Stap je over van een krokante brok naar een geperste brok of andersom? Let dan op, je kunt dan niet geleidelijk overstappen! Een geperste brok verteert op dezelfde manier als vlees; een krokante brok niet. Het beste kun je dus direct overstappen op de andere brok.
Goed kauwen
Omdat krokante brokken harder zijn, kauwen honden en katten er goed op. De keuze voor een geperste of krokante brok hangt vooral van je hond af. De ene hond kan beter overweg met een geperste brok, de andere juist weer met een krokante brok. Veel honden doen het ook goed op beide soorten.
Het is belangrijk dat het overgaan op ander voer langzaam en stap voor stap gebeurt. Om te beginnen geef je een kwart van het onbekende voer in het voer dat je hond gewend is. Dan doe je er gedurende 2 weken steeds wat meer nieuw voer bij, totdat je viervoeter enkel nog het nieuwe voer voorgeschoteld krijgt.
Het is belangrijk om geleidelijk over te gaan op ander voer. Voor de overstap op ander voer wordt aangeraden om een gewenningstijd van zes dagen aan te houden. Wanneer je overstapt van een krokante brok naar een andere krokante (geëxtrudeerde) brok kun je het voer geleidelijk mengen.
De malse brokjes van FROLIC® zijn gewoonweg heerlijk en vormen een complete voeding zonder smaakversterkers. Boordevol vers rund, worteltjes, granen, vitaminen en mineralen bieden ze alles wat je hond nodig heeft voor een leven vol plezier!
In veel gevallen zorgen hondenbrokken van de Aldi en Lidl voor slechtere ontlasting. Echter zien we ook recensies waarin men aangeeft dat het aanschaffen van duurdere hondenbrokken zonde van je geld is. Kortom, overweeg jij om je hond brokken van de Aldi of de Lidl te geven, kijk dan goed hoe je hond hierop reageert.
In principe kan dit, maar brokken worden anders verteerd dan vers vlees. Brokken vragen een andere zuurgraad van de maag en hebben andere enzymen nodig dan vers vlees. Voor de vertering kunt u brokken en vers vlees beter niet tegelijk geven, zeker niet als uw huisdier een gevoelig verteringssysteem heeft.
Vlees (vers en verhit) is beter te verteren dan brokken. Vers-vlees diëten bevatten daarnaast weinig vezels. Dat is de reden dat honden en katten op een vers vlees dieet weinig ontlasting produceren. Dat kan een voordeel, maar ook een nadeel zijn: er zijn honden die obstipatie krijgen van een vlees dieet.
We adviseren om eten, en zeker droogvoer, in de originele verpakking te bewaren. Onze zakken zijn speciaal ontworpen om de brokjes langer vers te houden zonder dat het de voedingswaarde aantast. Een ongeopende zak brokken blijft 24 maanden goed, een geopende zak 3 maanden.
Blikvoeding bevat veel vocht, waardoor honden veel minder hoeven te kauwen dan bij brokjes. Vooral oudere honden kunnen last hebben van het gebit tijdens het eten. In dat geval kun je beter blikvoer geven!
Probiotica zorgt er voor dat alle bacteriën ofwel de darmflora van je hond in balans blijft. Wanneer de darmflora in balans is, is het immuunsysteem van je hond sterker. Wat weer zorgt voor een gezonde en blije hond! Daarnaast zorgt probiotica ook voor de vertering van de voeding in de darmen.
Wat we u wel willen aanraden, is om nooit geperst en krokant door elkaar te mengen. De maag van de hond vind het niet prettig om beide soorten brokken tegelijk te moeten verwerken en de hond kan hier buikpijn van krijgen. Wilt u dus overstappen van krokant naar geperst of andersom, doe dit dan in een keer.
Doordat ze minder hoge temperaturen hoeven te doorstaan, is er minder oxidatie, en dus minder schadelijke stoffen. Daarnaast verloopt de oxidatie van vetten mogelijk langzamer in geperste brokken, omdat bij krokante brokken het vet als coating om de brok heen zit en daardoor meer contact heeft met licht en zuurstof.
Circa 1 - 1,2% van het lichaamsgewicht (vuistregel), afhankelijk van de activiteit van de hond. Zoals bovenstaand schema al aangeeft mag je bij een pup de dagelijkse hoeveelheid verdubbelen, verdeeld over meerdere maaltijden per dag, een oudere minder actieve hond voer je minder dan de aangegeven hoeveelheid.
Wanneer je eerst een week vers vlees geeft kan de darmflora zich herstellen waardoor de overstap op een andere brok makkelijker verloopt. Ook in dit geval mag je in één keer overstappen. Omdat beide soorten voeding op een andere manier verteerd worden is het niet nodig om de voeding eerst een paar dagen te mengen.
Gekookt vlees heeft geen zin voor een hond. Alle voedingsstoffen als vitaminen, mineralen en goede bacteriën zijn dan dood gekookt. Gekookt vlees, daar heeft een hond niets aan, hij kan hier niets mee en is ongezond.
Dit laatste geldt meer voor geëxtrudeerde brokken dan voor geperste brokken, omdat geëxtrudeerde brokken pas in de maag oplossen. Een ander voordeel is dat hondenbrokken lang bewaard kunnen blijven. Bovendien zijn hondenbrokken goedkoper dan alleen vers vlees of natvoer. Het is hygiënisch en makkelijk mee te nemen.
Misschien nieuw voor je, maar bananen zijn (ook) heel gezond voor honden. Bananen zijn goed voor de spijsvertering van je hond, maar ook voor een gezond hart en spieren. In bananen zit onder meer veel kalium, vezels en Vitamine C.
Ja, een hond mag yoghurt, maar met mate en tenzij je hond lactose-intolerant is. Yoghurt is niet giftig voor je hond, dus in die zin mag hij hier af en toe eens van proeven. Maar onthoud dat yoghurt eigenlijk bestemd is voor menselijke consumptie, net als alle soorten zuivel zoals kwark, kaas en karnemelk.
Onze trouwe viervoeters kan je ook maar beter geen brood voeren. De voedingsstoffen die in brood zitten zijn namelijk niet goed voor honden en katten. Voor honden zorgen vooral de gluten in het brood voor problemen. Zo kunnen ze er ziek van worden, jeuk van krijgen en hun vachtkwaliteit kan er flink van achteruit gaan.
Als een hond gedurende een langere tijd niet wil eten of slecht eet wijst dit meestal op een (medisch) probleem. Zeker als de hond ook afvalt is het verstandig snel een dierenarts te bezoeken voor verder onderzoek.
Pedigree® natvoeding is 100% compleet en beschikbaar in maaltijdzakjes en blik. Het bevat gemiddeld vier keer minder calorieën per gram dan droogvoer, hierdoor kan het helpen om je hond op een gezond gewicht te houden. Tevens bevat natvoer meer vocht dan droogvoer, wat weer goed is voor de urinewegen.
De Bonzo brokken zijn goed afgestemd op oudere honden, bevatten vlees (maar niet te veel vet, wat voor oudere darmen lastig kan zijn) en zijn ook nog eens erg goedkoop. De prijs per kilogram ligt rond de 2 euro, wat erg laag is.