Je kan je kindje ook met zijn buikje op je hand en onderarm leggen. De beentjes bungelen dan aan weerszijde van je hand, het lijfje ligt op je onderarm (buikzijde op onderarm) en het hoofdje rust tegen je borst. Door hem zo te wiegen zakt de pijn vaak. Ga met je baby in bad en leg hem op je borst in het warme water.
Maar huilt je baby gedurende langere periodes tot wel 3 uur achter elkaar en kun je hem niet kalmeren? Dan heeft hij ergens last van, waarschijnlijk van darmkrampjes. Baby's krijgen hier last van rond de 2 tot 4 weken en het kan duren tot ze 3 tot 4 maanden oud zijn.
Probeer een houding te vinden waarin je kindje zich prettiger voelt. Veel baby's met darmkrampjes vinden het fijn om met hun buik op je onderarm te liggen. Met je hand ondersteun je zijn onderbuik. Een gebogen houding (foetushouding) is vaak ook fijn.
Zorg dat de baby een beetje rechtop ligt of zit en naar je toegedraaid is. Hou het flesje horizontaal en zorg dat de speen volledig met melk gevuld is. - Soms kan het veranderen van type flesje, het lucht happen verminderen (bv Avent Anti Colic is speciaal ontwikkeld zodat kindjes minder lucht happen).
- Een gevulde pipet (0,5 ml) voor elke voeding toedienen. Indien noodzakelijk kan dit tijdelijk verhoogd worden tot 2 gevulde pipetten (1 ml). - Gebruik Infacol gedurende een aantal dagen voor het beste resultaat. - Gebruik gedurende langere tijd kan de ophoping van gas helpen voorkomen.
Als je baby 's nachts last heeft van krampen kan dit verschillende oorzaken hebben: Lichaam moet nog wennen aan voeding via de mond in plaats van de navelstreng. De darmen zijn nog in ontwikkeling (bij pasgeboren baby's). Je baby krijgt te veel lucht binnen tijdens de voeding.
Niet goed voor de darmen van je kleintje dus. Eten en drinken die krampjes veroorzaken: naast kruiden, kan je kleintje van de volgende dingen ook darmkrampjes krijgen: chocola, koffie, frisdrank, sinaasappelsap, koolsoorten, pittig eten, prei en ui.
Als je kindje huilt direct na de voeding, kan het zijn dat hij last heeft van zijn buik en geen honger. Je herkent dit aan trappelende voetjes, onrustig zijn en het lichaam strekken. Na 3 maanden zijn bij de meeste baby's de krampjes over. Wat kan helpen tegen darmkrampjes, is de tijd nemen bij de voeding.
Behalve dat het niet werkt, zijn er ook nog andere redenen om je baby geen Infacol te geven. Ingredienten: Simeticon 40 mg/ml natriumsaccharine, hypromellose, sinaasappelsmaak, methyl hydroxybenzoate (E218), propyl hydroxybenzoate (E216), gezuiverd water.
Buikpijn komt vaak door te vet eten, een virus (buikgriep), verstopping in de buik, stress of ongesteld zijn. Meestal gaat buikpijn vanzelf over binnen een paar dagen. Dit kan helpen: Eet gezond, met veel vezels (fruit, groente, volkorenbrood)
Gebruik Infacol voor elke voeding en gedurende een aantal dagen voor een goed resultaat. Als je Infacol gedurende langere tijd gebruikt kan het zelfs helpen om de ophoping van gas te voorkomen. Hoe vaak kan ik Infacol gebruiken? Infacol kan vanaf de geboorte en voor onbepaalde tijd gebruikt worden.
Veel moeders doen hun baby in bad om hem te kalmeren. Het stromende water en de warmte doen wonderen voor je huilende kindje. Maar ook voor jou! Dus laat het bad lekker vollopen en stap er samen met je baby in, dan geef je hem ook nog de extra geruststelling van huid-op-huidcontact.
Je kunt je baby een paar minuutjes laten huilen, in de hoop dat de baby zichzelf in slaap 'jengelt', maar als de baby na een paar minuten nog niet slaapt, ga dan naar je baby toe om hem te troosten.
Mijn baby boert niet, is dit normaal? Het is normaal als je baby niet altijd boert na zijn voeding. Niet iedere baby hoeft te boeren, en niet iedere baby heeft het nodig na iedere voeding. Je kleine boert namelijk alleen als hij (veel) lucht hapt of inslikt tijdens het drinken.
Sab simplex wordt met veel succes toegepast bij baby's tegen darmkrampjes. Basisdosering is bij elke voeding 7 druppels. Wanneer dit niet voldoende is, dan mag er 10 druppels gegeven worden, met een maximum van 15 druppels per voeding.
Baby's tussen 0 en 5 maanden kunnen last hebben van krampjes of kolieken. Venkelthee is een huis-, tuin- en keukenmiddeltje dat net zoals rooibosthee en kamillethee vaak wordt aangeraden bij babykrampjes.
Sommige merken fleswater (bv. Spa) kunnen bij gevoelige kindjes mogelijk constipatie en krampjes veroorzaken. In dat geval ben je beter af met een water van Evian of Valvert.
Helpt speciale flesvoeding tegen krampjes? Het is niet overtuigend bewezen dat krampjesvoeding echt werkt. Ook geitenmelk is niet beter. Borstvoeding is de beste voeding bij darmkrampjes.
Kenmerken van darmkrampjes
Je baby begint na de voeding of tijdens het slapen plotseling ontroostbaar te huilen. Je ziet en voelt het buikje duidelijk bewegen. Tijdens een krampaanval trekt je baby zijn of haar beentjes krachtig op en spartelt. Je baby is onrustig en maakt een gespannen en krampachtige indruk.
Infacol wordt gegeven vóór elke voeding. Het kan zowel bij borst- als bij flesvoeding worden gebruikt. Infacol wordt niet in de bloedbaan opgenomen. Het helpt bij het bevrijden van vastzittende lucht, zonder het natuurlijke ontwikkelingsproces van de darmen te beïnvloeden.
Productinformatie. Infacol is een effectief medisch hulpmiddel en kan vanaf de geboorte en voor onbepaalde tijd gebruikt worden. Overige bestanddelen: natriumsaccharine, hypromellose, sinaasappelsmaak, methyl hydroxybenzoate, propyl hydroxybenzoate, gezuiverd water.