Het is aangeraden om dagelijks je nagelriemen in te smeren met nagelriemolie. Het beschermt je nagels en de huid rondom je nagel en houdt ze zo in goede conditie. Wij raden aan om de nagelolie 2x per dag aan te brengen. Je brengt de nagelriemolie het beste aan bij dagelijkse gewoontes zoals na het tandenpoetsen.
Olijfolie is ook heel geschikt voor de verzorging van je nagels. Laat je nagels even weken in een badje met olijfolie. Hierdoor breken je nagels minder snel af en blijven ze steviger. Ook krijgen je nagels een mooie natuurlijke glans van olijfolie en vermindert het doffe nagels.
Arganolie heeft bewezen nagels schoon en sterk te kunnen houden. Kokosolie – deze olie is rijk aan laurinezuur wat helpt de nagels gezond te maken. Palmpitolie – deze olie houdt de nagels sterk. Olijfolie – ook goed voor de nagels en overal verkrijgbaar.
*Om je nagelriemen zacht en gehydrateerd te houden, smeer je ze elke dag in met een verzorgende crème. De Cuticle Cream voorkomt inscheuren van je nagelriem en houdt je nagelriemen zacht en soepel. *Voor gehavende nagelriemen gebruik je de Cuticle Night Repair.
Nagelriemolie is een olie die de huid rondom de nagelplaat voedt, hydrateert en soepel maakt. De nagel olie heeft een beschermend effect op de natuurlijke nagel. De nagelriemen zijn namelijk de eerste barrière die je nagelmatrix beschermt. Je nagelriemen moeten dus altijd in goede conditie gehouden worden.
Hoe zit dat? Antwoord: Het is een fabel dat nagels sneller groeien en meer lucht krijgen als je de nagelriemen terugduwt. Er zijn goede redenen om dat niet te doen. Bij het terugduwen wordt de op de nagel gelegen huidplooi (proximale nagelplooi) losgemaakt van de nagel.
Meestal is de oorzaak veroudering. Soms worden ribbels veroorzaakt door een onderliggende aandoening of ziekte. Een vitaminetekort kan ook een rol spelen bij deze nagelafwijking. Als je lichaam te weinig calcium, zink of vitamine A bevat, kan een tekort zichtbaar worden door het verschijnen van ribbels in je nagels.
Voor sterke nagels heb je calcium nodig. Je nagels voeden kan daarom op twee manieren: door meer melk te drinken of door je nagels te weken in een badje van melk. Zorg wel dat je nagels helemaal nagellak vrij zijn voor een optimaal effect. Een badje van azijn behoort overigens ook tot oma's tips voor sterke nagels.
Castorolie is een goede bron van verschillende vetzuren. Die houden de huid soepel en hebben een reinigende werking, waardoor je deze olie goed kunt gebruiken als je last hebt van droge nagelriemen of droge plekjes op de huid. Niet gek dus dat het ook wel eens wonderolie wordt genoemd!
1. OPI Nail Envy: de beste nagelverharder. Zachte, broze nagels zullen direct profiteren van de cult-klassieker Nail Envy van OPI. Een wonderdoener in een fles, de krachtige formule van deze nagelversterker gaat meteen aan het werk met voedende nagels met zijn mix van gehydrolyseerd eiwit en calcium.
De oplossing: smeren en masseren
Neem vanaf nu ook meteen je nagelriemen (en nagels) mee. Dat kan met een handcrème of een nagelriemolie; zolang je maar merkt dat de huid rond je nagels zachter en soepeler wordt. Masseer de crème of olie goed in en veeg eventuele restjes met een zacht doekje af.
Normale, gezonde nagels zijn glad en egaal gekleurd. Geribbelde, broze of zachte nagels, witte vlekken of gele nagels kunnen daarentegen indicatoren zijn van verschillende aandoeningen, zoals stoornissen in de bloedsomloop, schildklierproblemen of tekorten.
Vaak hebben mensen met zwakke nagels een tekort aan biotine (vitamine B 8), vitamine D, calcium en/of zink. Deze vitamines en mineralen kun je halen uit eieren, vis, zuivel, noten, fruit en groenten. Ook zijn er supplementen waar je deze voedingsstoffen uit kunt halen om je nagels te verzorgen.
Veel B-vitamines zijn inderdaad nodig voor de algehele gezondheid van de nagels, met name: vitamine B2, B3, B5 en B8. Wanneer het lichaam voldoende van deze B-vitamines binnenkrijgt, zal het nemen van extra B-vitamines geen effect hebben op de gezondheid van de nagels.
Knoflook maakt bacteriën kapot en zodoende beschermt het ook je nagels tegen schimmels en andere toxische stoffen. Snijd een teentje knoflook doormidden en masseer dit over je nagels (klinkt heel stom, maar doe het toch maar). Vergeet ook niet de nagelriemen en de zijkanten van de nagels mee te nemen.
Een gezonde nagel is lichtroze en een beetje transparant van kleur. Eventueel nog een klein wit maantje (lunula) boven de nagelriem. Nagels van zowel de handen als de voeten hebben goede verzorging nodig. Nagelbijten is niet goed voor de nagels en kan bijvoorbeeld ontstekingen aan de nagelriem (paronychia) veroorzaken.
Het gebeurt nog weleens dat mensen uit onwetendheid hun nagelriemen wegknippen. De matrix van de nagels ligt dan open en de huid wordt dan heel gevoelig voor infecties. Een infectie herken je aan kloppende, rode en pijnlijke vingertoppen, zwelling van de nagelriemen en pus. In ernstige gevallen kan er koorts optreden.
Een hematoom (bloedstolsel) onder de nagel komt heel veel voor en ontstaat door stoten (of een ander licht trauma) en bijvoorbeeld het lopen op te krappe schoenen. Het gestolde bloed onder de nagel kleurt meestal zwart, maar vaak is er aan de randen iets paarsig van kleur.
Om je nagels en nagelriemen goed te hydrateren kun je ze insmeren met een paar druppels olijfolie. De olie voedt en heelt oneffenheden.
Het is zeker niet de bedoeling dat een manicure pijn doet! Een manicure is een ontspannen en verzorgende behandeling voor jouw handen, nagels & nagelriemen. Wanneer jouw nagelriemen heel erg vast zitten, en meegroeien met de nagel, kan een manicure behandeling in het begin een beetje gevoelig zijn.
Je moet de nagelriemen verwijderen om overtollige of neetnagels te voorkomen. Waarom je je überhaupt zorgen moet maken over je nagelriemen heeft te maken met hun natuurlijke groei. Omdat het lichaam ze voortdurend repliceert, kan er snel een teveel ontstaan.