1 theelepel (tl) is 5 ml. 1 eetlepel (el) is 15 ml.
1 eetlepel (el) is 15 ml.
1 eetlepel
Aardappelmeel is 10 gram. Maïzena is 7 gram. Custard is 6 gram. Zout is 15 gram.
Standaard maten
Receptenschrijvers gebruiken daarom altijd gestandaardiseerde maatlepels. De maatlepel die voor een eetlepel wordt gebruikt is altijd 15 ml, die van een theelepel 5 ml. Een enkele maal zie je in recepten van Engelse oorsprong ook nog wel de aanduiding dessertlepel; die is officieel 10 ml.
Een eetlepel is bestek, meestal gemaakt van metaal. Als tafelbestek wordt hij meestal tafellepel of soeplepel genoemd.
Een eetlepel lijkt op een traditionele theelepel in vorm, maar is veel groter. Eetlepels worden voornamelijk gebruikt als servies voor kommen die in het midden van de tafel worden geplaatst. Een soeplepel heeft een bredere en diepere ovaalvormige kom dan een eetlepel, zodat deze meer vloeistof kan bevatten.
Koffielepel vs.
1 koffielepel = 5 ml of 5 g fijn zout. 1 theelepel = 2,5 ml of 2 g fijn zout.
De gemiddelde juslepel heeft een inhoud van ongeveer 20 ml (0,02 liter).
Is 1g gelijk aan 1ml? Eén gram zuiver water is precies één milliliter.
Het verschil tussen een koffielepel en een theelepel zit in de lengte. Boven de koffielepel onder de theelepel.
Zuivel - 1 eetlepel staat gelijk aan:
Melk: 15 gram. Yoghurt: 15 gram. Boter: 13 gram.
Maatlepel. 1 theelepel (tl) is 5 ml. 1 eetlepel (el) is 15 ml.
Wat is het verschil tussen een koffie- en een theelepel? Theelepels zijn meestal iets kleiner dan koffielepels en hebben vaak een wat korter handvat. Tegenwoordig worden beide termen echter door vaak elkaar gebruikt.
1 opscheplepel (100 gram) gekookte aardappelen bevat:
Wil je een andere hoeveelheid of eenheid kiezen?
Er zitten 36 kilocalorieën in 1 eetlepel (10 gram) muesli, naturel. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'muesli, naturel'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Een theelepel is een kleine lepel.
Een opscheplepel of sleef is een grote lepel die wordt gebruikt om voedsel, met name soep en brijpap, mee op te scheppen.