Op een iPhone X en nieuwer of op een iPad met Face ID gaat u naar 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode'. Ga op oudere iPhone-modellen naar 'Touch ID en toegangscode'. Op apparaten zonder Touch ID gaat u naar 'Instellingen' > 'Toegangscode'.
Als u uw toegangscode niet meer weet wanneer u het opnieuw probeert, gebruikt u een computer om uw iPhone in de herstelmodus te zetten. In de herstelmodus kunt u de iPhone wissen, waarna u deze opnieuw kunt configureren. Nadat u uw iPhone hebt gewist, kunt u uw gegevens en instellingen terugzetten met een reservekopie.
Als de iPhone niet reageert en je het apparaat niet kunt uit- en inschakelen, probeer je het apparaat geforceerd opnieuw op te starten. Druk kort op de volume-omhoogknop. Druk kort op de volume-omlaagknop. Houd de zijknop ingedrukt.
Als je je telefoon niet kunt ontgrendelen, moet je deze wissen. Vervolgens kun je de telefoon opnieuw instellen en een nieuwe schermvergrendeling instellen. Als je niet kunt inloggen op je Google-account, kun je informatie krijgen over hoe je je account kunt herstellen.
Als je zes keer achter elkaar de verkeerde toegangscode invoert, kun je het apparaat niet meer ontgrendelen en krijg je een bericht dat de iPhone is uitgeschakeld. Als je je toegangscode niet meer weet, kun je je iPhone wissen vanaf een computer of via de herstelmodus en vervolgens een nieuwe toegangscode instellen.
Touch ID in de App Store
Je verhelpt het probleem mogelijk door naar 'Instellingen' > 'Touch ID' en 'Toegangscode' te gaan en 'iTunes en App Store' uit te schakelen. Zet vervolgens je iOS-apparaat uit en start het opnieuw op. Zet hierna 'iTunes en App Store' weer aan.
Touch ID of Face ID uitschakelen
Tik op Account > Privacy > Schermvergrendeling. Schakel Vraag om Touch ID of Vraag om Face ID uit.
iPhone 8 of nieuwer, inclusief iPhone SE (2e generatie): druk kort op de volume-omhoogknop en laat deze weer los. Druk kort op de volume-omlaagknop. Houd vervolgens de zijknop ingedrukt totdat u het scherm van de herstelmodus ziet.
Vanaf het toegangsscherm heb je eenvoudig toegang tot bepaalde veelgebruikte functies (zoals widgets, afspeelregelaars voor media en het bedieningspaneel). Je kunt de toegang tot deze onderdelen wijzigen wanneer de iPhone is vergrendeld.
Pixel 4 kan met gezichtsherkenning worden ontgrendeld als gebruiker ogen sluit. De gezichtsontgrendelingfunctie van de Pixel 4 werkt ook op personen die hun ogen dichthouden. Daardoor kan de telefoon ook worden ontgrendeld bij gebruikers die bijvoorbeeld slapen, of die daartoe worden gedwongen.
Gezichtsherkenning is inderdaad heel veilig, al is de mate waarin wel afhankelijk van de gebruikte techniek. Waar een 2D-scan nog relatief makkelijk kan worden misleid met een foto, is dat bij een driedimensionale scan zoals bij Face ID op iPhones niet mogelijk.
Wanneer je de 'Instellingen' op je Android smartphone opent ga je naar 'Vergrendelscherm'. Vervolgens kan je zelf de type vergrendeling kiezen waarmee jij je telefoon zo veilig mogelijk houdt. Kies een code die niet makkelijk te raden is maar wel makkelijk voor jezelf te onthouden is.
Vergrendel de computer met de sneltoets Windows+L. Druk op het toetsenbord dus eerst op de toets met het Windows-logo en dan op de letter L, terwijl de Windows-toets ingedrukt blijft.
De simkaart is beveiligd met een pincode. Je ontgrendelt hem door de simcode in te voeren. Deze bestaat uit 4 cijfers en is meestal 0000. Deze voer je in als je de telefoon opstart of als je een nieuwe simkaart in je smartphone stopt.
iPhone 8 of nieuwer, inclusief iPhone SE (2e generatie): druk kort op de volume-omhoogknop en laat deze weer los. Druk kort op de volume-omlaagknop. Houd vervolgens de zijknop ingedrukt totdat u het scherm van de herstelmodus ziet.
Toetst iemand zes keer de verkeerde code in, dan wordt het iOS-apparaat één minuut vergrendeld – alleen het alarmnummer kan nog gebeld worden. Is de zevende poging weer fout, dan duurt de blokkering vijf minuten. Na de achtste fout is de wachttijd een kwartier, na de negende een uur.
Vanaf het toegangsscherm heb je eenvoudig toegang tot bepaalde veelgebruikte functies (zoals widgets, afspeelregelaars voor media en het bedieningspaneel). Je kunt de toegang tot deze onderdelen wijzigen wanneer de iPhone is vergrendeld.
Pak een wattenschijfje en maak het nat met wat nagellakremover. Poets nu de randen van de home knop met het wattenschijfje. Af en toe druk op de home knop zodat de nagellakremover ook de binnenranden kan reinigen. Herhaal dit process 2 a 3 keer tot je er merkt dat de thuisknop weer normaal werkt.
Het kan zijn dat je Touch ID je vingerafdruk niet goed geregistreerd heeft en daarom niet goed werkt. Verwijder daarom de vingerafdruk die je hebt ingesteld. Ga hiervoor naar “Instellingen”, “Touch ID en toegangscode” en voer je toegangscode in. Je ziet dan de vingerafdrukken die je hebt ingesteld.
Tik in de Instellingen-app op 'Achtergrond'. Tik op 'Pas aan' onder de voorvertoning van uw toegangsscherm. Tik op 'Pas huidige achtergrond aan' of op 'Voeg nieuwe achtergrond toe' en selecteer een achtergrond. Breng uw aanpassingen aan voordat u op 'Gereed' tikt op de achtergrond.