Je wilt weten of je je eigen wasmiddel en wasverzachter kan gebruiken met Miele TwinDos. Ja, dat kan zeker. Hiervoor koop je 2 lege navulreservoirs: TwinDos 1 en TwinDos 2. Deze vul je met je eigen wasmiddel en wasverzachter.
Automatisch doseren met TwinDos is niet alleen handig, maar zorgt er ook voor dat jouw was perfect schoon wordt. Om gebruik te kunnen maken van UltraPhase 1 en 2, moet het TwinDos doseersysteem op de wasautomaat geactiveerd zijn. In deze video wordt uitgelegd hoe je het TwinDos systeem activeert.
TwinDos van Miele
Onderin de Miele TwinDos wasmachine schuif je twee flacons van 1.500 ml. Je kunt hiervoor speciaal middel van Miele gebruiken; Ultraphase 1 en Ultraphase 2. Wil je een ander wasmiddel gebruiken, dan moet je lege navulreservoirs kopen.
De wasmachines met TwinDosfunctie bevatten 2 reservoirs, voor een vloeibaar wasmiddel en/of wasverzachter. De wasmachine bepaalt hoeveel was er in de machine zit en voegt automatisch wasmiddel toe, aangepast aan de hoeveelheid was.
Hierdoor kan met een minimale dosering een zeer goed wasresultaat behaald worden. Mede hierdoor kunt u met één flacon UltraPhase 1 (inhoud 1,5 liter) maar liefst 37 wasbeurten reinigen. Omdat de wasmachine zelf de perfecte hoeveelheid wasmiddel doseert, zal u niet overdoseren en zijn de 37 wasbeurten dus gegarandeerd.
Open de klep rechts onderin en plaats flacon 1 en 2 naast elkaar. Raak de 2 pijltjes op het display tegelijk aan. Kies 'Doseereenheid', 'Soort & hoeveelheid' en selecteer het wasmiddel voor reservoir 1. Je hebt keuze uit onder meer universeel wasmiddel of wasverzachter.
Stop je de trommel maar halfvol, doseer dan ook minder wasmiddel. De helft is vaak al voldoende. Wist je dat sommige Miele wasmachines zijn uitgerust met een TwinDos-functie, waarbij het wasmiddel automatisch op het juiste moment in de juiste hoeveelheid wordt toegevoegd tijdens de was.
Conclusie: voor wassen op lage temperaturen kun je beter vloeibaar wasmiddel gebruiken omdat dit sneller oplost. Op hogere temperaturen is waspoeder weer fijner in gebruik. Geen van de twee is dus op alle vlakken de beste keuze, maar het is wel slim om de twee middelen af te wisselen.
Een zeer hoge kwaliteit wasmachine heeft behoefte aan een hogere financiële investering om hem te kopen, ze hebben gewoon een hogere aankoopprijs. En hoewel het veel minder waarschijnlijk is dat ze veel reparaties nodig hebben, kunnen de onderdelen erg duur zijn – hoewel velen zeer lange garanties hebben.
De oplossing: draai wekelijks een wasbeurt op minimaal 60 graden (bijvoorbeeld handdoeken of beddengoed). Zo voorkom je bacteriegroei. En draai één keer per maand een was op 90 graden. Vetluis wordt gedood en nare luchtjes verdwijnen!
De dosering wordt niet heel nauwkeurig aan de hoeveelheid wasgoed aangepast. Je kunt alleen vloeibaar wasmiddel gebruiken, geen waspoeder of capsules. Je kunt maar 2 soorten wasmiddel gebruiken, (bijvoorbeeld bont en wit) of 1 wasmiddel en 1 wasverzachter.
Trommel reinigen
Om stank in je Miele wasmachine te voorkomen, reinig je maandelijks de trommel. Je doet dit met een katoenprogramma op minimaal 75°C. Of met het programma 'machine reinigen', als de wasautomaat dit heeft. Zorg ervoor dat de trommel helemaal leeg is en gebruik geen wasmiddel.
Wat is Miele UltraPhase? UltraPhase is een uniek vloeibaar wasmiddel bestaande uit UltraPhase 1 en UltraPhase 2, en is speciaal door Miele ontwikkeld voor TwinDos wasmachines. De wasmachine voegt beide middelen op een ander punt in de wascyclus toe, ieder vanuit een eigen TwinDos reservoir.
Let op de hoeveelheid was
Hoe meer was je hebt, hoe meer wasmiddel er nodig is. Op een fles van 0,75 liter zit vaak een dop waar rond de 40 milliliter in past. Je gebruikt deze om je wasmiddel te doseren. Een volle dop is genoeg voor een halfvolle trommel was met een normale vuilgraad en een middelmatige waterhardheid.
Te veel of te weinig...
Door te veel wasmiddel kan ook 'vetluis' ontstaan. Hierdoor gaat de machine stinken. En er kan schuim in de wasmachine ontstaan. Hij gaat dan extra spoelen.
Te weinig wasmiddel gebruiken kan zorgen voor verkleuring van je kleding en het intrekken van vlekken, doordat ze niet op tijd verwijderd worden. Heel vervelend, maar nog niet zo vervelend als te véél wasmiddel gebruiken.
Kijk op de verpakking
Goed doseren is belangrijk: bij te veel wasmiddel verdwijnen vlekken niet goed en kunnen losgeweekte vuildeeltjes terugslaan op het wasgoed, waardoor het grauw wordt. Ook kan een deel van het niet-opgeloste wasmiddel achterblijven in de machine.
Was dan je beddengoed, handdoeken, theedoeken en schoonmaakdoeken op 60 graden met het katoenwasprogramma. We adviseren hierbij overigens niet het eco-programma van 60 graden. Niet alles kan op 60 graden gewassen worden, omdat gewoonweg niet al het beddengoed of ondergoed tegen deze temperatuur kan.
Om extra snel te wassen, gebruik je het QuickPowerWash programma. Je wast hiermee 5 kilogram wasgoed in 49 minuten schoon. Zo ben je op tijd klaar voor de sportschool en bespaar je energie. QuickPowerWash is geschikt voor licht of normaal vervuild wasgoed dat op 40 of 60 graden Celsius mag.
Was sorteren, maak verschillende stapeltjes zoals donkere-, lichte- en bonte was. Start met de eerste was en bepaal het programma. Doseer het juiste wasmiddel, wasverzachter of wasparfum. Haal na afloop van het programma de was uit de machine en hang de kleding aan een droogrek of gebruik de droogmachine.
Miele introduceert een nieuwe generatie wasmachines (W1), waarmee een nog beter reinigingsresultaat kan worden bereikt. Dankzij het nieuwe wasprocedé PowerWash en het geïntegreerde wasmiddeldoseersysteem TwinDos is textiel binnen een uur schoon. Een staaltje technisch vernuft is het nieuwe wasprocedé PowerWash.
Met Capdosing kun je gebruikmaken van speciale wasmiddel capsules die je in de lade van de wasmachine doet. Miele heeft verschillende capsules voor bijvoorbeeld sportkleding, maar ook verschillende soorten capsules met wasverzachter of zelfs impregneermiddel voor het beschermen van je kleding.
Bij een Miele wasmachine met de CapDosing functie doe je per wasbeurt 1 capsule in het klepje van de wasmiddellade. Vervolgens raak je op het display de sensortoets 'cap' aan en selecteer je met het pijltje de juiste capsule. Daarna kies je een wasprogramma en je machine doet de rest.