Ratten kunnen twintig keer per dag seks hebben.
Bonobo's
De Bonobo's zijn de ergste sexverslaafde dieren die er zijn. Ze hebben altijd en met iedereen sex.
Dieren ruilen seks voor eten
Prostitutie komt ook voor in het dierenrijk en is waargenomen bij chimpansees en pinguïns. De dieren bieden hun lichaam aan voor onder andere eten en nestmateriaal. Prostitutie komt ook voor in het dierenrijk en is waargenomen bij chimpansees en pinguïns.
Mannelijke overspinnen van de soort Dolomedes tenebrosus raken na de paring spontaan verlamd en overlijden onmiddellijk, ook als ze niet worden aangevallen door het vrouwtje. De dood van de dieren is waarschijnlijk een gevolg van het mechanisme waarmee ze hun sperma lozen.
Leeuwen (3-4 dagen)
Een leeuwin die krols is, is niet per se rijp voor bevruchting. Om er zeker van te zijn dat de eitjes worden bevrucht, paart het mannetje daarom gedurende 3 à 4 dagen 30 tot 50 keer met haar.
Een alpaca ejaculeert 20 minuten lang en nog meer beestige seksweetjes.
Eerder werd orale seks gedocumenteerd bij onder meer hyena's, apen en vleermuizen.
Er is een technische naam voor dieren die maar een keer paren: semelparous dieren. Ze hebben slechts één kans om zich voort te planten - meestal met één paringseizoen, maar soms met één daad van seks - en dan sterven ze.
Voortplanting zonder seks, of wel parthenogenese, komt voor bij ongewervelde dieren en bij sommige gewervelde dieren, zoals haaien, vogels en reptielen. Ook in gevangenschap kan maagdelijke voortplanting voorkomen. Bij zoogdieren komt het niet voor.
De meeste dieren die zich voortplanten via parthenogenese zijn kleine ongewervelde dieren zoals bijen, wespen, mieren en bladluizen, die kunnen afwisselen tussen seksuele en aseksuele voortplanting. Door middel van dit proces kunnen honingbijen tot ratelslangen zogenaamde "maagdelijke geboorten" hebben.
Nieuwe observaties werpen ook nieuw licht op de necrofilie die Levick meent te hebben gezien. Inmiddels is geweten dat vrouwtjespinguïns een ontvangende positie innemen tijdens het paren, en op hun buik gaan liggen met hun veren dicht tegen het lichaam en de ogen halfdicht. Ze kunnen zo dood lijken.
Het mannetje gaat dan achter haar staan en legt z'n kin op haar kop, waarbij hij haar zacht aanraakt met beide vleugels. Daarop legt het vrouwtje zich neer en laat hem op haar rug klimmen. Tijdens dit beklimmen moet ze zich heel stil gedragen, anders valt hij eraf.
Orale seks is ook gesignaleerd bij apen, hyena's, geiten, schapen, cheeta's en een soort vleermuizen.
De bonobo staat samen met haar naaste verwant de chimpansee (Pan troglodytes) van alle levende diersoorten het dichtst bij de mens.
Het antwoord is ondubbelzinnig ja. Er zijn waarnemingen van vrouwtjes die elkaars clitoris stimuleren met hun snuit en flippers. Lesbische seks dus. Er bestaat ook seks tussen mannetjes: ze penetreren elkaar, soms zelfs in het spuitgat op hun kop.
Dat begint met het versieren -de paringsrituelen - en gaat door tot en met het naspel. Aanraking, opwinding en penetratie zijn universeel. Maar wat er daarnaast, daarvoor en daarna gebeurt, kan nog wel eens verschillen. Het seksuele gedrag van de mens is namelijk voor een groot deel cultureel bepaald.
Ze hebben vaak seks – meerdere keren per dag. En die is zowel hetero- als homoseksueel. De bevindingen komen niet als een verrassing voor wetenschappers die dolfijnen onderzoeken.
"Maar we weten ook dat mannen meer doen alleen maar penetreren. Mannen én vrouwen hebben seks met honden en hengsten, hierbij gaat het zowel om orale seks als om penetraties. We kunnen ons moeilijk inbeelden dat een hond fysiek schade lijdt als het dier een vrouw oraal bevredigt."
Daarvoor is een partner nodig. Als twee wormen willen gaan paren gaan ze naast elkaar liggen, standje 69. Hun lijven scheiden dan slijm af dat uitgroeit tot een slijmkoker die hun lichamen omhult. Nu kan het zaad van de geslachtsopening van de ene worm naar de zaadzakjes van de andere vloeien.
Sommige vogels leggen per jaar één ei, andere leggen er twaalf en hebben ook nog meerdere legsels. Dit hangt af van de soort of de grootte van de vogels. Het hangt ook af van de omgeving, de levenswijze en het voedselaanbod. Meestal broedt het vrouwtje, dat wordt incubatie genoemd.
Na een paring is er sperma in het begin van de eileider aanwezig, de eicel kan dan bevrucht worden. Daarna komen er in de eileider nog eiwit, twee vliezen en de kalkschaal om de dooier heen. Daarna kan het ei dan (eindelijk) worden gelegd.
De bronsttijd of het paarseizoen (oestrus) is een periode waarin dieren een drang hebben om te paren. Dit wordt veroorzaakt door hormonale veranderingen in het lichaam van het dier. De bronsttijd van een diersoort begint met het vruchtbaar worden van het wijfje. Het mannetje reageert hierop.
Een mens kan onmogelijk zwanger worden van een hond en omgekeerd. Het genetisch materiaal laat dat niet toe.
Toch kan het niet gebeuren dat een eicel van een mens ook daadwerkelijk wordt bevrucht door die van een dier. Daar heeft de natuur voor gezorgd. Om de eicel zit namelijk een soort schilletje, en alleen een spermacel van hetzelfde diersoort kan door dat schilletje heen.
Neen, dit is niet mogelijk.