De antibacteriële werking helpt om puistjes, acne en mee-eters te voorkomen en reinigt diep in de poriën. Ook werkt honing hydraterend waardoor de huid gezond blijft en het gezicht zal stralen. Je kunt een gezichtsmasker met honing meerdere malen per week gebruiken.
Honing voor je hele lichaam
Honing is niet alleen gunstig voor je gezicht, maar voor je hele lichaam. Doe bijvoorbeeld een beetje honing in bad. De honing reinigt je huid en zal je huid zachter maken. Honing is ook geschikt voor gevoelige plekjes op de huid, als scrub, als bodylotion en als deodorant.
Masseer de honing in op je huid en spoel het er vervolgens af met voldoende water. Ook is het mogelijk om honing te gebruiken als gezichtsmasker. Breng de honing aan op je gezicht en laat het ongeveer 10-15 minuten op de huid zitten voor je het er afspoelt.
Stop verder met zoeken want een honingmasker is dé oplossing voor een droge en schrale huid. Honing heeft namelijk een antibacteriële en desinfecterende werking. Hierdoor worden onzuiverheden en vuil verwijderd. Daarnaast voelt je huid na gebruik ook megazacht aan door de voedende werking.
Honing zit vaak in huidverzorgingsproducten omwille van zijn antibacteriële werking, en daardoor is hij dus ook een prima middeltje tegen acne. Smeer de honing op je gezicht, laat enkele minuten inwerken en spoel je gezicht daarna goed af. De honing zal de ontsteking kalmeren en de roodheid verminderen.
Puistje weg in 1 uur, de beste tip is Ijs
Het ijsblokje zal ervoor zorgen dat de ontsteking minder rood en zichtbaar is. Dit komt doordat het ijs de bloedsomloop stimuleert. Leg het blokje ijs in een schone doek en houd deze voorzichtig tegen de puist aan. Met enkele minuten zijn jouw puistjes minder zichtbaar!
Honing. Honing bevat vitamines, mineralen, eiwitten en stoffen die het vocht vasthouden en zo de bovenste huidlaag kunnen herstellen. En dat is nog niet alles: honing werkt zelfs antibacterieel. Smeer de honing meerdere keren per dag op je lippen en je krijgt opnieuw een zachte zoenmond.
Honing voor een gezonde huid
Honing helpt huidproblemen verzachten, maar werkt ook geweldig als huidverzorging. Door de antibacteriële en desinfecterende werking wordt je huid grondig gereinigd. Onzuiverheden en vuil worden verwijdert met honing. Daarna voelt je huid heerlijk schoon, fris en zacht aan.
Rauwe honing voedt de huid en helpt deze te genezen. Het is tevens een natuurlijke vochtinbrenger, wat betekent dat het vocht in je huid trekt. Samen met de antibacteriële werking zal het een schoon gevoel geven.
Doordat honing infecties tegengaat en ontstekingsremmend werkt, kun je het gerust op een wondje smeren. Bovendien is honing verzachtend waardoor wonden sneller genezen. Ook is honing uitstekend te gebruiken voor huid en haar.
Breng een dun, egaal laagje manuka honing aan op de gevoelige, onzuivere huid en laat het 30 minuten intrekken voor je het honingmasker weer afspoelt. Honing staat bekend als een natuurlijke bevochtiger – en kan dus ook helpen om de huid gehydrateerd te houden.
Zo doe je dat!
Meng 1 theelepel honing met 1 theelepel yoghurt. Voeg eventueel een paar druppels limoensap toe als je een wat vettere huid hebt. Smeer dit op je gezicht, hou de ruimte rond je ogen en mond vrij en laat ongeveer 10 minuten inwerken. Het masker wordt niet hard.
Rauwe honing komt rechtstreeks van de honingraat. Deze koudgeslingerde honing is onbewerkt, waardoor alle voedingsstoffen, die een positieve invloed hebben op onze gezondheid, bewaard blijven. Deze honing is niet alleen lekkerder, maar dus ook gezonder.
Verzadigd vet
Bij het eten van honing zit je relatief laag op deze schaal, omdat 100 gram honing ongeveer 0 gram vet bevat. Dit betekent dat je per portie van 29.8 gram Honing ongeveer 0 gram suiker binnen krijgt. Dit is in totaal 0 procent van je dagelijkse maximum aan verzadigd vet.
Honing kopen bij de imker
Met honing moet je niet meer of minder doen dan ontzegelen, slingeren en verwerken in potjes of emmers. Echte rauwe honing koop je daarom bij de imker.
Eczeem zorgt ervoor dat de zuurgraad van de huid wordt beschadigd. Honing hersteld hierin de balans. Het bestellen van honing of honingzalf gaat eczeem tegen en zorgt ervoor dat de jeuk vermindert en je minder krabt. De werking van honing is niet alleen goed voor eczeem, maar ook voor andere huidaandoeningen.
Door de antibacteriële werking bestrijdt Manuka honing ontstekingen van binnen uit, het gaat schadelijke bacteriën tegen en stimuleert de groei van een gezonde darmflora. Manuka honing kent een krachtige werking met betrekking tot huidproblemen, denk bijvoorbeeld aan acne of eczeem.
Net als suiker staat honing niet in de Schijf van Vijf. Voor alle soorten honing geldt dat het vloeibare suiker is. Van suiker kun je beter niet te veel eten. Maar af en toe honing op brood of door je yoghurt kan best.
Honing is rijk aan antioxidanten
Honing zit boordevol antioxidanten, zoals fenolen, enzymen en flavonoïden. Ze helpen zogenoemde vrije radicalen, ofwel stoffen die ons lichaam kunnen beschadigen, tegen te gaan. Ook verlagen ze het risico op hartaanvallen, beroertes en kanker.
Honing heeft namelijk een antibacteriële en ontstekingsremmende werking, iets wat in deze situatie goed uitkomt. Je hoofdhuid wordt er zachter en gehydrateerd door, maar voorkomt ook ontstekingen. Heel fijn als je last hebt van een ontstoken hoofdhuid of roos dus.
Honing werkt helend bij veel verschillende huidkwalen, zoals een jeukende hoofdhuid en droge lippen.
Droge, schrale en branderige lippen kun je verzorgen met een vette zalf of een goede lippenbalsem zonder parfum en smaakstoffen. Smeer je lippen regelmatig in om ze vettig te houden. En stop met likken!
Heb je last van acne en een erg droge huid door bv behandeling met roaccutane of benzoylperoxide dan kan een dun laagje vaseline wel weer goed doen. Vaseline houdt het verdampen van water tegen, maar niet het uitvloeien van talg. Het verstopt de porien dus niet.
Mee-eters en puistjes kun je beter niet uitknijpen. Daar wordt het vaak alleen maar erger van. Ook kun je littekens krijgen. Maar als je er toch niet van af kunt blijven, dan kun je het volgende doen als je een 'rijp puistje' hebt (met een dikke, witte kop).