Bedek het label met een vel bakpapier. Strijk met ronddraaiende bewegingen en een constante druk over het bakpapier gedurende 10-15 seconden. Zodra het label is opgewarmd, gebruik je een pincet om voorzichtig een hoekje van het label los te maken.
Leg een stuk bakpapier of een strijkdoek over het ingestreken kledinglabel (let op met synthetische materialen). Strijk gedurende 30 - 60 seconden over het label terwijl je druk geeft met het puntje van het strijkijzer (de lijm moet smelten). Je kunt het strijklabel nu van de stof verwijderen.
Om te proberen een plastic opruk of logo te verwijderen van een item dat WEL heet gestreken mag worden, dek je het plaatje af met absorberend papier. (Boterhammenpapier is prima, kranten ook, mits ze niet afgeven, keukenpapier, wc-papier, maar GEEN bakpapier, want dat absorbeert niet).
Verwijder het strijkijzer en het bakpapier. Terwijl het label nog warm is, trek je met een pincet een hoekje van het label. Als het gemakkelijk loskomt, trek je het hele label eraf.
Door een föhn in te stellen op de hoogste stand en deze erg dicht bij de letters te houden kan de lijm op de achterkant van de strijkapplicatie warm genoeg worden om week te worden, waardoor je de applicatie kunt verwijderen.
Gebruik Flexfolie verwijderaar of chemische oplosmiddelen
Het is een van de meest effectieve manieren om flex of flockfolie uit kleding te verwijderen. Het fantastische daaraan is dat deze spray kan gebruikt worden bij zowat alle soorten kleding. Zelfs om flexfolie van houten oppervlakken te verwijderen.
Om nagellakvlekken met aceton uit kleding te krijgen heb je een flesje pure aceton, wattenstaafjes en (absorberend) keukenpapier nodig. Volg hierna de volgende stappen: Leg het kledingstuk neer en leg een stuk keukenpapier onder de vlek. Het keukenpapier absorbeert zo de aceton waardoor het niet in de stof trekt.
Zo kan witte azijn of ontsmettingsalcohol ook helpen bij het verwijderen van een sticker. Ook olijfolie is een fantastische stickerverwijderaar. Giet een ruime hoeveelheid olijfolie op een vel keukenpapier en wrijf zachtjes over de vervelende sticker. Na een minuut of 2 glijdt de sticker zo weg.
Hiervoor heb je enkel een stukje keukenrol en je strijkijzer nodig. Leg het stukje keukenrol op het deel van de kledij waar de lijmvlek zit en ga er voorzichtig met je strijkijzer over op een lage temperatuurstand. De lijm wordt warm, zal smelten en in het keukenpapier trekken.
Voor het loshalen van het borduurwerk gebruik je een tornmesje. Een tornmesje wordt gebruikt om stiksels los te halen. Het heeft een gevorkt uiteinde. Tussen de tanden van de vork bevindt zich een een scherpe rand die als mes fungeert.
De beste manier is de kleefteksten opwarmen, kan met haardroger of warmer. De lijm van de folie warmt op en komt gemakkelijker mee. Iedere kleefletter apart vast nemen in de hoekjes en lostrekken met de hand.
Om het embleem te verwijderen kun je eerst de foam tape verzwakken. Dit doe je door een paar uur van te voren WD40 of een Tar and Glue remover eroverheen te spuiten. Deze trekt in het foam achter het embleem of logo, en weekt daar een klein beetje van de lijm los.
Plakbaar borduurvlies is op twee manieren te gebruiken. Haal de papierlaag weg en plak het borduurvlies onder de ring. Ook kan het borduurvlies gevestigd worden in het raam met de papierkant naar boven. We hebben verschillende soorten maten plakbaar borduurvlies in ons assortiment.
Was het borduurwerk in een fijnwasmiddel
Als u klaar bent met het werk kunt u dit het beste met de hand wassen in een zacht sopje van fijnwasmiddel. (en niet te warm) Eventuele vlekken behandelen met ossengalzeep o.i.d. Blijkt na het strijken nog niet alles schoon te zijn, dan gewoon nog een keer wassen.
Gebruik dun oplosbaar borduurvlies als de stof niet geschikt is voor het gebruik met heat away topping, en jouw project nat maken mogelijk is. 1.3 Dik afwasbaar vlies: Gebruik dikke water oplosbaar vlies voor hoogpolige stoffen, wanneer je normaal twee lagen dunne in water oplosbare film zou gebruiken.
FLEXFOLIE WELKE KANT BOVEN? Flexfolie leg je met de glimmende kant naar onder. Op de manier wordt de flex gesneden en niet de backing (of achterkant) van het materiaal.
Flexfolie staat bekend als een dunne en gladde folie. Flock is het tegenovergestelde. Door een suède afwerking voelt de folie een stuk dikker aan. Daarnaast is de afwerking niet glad; de toplaag van de folie bestaat namelijk uit kleine zachte haartjes.
Plaats uw ontwerp op het textiel; Pers het ontwerp voor 15 seconden op 150° C met een medium druk; Verwijder de drager warm of koud; Pers eventueel nog 2-3 seconden na.
Secondelijm verwijderen uit kleding met aceton? U kunt eerst proberen de secondelijm uit uw kleding te verwijderen door voorzichtig met een mesje of krabbertje de meeste lijm van het oppervlak te krabben. Vervolgens kunt u met aceton voorzichtig de secondelijm resten verwijderen.
Maak een sopje van heet (niet kokend) water, met wat afwasmiddel en leg het voorwerp met daarop de sticker er een half uur in te weken. De sticker laat in de meeste gevallen dan makkelijk los. Werkt dit niet, dan kunt u ook (een papje van) zuiveringszout proberen.