IP adres wijzigt iedere 3 dagen.
Bij consumentenproducten is het IP adres altijd dynamisch. Vaak wel voor langere tijd hetzelfde, maar bij onderhoud of restart van systemen kan het gewoon veranderen.
In principe kun je zelf niets doen om je ip adres te veranderen, vaak gebeurt het bij een modem wissel of als Ziggo iets aanpast. Ziggo verandert het ook niet op verzoek. Hoi, Het ip-adres is inderdaad dynamisch, maar in de praktijk blijft die lang hetzelfde.
Ziggo heeft een dynamisch IP systeem. Als er bij voorbeeld een DHCP server wordt gewisseld of iets dergelijks, krijg je een ander IP adres, soms na jaren soms na een paar maanden.
Het korte antwoord is dat het IP-adres van je computer wordt veranderd in het IP-adres van de VPN-server waarmee je verbinding maakt. Wanneer je een verbinding maakt met een VPN-server, stuurt deze jouw internetverkeer door naar zijn eigen IP-adres.
Iedere computer welke verbonden is met een netwerk heeft een uniek IP-adres waardoor de computer herkend kan worden. Dit IP-adres is afhankelijk van het modem waar verbinding mee gemaakt wordt. Als er meerdere verbindingen met hetzelfde netwerk gemaakt worden is er een router nodig.
De enige manier om er achter te komen of er een hacker actief is op je pc, is door je netwerk te monitoren. Daar zijn middelen voor, zowel software als hardware. Er bestaat ook speciale apparatuur die IP-adressen controleert.
Kan ik met een particulier abonnement ook een vast IP-adres krijgen? Nee, vaste IP-adressen zijn bij Ziggo alleen beschikbaar voor zakelijke internetabonnementen.
Indien u normaal gebruik maakt van internet is er niets aan de hand en is het wel zo makkelijk als u gebruik maakt van DHCP. Wilt u thuis bijvoorbeeld een FTP-server draaien of portforwarding gebruiken voor het downloaden van torrents, dan is een vast IP beter.
Ga naar je internetbrowser en typ 192.168.0.1 in de adresbalk. Open een browser en ga naar het volgende adres: http://192.168.0.1/.
Een IP-adres dat door de tijd heen wijzigt. Veel apparaten maken gebruik van een dynamisch IP-adres. Het adres kan wijzigen bij iedere aanmelding, of iedere paar dagen, weken of maanden.
Definitie van IP-adres
Een IP-adres is een uniek adres dat een apparaat op internet of in een lokaal netwerk identificeert. IP staat voor 'Internet Protocol', wat de verzameling regels is voor de indeling van de gegevens die via internet of het lokale netwerk worden verzonden.
In principe zijn de adresgegevens die bij het IP-nummer horen alleen bekend bij de internetprovider. Zij zullen deze gegevens nooit zomaar aan iemand geven. Zelfs niet aan de politie. Alleen wanneer er iets strafbaars is gedaan en een officier van justitie opdracht geeft aan de internetprovider, zullen ze dit doen.
Jouw IP-adres is een unieke code die jouw internetverbinding toegewezen krijgt wanneer je het internet opgaat. Je kunt het zien als je woonadres, maar dan online. Je IP-adres is gekoppeld aan je locatie. Iedereen die jouw IP kan zien, weet dus waar jij bent.
Dankzij je IP-adres weten de websites die je bezoekt, waar ze hun informatie naartoe moeten sturen. Je IP-adres zit echter ook gekoppeld aan je locatie, waardoor iedereen die je IP kan zien, weet waar jij bent. Daarom kiezen veel mensen ervoor hun IP-adres te verbergen.
Elke computer die verbonden is met een netwerk, moet een uniek IP-adres hebben. Dat wil zeggen als je twee computers hebt op je netwerk, moeten beide een verschillend IP-adres hebben om met elkaar te kunnen communiceren.
Als DHCP je een IP gegeven heeft, en je de DHCP vervolgens uitzet zonder de connectie te verbreken, is het afwijkend dat je het IP verliest en/of de connectie verloren gaat. Rebooten of andere handelingen kunnen wel zorgen voor een verbroken connectie, maar dat staat weer los van de DHCP.
Als op een ConnectBox IPv6 DS-Lite firmware werkzaam is, dan krijg je bij https://www.whatismyip.com/ een IPv6 en IPv4 adress te zien. Dat Ipv4 address is dan geen address van van de ConnectBox, maar een address van het externe Ziggo/Liberty Global CGNAT waar de ConnectBox over IPv6 mee communiceert.
Vandaag gebeld met Ziggo die zegt dat poort 443 (standaard) open staat.
Als je thuis een wifi-netwerk hebt en dat niet hebt beveiligd, dan kunnen buren en voorbijgangers toegang krijgen tot je wifi-netwerk. Dat betekent ook dat ze via dat netwerk toegang kunnen krijgen tot je thuiscomputer(s) en netwerk. Je loopt dan het risico dat je persoonlijke gegevens in handen van anderen komen.
Je IP-adres kan gebruikt worden om je apparaat te hacken
Er zijn duizenden poorten voor elk IP-adres. Een hacker die over je IP-adres beschikt, kan al die poorten uitproberen om een verbinding tot stand te brengen en zo je smartphone of computer binnendringen om informatie te stelen.
Het makkelijkst is om hiervoor een speciaal programma te gebruiken. Dat kan bijvoorbeeld zijn Who's On My WiFi of Wireless Network Watcher en er zijn er ongetwijfeld meer te vinden. Je thuisnetwerk is de verzameling apparaten die met elkaar - bedraad of draadloos - verbonden zijn.