan alleen door het betaalnetwerk worden ontgrendeld. Dat betekent dus dat alleen je bank deze gegevens kan inzien, om te checken of de kaart wel geschikt is voor Apple Pay.
In de Wallet-app kun je spaarkaarten, kortingsbonnen, instapkaarten, bioscoopkaartjes, toegangskaarten en andere soorten kaarten en pasjes op één handige plek bij elkaar houden.
Apple Pay gebruikt beveiligingsfuncties die zijn ingebouwd in de hardware en software van uw apparaat om uw transacties te beveiligen. Verder moet u, om Apple Pay te gebruiken, een toegangscode hebben ingesteld op uw apparaat en, optioneel, Face ID of Touch ID.
Het grootste voordeel van Apple Pay is de extra beveiliging en je privacy die beschermd wordt. Bij het toevoegen van je betaalpas worden je rekening- en pasnummer gecodeerd verzonden naar de servers van Apple. Hierna worden deze gedecodeerd en geverifieerd door je bank om te controleren of de gegevens van jou zijn.
Iedere gebruiker met een betaalrekening, online bankieren en een geschikt apparaat kan zonder extra kosten Apple Pay gebruiken.
Het toevoegen van een rijbewijs aan Apple Wallet lijkt erg op het toevoegen van een creditcard of betaalpas, maar met een paar extra veiligheidsmaatregelen. Open de Apple Wallet-app. Tik op het +-pictogram in de rechterbovenhoek. Selecteer de optie voor het rijbewijs of de staat-ID.
Met de Wallet-applicatie kunnen bijvoorbeeld instapkaarten, tickets, cadeaubonnen en klantenkaarten worden opgeslagen. De gebruiker krijgt een pushbericht als er een item te gebruiken is op de locatie waar de gebruiker zicht bevindt.
Per dag kun je maximaal € 2.500,- per rekening betalen met Apple Pay. Ben je 16 of 17 jaar dan is het maximumbedrag € 250,- per rekening per dag. Niet per toestel. Voor het maximumbedrag maakt het niet uit of je in Nederland of in het buitenland betaalt.
Ga naar 'Systeemvoorkeuren' > 'Wallet en Apple Pay'. Klik op de kaart die u wilt verwijderen. Klik op de knop Verwijder .
Apple Pay wordt inmiddels breed aangeboden in Nederland, in die zin dat zowel ABN AMRO, ING en Rabobank de mogelijkheid bieden. Naast de grootbanken is Bunq de enige andere bank die Apple Pay.
Als u uw telefoon heeft aangepast, controleert u of het apparaat aan de beveiligingsnormen voldoet. Google Wallet werkt mogelijk niet in winkels op: telefoons met ontwikkelaarsversies van Android, telefoons die roottoegang hebben, een aangepaste ROM gebruiken of waarop de fabriekssoftware is gewijzigd.
Ga in de app naar Meer > Instellingen. Tik nu op Apple Pay > Aan de slag. Er verschijnt een overzicht van je actieve kaarten. Kies de kaart die je wil gebruiken en tik op de knop Voeg toe aan Apple Wallet > iPhone.
ID in Wallet
Beter nog: het is zelfs mogelijk om je ID-kaart, rijbewijs of paspoort op te slaan in Wallet. Deze voeg je toe door er in Wallet gewoon een foto van te maken, je iPhone maakt er dan automatisch een digitale versie van.
Een item toevoegen met de Google Wallet-app
Zo voegt u kaarten en passen, tickets, sleutels en ID's toe met de app: Open de Google Wallet-app . Tik onderaan op Toevoegen aan Google Wallet . Kies het type item dat u wilt toevoegen.
Je kunt eenvoudig en veilig je rijbewijs of identiteitskaart toevoegen aan de Wallet-app en vervolgens met je iPhone of Apple Watch je rijbewijs of identiteitskaart laten zien wanneer dat wordt gevraagd op bepaalde Amerikaanse luchthavens en in apps waarvoor je identiteit moet worden geverifieerd.
In Nederland is Apple Pay al enige tijd beschikbaar via ING, ABN AMRO en Rabobank. Ook bunq en Knab bieden de dienst aan. Uit onderzoek van De Nederlandsche Bank bleek onlangs dat het aantal contactloze betalingen enorm is gestegen.
Een ander groot voordeel van Apple Pay credit card ten opzichte van een gewone betaalpas is dat je aankopen met een creditcard automatisch 180 dagen tot een jaar verzekerd zijn. Ook profiteer je van aflevergarantie en van wereldwijd betaalgemak.