Ruim de spullen op door ze staand neer te zetten. Vouw de theedoeken en vaatdoekjes op volgens de KonMari methode en zet ze achter elkaar neer. Op deze manier krijg je meer overzicht omdat je in één oogopslag ziet wat je hebt. Gebruik mandjes of doosjes om onderscheid te maken in de spullen die je opbrgt.
Theedoeken in de was na 2 keer gebruiken
Daarom blijft de theedoek schoon genoeg om nog een keer te gebruiken als je dus lekker heet afwast. De keuken blijft wel een plek waar eten en bacteriën samen komen. Dus gooi de theedoeken na twee keer gebruiken in de wasmand en was ze lekker heet op minstens 60 graden.
We raden altijd aan om jouw nieuwe keukentextiel voor gebruik eerst drie keer apart te wassen op 60°C zonder wasverzachter. (Niet alle theedoeken kunnen worden gewassen op 60°C, controleer altijd het waslabel!)
Hang een haakje of een ring op aan de muur of kastdeur, waar je de keukendoek en theedoek kunt ophangen. Hang je het aan de deur van een keukenkast? Doe dit dat aan de buitenkant in plaats van de binnenkant van de deur. Op die manier kunnen de doeken beter ventileren en drogen, en verklein je de kans op bacteriën.
Wanneer je dagelijks je theedoek gebruikt, wordt deze ook dagelijks nat. Dit betekent dat je de theedoek maar beter elke dag in de was kan gooien. Heb je een vaatwasser en gebruik je de theedoek af en toe? Dan hoef je 'm niet elke dag te wassen.
Losjes oprollen is volgens Zamarra veel slimmer. Om zacht te blijven, moeten handdoeken genoeg lucht krijgen en dat krijgen ze niet als ze opgevouwen liggen. Bovendien ziet het er ook veel leuker uit als de handdoeken netjes opgerold in de kast liggen.
Je kunt handdoeken het beste opbergen door ze op te rollen of op te vouwen en in een lade of kast te leggen. Dit helpt om kreukels te voorkomen. Wat is de beste manier om handdoeken op te bergen in een kleine badkamer? In een kleine badkamer is het het beste om handdoeken op te hangen aan een haak of handdoekenrek.
Omdat vroeger borden en pannen te drogen werden gezet. Alleen duurder kopjes werden speciaal gedroogd om geen droog sporen na te laten.
De meest simpele oplossing is uiteraard een handdoekenrek, ook wel handdoekhouder genoemd. Handdoekrekken zijn tegenwoordig in veel verschillende soorten verkrijgbaar. Ideaal zijn de vaste handdoekhouders die u ophangt aan de muur. Uw natte handdoek zal gemakkelijk drogen doordat deze over de breedte hangt.
Als je net nieuwe, mooie theedoeken hebt gekocht, kun je ze niet gelijk gebruiken. Nieuwe theedoeken nemen geen water op. Het is daarom belangrijk om je nieuwe theedoeken eerst te wassen voordat je ze in gebruik kunt nemen.
Het zou je vast en zeker niets verbazen dat handdoeken en theedoeken vol zitten met bacteriën. Veel mensen gebruiken ze niet alleen om de vaat mee af te drogen, maar halen ze ook even over het aanrecht of drogen er hun handen mee. Precies om deze reden is het beter om ze apart te wassen.
Bij het strijken worden de vezels dichtgestreken en daardoor nemen de theedoeken minder vocht op. Het beste is ze na het wassen meteen op te hangen zonder vouwen zodat ze goed kunnen drogen en niet teveel kreuken.
Je ondergoed kun je prima samen wassen met je sokken. Ook handdoeken kunnen samen met ondergoed worden gewassen.
De hitte van een strijkijzer kan het vochtabsorberend vermogen van een theedoek erg aantasten. Dit is ook de reden dat we aanraden om theedoeken niet te strijken. Wanneer je jouw theedoeken op 60 graden wast, zijn de meeste bacteriën al gedood.
Iedereen kent wel de traditionele theedoek. Hij wordt ook wel vaatdoek genoemd. In het verleden toen de vaatwasser nog geen gemeengoed was had deze doek een belangrijke functie voor het drogen van gewassen bestek, glazen, borden en servies.
Voor het drogen van de vaat is het afhankelijk wat droog gemaakt moet worden. Glazen worden het beste droog met een theedoek die niet pluist.Dit is een linnen theedoek.Borden, kopjes en pannen drogen het beste met een katoenen of een katoen-linnen theedoek.
Was dan je beddengoed, handdoeken, theedoeken en schoonmaakdoeken op 60 graden met het katoenwasprogramma. We adviseren hierbij overigens niet het eco-programma van 60 graden. Niet alles kan op 60 graden gewassen worden, omdat gewoonweg niet al het beddengoed of ondergoed tegen deze temperatuur kan.
Een theedoek is een stuk dunner dan een keukendoek en is bedoeld om de vaat mee te drogen. Vroeger werden theedoeken gebruikt om porseleinen theekopjes te drogen, vandaar de naam theedoeken. Een keukendoek is een handdoek om de handen mee te drogen na het wassen. Een keukendoek is doorgaans ook dikker dan een theedoek.
Als je echt te weinig ruimte hebt in je badkamer, moet je élk plekje benutten. Met een speciaal handdoekenrek dat je aan je deur bevestigt bijvoorbeeld.Extra handdoeken kun je op een wandrek boven de deur plaatsen, een plek die je anders niet zou gebruiken.
Zachte handdoeken door op lage temperatuur te wassen
Om ruwe handdoeken te voorkomen, kun je het beste de handdoeken op maximaal dertig of veertig graden wassen. Gebruik daarnaast ook niet té veel wasmiddel.
Handdoeken wassen doe je op 60 met wasmiddel. Zorg dat je handdoeken meteen na de wasbeurt uithangt of in de droger doet om nare luchtjes te voorkomen. Witte handdoeken was je altijd apart, gekleurde handdoeken kunnen bij elkaar. Download hier de gratis PDF met het stappenplan en extra supertip!
Handdoeken moeten zeker vervangen worden wanneer ze rafelen, scheuren of geen water meer absorberen. Omdat handdoeken dagelijks gebruikt en veelvuldig gewassen worden, duurt het ongeveer 2 jaar voordat u uw handdoeken moet vervangen.
Azijn ontkalkt en ontvet én het zorgt ervoor dat zeepresten worden opgelost waardoor je zachte handdoeken krijgt. Giet een scheutje van dit middel in het bakje waar de wasverzachter normaliter in gaat. Een natuurlijke oplossing die ook nog eens goed is voor je wasmachine zelf!