De ULBF moet na 300 bedrijfsuren worden vervangen, de ULB3X na 600 bedrijfsuren. BORA X Pure: In de recirculatievariant van de BORA X Pure is de BORA Pure actieve-koolfilter (PUAKF) het enige juiste product. Na 150 uur draaien is het filter echter wel aan vervanging toe.
Het geïntegreerde filter (PUAKF) van de BORA X Pure en BORA Pure kookveldafzuigsystemen en van BORA Basic (BAKFS) moet jaarlijks of na 150 bedrijfsuren worden vervangen. De ingebouwde filterindicator geeft een melding wanneer dit aantal bedrijfsuren werd bereikt.
Maar dat is geen reden tot zorgen, want onze kookveldafzuigingen zijn heel eenvoudig te reinigen. Alle verwijderbare onderdelen, zoals het vetfilter, de vetfilterbak, de instroomsproeier en de afsluitklep, kunnen in een handomdraai worden verwijderd en mogen in de vaatwasser.
Het roestvrijstalen vetfilter en de afdekkingen kunnen met enkele eenvoudige bewegingen worden verwijderd en zijn vaatwasmachinebestendig. Alleen wanneer de kookveldafzuiging in circulatiemodus werkt, worden naast de roestvrijstalen vetfilters twee actieve-koolfilters gebruikt.
Wat kost een BORA Pure inductiekookplaat met afzuiging? De prijs van Pure kookplaten varieert tussen de €2300 en €4100. Dit hangt vooral af of je kiest voor een luchtafvoersysteem of recirculatiesysteem. Daarnaast heb je meer personalisatie mogelijkheden.
Er zijn in totaal zestig inductiekookplaten getest die goed verkrijgbaar zijn. Van de dertien geteste kookplaten met ingebouwde afzuiging komt een model van BORA als Beste uit de Test. Een kookplaat van Siemens is een goed alternatief.
Voor de topkoks is Bora Professional de perfecte keuze. Als functionele eisen en een sterke focus op design met elkaar in aanraking komen, dan is Bora Professional de allereerste keuze.
De ULBF moet na 300 bedrijfsuren worden vervangen, de ULB3X na 600 bedrijfsuren. BORA X Pure: In de recirculatievariant van de BORA X Pure is de BORA Pure actieve-koolfilter (PUAKF) het enige juiste product. Na 150 uur draaien is het filter echter wel aan vervanging toe.
Een longlife koolstoffilter kun je eenvoudig schoonmaken in de vaatwasser. Let wel op dat je dit in een lege afwasmachine doet om te voorkomen dat er etensresten vast komen te zitten in het filter. Het verschilt per merk of en welk schoonmaakmiddel je hiervoor kunt gebruiken.
Als jouw afzuigkap een koolstoffilter heeft, is het belangrijk om bij intensief gebruik het filter elke 6 maanden te vervangen. De lucht gaat bij dit type afzuigkap namelijk niet via een afvoer naar buiten, maar de lucht wordt gereinigd en vervolgens weer de keuken in gelaten.
Bij recirculatiesystemen blijft de lucht gewoon in de woonruimte. De lucht, die niet alleen kook- en braadgeurtjes maar ook vetmoleculen bevat, wordt door de afzuiging aangezogen, gefilterd en weer vrijgegeven in de keukenruimte. De lucht komt er gereinigd terug uit.
Het regenereren zelf vindt plaats in een oven die u 1 uur laat inwerken op 120°. Bij alle andere koolstoffilters is het aangeraden deze 2 tot 4 keer per jaar te vervangen, afhankelijk van het gebruik van uw dampkap.
Optie 1: filters schoonmaken in de vaatwasser
Zeker wanneer je een afzuigkap hebt waar de filters in het zicht hangen, is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Metalen vetfilters kunnen in principe in de vaatwasser, filters van aluminium zijn sowieso niet geschikt voor de vaatwasser.
Koolstoffilter Een regenereerbaar koolstoffilter kan met de hand worden gewassen, of in de vaatwasser bij een maximumtemperatuur van 65°C (doe dit in een onbeladen vaatwasser) en gebruik geen schoonmaakmiddelen. Verwijder vervolgens het overtollige water zonder het filter te beschadigen.
Wanneer jouw afzuigkap een recirculatiesysteem heeft, heb je een koolstoffilter nodig die de lucht die wordt teruggeblazen van tevoren zuivert. Longlife koolstoffilters zijn uitwasbaar en gaan, zoals de naam je vast al doet vermoeden, langer mee dan reguliere koolstoffilters.
Misschien heb je nog nooit van koolstoffilters gehoord, maar het is een belangrijk onderdeel dat nodig is tijdens het koken. Ze zorgen namelijk voor een prettige en gezonde leefomgeving, door het filteren van fijnstof en nare kookluchtjes. Welke koolstoffilter je nodig hebt, hangt af van de afzuigkap die je hebt.
Het grootste voordeel van de BORA kookplaat is de schone lucht. De kookplaat met geïntegreerde afzuiging laat kookdampen en -geurtjes niet eerst opstijgen, maar zuigt het meteen weg waar het ontstaat: direct bij het kookveld, recht uit de kookpot, braadslee, pan of grill.
Een koolstoffilter moet dus elke 3 tot 6 maanden vervangen worden. Een plasma filter daarentegen kan een stukje langer mee. Deze hoeven namelijk maar eens in de 15 jaar vernieuwd te worden! Dit betekent een langere levensduur en betere duurzaamheid van jouw afzuigkap.
Bij een BORA luchtafvoersysteem worden de kookdampen rechtstreeks naar buiten geleid via de motor, het kanaalsysteem BORA Ecotube en het muurrooster BORA 3box. Kookdampen en geurtjes worden zo volledig verwijderd uit de kookzone.
Over de gehele linie biedt de Novy One wat meer kwaliteit voor een hogere prijs dan de Kuppersbusch. De Novy One heeft in haar kort bestaan zich al bewezen. Mocht u waarde hechten aan een opgebouwde naam dan biedt Bora een oplossing die, met gelijke specificaties, toch wel aanzienlijk duurder is.
Downdraft pannen staan daarom ook wel bekend als pannen voor een Bora kookplaat. De pannen voor een (Bora) kookplaat zijn zo ontworpen dat de damp richting het afzuigsysteem wordt gestuurd.
Kan ik de BORA X BO of een conventionele oven onder een BORA kookveldafzuiging plaatsen? In principe wordt dit afgeraden omdat het BORA systeem in geval van service niet beschikbaar is voor de servicetechnicus. Bovendien kunnen de kookvelden oververhit raken.