De meest succesvolle apps worden vaak wekelijks of op zijn minst een keer maand geüpdatet. Wanneer je niet toegewijd bent om op zijn minst een keer per maand een update door te voeren, moet je jezelf afvragen of je wel überhaupt wel een app moet ontwikkelen.
Denk aan je besturingssysteem, mailprogramma, webbrowser of website. Hierbij gaat het niet alleen om de computer die je dagelijks gebruikt. Ook je smartphone, tablet, router, server of andere slimme apparaten moet je up-to-date houden. Zeker als de apparaten in verbinding met het internet staan.
Apps worden continu verbeterd en vernieuwd. Er komt dan een nieuwe versie van zo'n app beschikbaar. Met een update kunt u de nieuwste functies gebruiken. Ook is de app dan veiliger en stabieler.
Elk jaar brengen Apple en Google een software update uit met de nieuwe versie uit van hun besturingssystemen, iOS en Android. Die update maakt je smartphone of tablet sneller en veiliger en geeft je toegang tot nieuwe functies.
De belangrijkste reden om de nieuwste updates te downloaden en te installeren is om beschermd te blijven tegen beveiligingsrisico's. In de loop der tijd verliest je software namelijk zijn effectiviteit waardoor het voor hackers en cybercriminelen makkelijker wordt om in te breken.
Dit proces duurt gemiddeld zo'n twee maanden voor een 'normale' update. Een fabrikant die veel toestellen uitbrengt heeft dus veel meer werk te verrichten bij een updateproces dan bijvoorbeeld Google, die eigenlijk alleen de Nexus-apparaten van een firmware-update voorziet.
Hoe lang je na de introductie van het apparaat nog updates ontvangt, verschilt per merk en daar binnen nog per productlijn. Android toestellen bieden minstens 2 jaar updates, Android One toestellen 3 jaar, Samsung smartphones 4 jaar en bij Apple krijg je zelfs 5 jaar updates.
De Mobiele telefoons gaan gemiddeld vijf jaar mee. Om preciezer te zijn: een Android vier jaar en een iPhone 6 jaar. De fabrikanten hebben een korte periode om de smartphone te produceren. Er zit veel stress achter de productie omdat je zo snel mogelijk met de nieuwste technologieën op de markt moet komen.
Afzonderlijke Android-apps automatisch updaten
Tik op Apps en apparaat beheren. Tik op Beheren en zoek de app die je automatisch wilt updaten. Tik op de app om de pagina Details van de app te openen. Zet Auto-update aan aan.
Hoelang het duurt om de update te downloaden, is afhankelijk van de omvang van de update en de snelheid van uw internetverbinding. Tijdens het downloaden van de update kunt u het apparaat gewoon blijven gebruiken. U ziet een melding wanneer de update kan worden geïnstalleerd.
De veiligheidsupdates vullen deze gaten op, zodat ze niet misbruikt kunnen worden door hackers of malware. Het uitvoeren van deze Windows updates is dus cruciaal omdat ze de veiligheid van je systeem bevorderen.
Samsung stopt na vier jaar met regelmatige updates voor Galaxy S9-telefoons. Samsungs Galaxy S9- en S9+-smartphones krijgen geen regelmatige updates meer. In het afgelopen jaar kregen de telefoons nog ieder kwartaal een update, vanaf nu krijgen ze alleen nog bij uitzondering beveiligingsupdates.
Samsung Galaxy S21. De Samsung Galaxy S21 is één van de Android-smartphones die het langst updates krijgt. Samsung garandeert namelijk drie versie-updates en vier jaar beveiligingsupdates. Omdat de S21 uitkwam met Android 11, kun je rekenen op updates naar versies 12, 13 en 14.
Apple is beter dan Samsung op het gebied van beveiliging. Dit betekent dat iOS over het algemeen nét iets veiliger is dan Android. Dit komt omdat Android een open besturingssysteem is en iOS specifiek door en voor Apple is ontwikkeld. Op het gebied van prijs is Samsung juist weer beter dan Apple.
Android 12 is de opvolger van Android 11 en de grote update van 2021. De eerste testversie van Android 12 verscheen in februari en in oktober werd de definitieve update uitgebracht. Op deze pagina vertellen we je alles over de vernieuwingen van Android-versie 12.
Bij de meeste toestellen die in 2022 verschijnen ligt dit punt na vijf jaar. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Galaxy S22, Galaxy S21 FE, en de Galaxy A53. Eerder dit jaar stopten de updates voor de Galaxy S9.
Een nieuwe versie van een programma of besturingssysteem. Het installeren van een update wordt updaten genoemd.
Hoge verkoopprijs ten opzichte van andere Chinese merken
Voor veel consumenten vormt de prijs een doorslaggevende reden om een bepaalde telefoon wel of niet te kopen. Oppo behoort echter tot het duurste Chinese merk. De toestellen zijn duurder dan die van OnePlus en ook beduidend duurder dan Xiaomi smartphones.
U. Actualiseren van een programma naar de nieuwste versie ervan, waardoor het bijvoorbeeld nieuwe of verbeterde mogelijkheden krijgt. Van de meeste programma's krijgt u automatisch een melding wanneer er een update beschikbaar is.