Voor het openen van een koffiebar heb je naar alle waarschijnlijkheid een exploitatievergunning en een SVH Diploma Sociale Hygiëne nodig, alsook een HACCP Certificaat indien je van plan bent om gerechtjes en hapjes te serveren. Zodra je met eten werkt, houd je best ook rekening met de allergenenwetgeving.
Koffiebar starten: schrijf een businessplan
Of u nu voor het eerst gaat ondernemen of al meer ervaring hebt, het opstarten van een eigen koffiezaak is geen kleinigheidje. Het vraagt om een grote investering in tijd en geld. U heeft al snel minstens €20.000 aan startkapitaal nodig om uw zaak op te zetten.
Als barista ga je ongeveer tussen de 1.798 en 1.857 euro bruto per maand verdienen. Dit bedrag is bruto en op basis van een 40-urige werkweek. Per jaar is dat zo'n 24.066,72 euro bruto!
Een koffiehuis is een wat verouderde benaming voor een horecagelegenheid die overdag is geopend, en waar vooral koffie en soms ook alcoholische dranken worden genuttigd. Een recentere naam voor eenzelfde gelegenheid is koffiebar.
De Training
De barista training bestaat uit twee dagdelen. Tussen elke trainingsdag zit twee weken of één week tijd. Je hebt dan de mogelijkheid om rustig zelf aan de slag te gaan met wat je tijdens de training hebt geleerd. De kosten voor de training zijn €255,- (exclusief BTW) per persoon.
Starbucks is 's werelds grootste keten van koffiehuizen met ongeveer 17.000 vestigingen in vijftig verschillende landen, waaronder meer dan 11.000 vestigingen in de Verenigde Staten, meer dan 1000 in Canada en meer dan 700 in het Verenigd Koninkrijk.
De Speciality Coffee Association (SCA) is de wereldwijde branchevereniging van koffieprofessionals. De SCA heeft een koffiediploma samengesteld. Dit internationaal erkende diploma toont je kennis en vaardigheden als barista aan. Als je barista wilt worden, is het SCA-certificaat een kroon op je werk.
Als barista houd je je bezig met verschillende factoren die invloed hebben op de smaak van espresso en filterkoffie. Je hebt kennis over verschillende koffiebonen, zetmethoden en je bent in staat om onder druk de kwaliteit van de koffie consistent te houden.
Hoeveel verdient een Barista (m/v) bij Starbucks in Nederland? Gemiddelde Starbucks-Barista (m/v) maandelijks betaling in Nederland is ongeveer € 1.391, hetgeen 8% onder het landelijk gemiddelde is.
Wie een horecazaak wil openen, vraagt best eerst een exploitatievergunning aan bij de gemeente. Voor je de toelating krijgt, moet je zaak voldoen aan de voorwaarden die jouw gemeente bepaald heeft rond veiligheid, verzekeringsplichten, etc. Die vind je via de website van je gemeente.
Horeca is niets anders dan de woorden hotel restaurant en café samengevoegd. Horeca omvat de bedrijfstak van alle diensten die horen bij hotels, restaurants en cafés. Maar wat dacht je van een ijssalon, snackbar, of de sportkantine...? Het valt allemaal onder de noemer horeca.
Iedereen vanaf 18 jaar is welkom om te komen solliciteren. Er is geen maximum leeftijd gesteld. Barista's bij Starbucks krijgen een uitgebreide interne opleiding waar je leert de Legendary Service te leveren aan je gasten.
De arbeidsvoorwaarden bij Starbucks zijn veel te slecht. Lage salaris, geen reiskosten vergoeding, geen in- en uitkloksysteem, verplicht 10 min van te voren aanwezig, zonder betaald te worden. De manager is lui en skyped liever met haar vriendje dan dat zij de zwetende partners helpt op de vloer..
Barista's gebruiken over het algemeen gepasteuriseerde volle melk. Wanneer de melk ongeveer 3,5 gram vet en eiwitten bevat, is de melk geschikt voor koffie. Volle melk van de Jersey koeien wordt ook wel baristamelk genoemd, aangezien deze een heel hoog percentage vetten en eiwitten bevat.
Een barista is een specialist op het gebied van koffie, weet alles van plantage tot aan het branden van koffie. Een barista is ook een vakman/-vrouw die zich heeft gespecialiseerd in het bereiden van dranken die met koffie te maken hebben, zoals een cappuccino.
In deze cursus focussen we vooral op barista technieken. Je leert over de koffiegeschiedenis en de oorsprong van koffiebonen, het bewerkingsproces, verschillende variëteiten, koffiebranden en verschillende smaakverschillen aan de hand van vele koffies die je leert 'cuppen' of proeven en analyseren.
Het originele logo, bestaande uit een zeemeermin met twee staarten, werd bedacht door Heckler. In de Griekse mythologie trok deze zeemeermin zeilers naar de kust van een eiland genaamd Starbuck. Dus gebruikten ze het beeld van de sirene om koffieliefhebbers aan te trekken om een kopje koffie te komen drinken.
Starbucks gebruikt alleen 100% Arabica koffiebonen.
Veel mensen willen franchisenemer worden bij Starbucks. Helaas is Starbucks geen franchiseformule. Starbucks heeft alleen filialen. Dit betekent dat het momenteel niet mogelijk is uw eigen Starbucks-vestiging te openen.
#5 Betaal niet voor water uit een flesje
Je kan een flesje water uit de toonbank pakken, maar waarom zou je? Bij het bestellen van een Tall, Grande of Venti cup kun je een gratis beker water erbij krijgen. Vraag het gewoon aan de barista en je wordt niet vreemd aangekeken.