De juiste manier om de naam uit te spreken is gewoon, zoals het er staat: Tony's Chocolonely. Het is dus de bedoeling dat je 'lonely' uitspreekt, je weet wel, het Engelse woord voor 'eenzaam'.
De naam Tony's Chocolonely verwijst naar journalist/presentator Teun van de Keuken, die op 22 maart 2004 aangifte deed tegen zichzelf van medeplichtigheid aan slavernij omdat hij thuis chocoladerepen had gegeten waarvan redelijkerwijs aanneembaar was dat een gedeelte van de cacao ervan door kindslaven was geproduceerd.
Tony' komt van Teun van de Keuken, de journalist die in het programma 'de Keuringsdienst van Waarde' van 2002 t/m 2007 onderzoek doet naar slavernij in de chocoladewereld.
Henk Jan Beltman leidt Tony's Chocolonely sinds 2010 en nam in 2011 een meerderheidsbelang. Hij wil dat het bedrijf over enkele jaren onderdeel is van een grote, wereldwijd opererende chocoladeproducent, om zo de impact te vergroten.
Tony's Chocolonely zet zich in voor een eerlijke verdeling van de inkomsten in de cacao industrie en het (kind)slaafvrij maken van deze industrie. De ongelijke stukjes staan voor de oneerlijke verdeling. Er zit dus een diepere gedachten achter de ongelijke stukjes.
Tony's Chocolonely website: “De 70% pure chocoladereep, puur amandel zeezout en puur pecan kokos zijn in principe vegan, maar d'r is 'n minimale kans dat 'r melk of eiwitten in de repen zitten.”
Om de kwaliteit en houdbaarheid van onze chocolade te garanderen kunnen we niet alleen papier gebruiken. De verpakking moet volledig afsluitbaar zijn en heeft bescherming nodig van aluminium of plastic zodat de chocolade langer dan drie weken houdbaar is.
Het heeft allemaal te maken met het doel van Tony's Chocolonely, namelijk dat slavernij uit de chocoladewereld wordt verbannen. Als in 2005 dan de eerste reep van de band rolt, wordt er gekozen voor een rode verpakking, omdat deze het beste past bij de alarmerende boodschap.
Organisaties leveren een bijdrage aan een energieneutrale Stad door te stimuleren en faciliteren om mee te doen aan de energietransitie. Met de gouden wikkel actie brengen zij op een ludieke wijze het Zonnepark Vierverlaten onder de aandacht van medewerkers.
Je vindt ons in 200 winkels in Zweden, 73 in Denemarken, 50 in Noorwegen en.. 20 in Finland!
Waarom Tony Chocolonely niet in koelkast? Door chocolade in de koelkast te leggen, loop je het risico dat het water in de repen condenseert waardoor de chocola wit kan uitslaan. Dat komt omdat het water op microscopisch niveau reageert met de suiker, die vervolgens kristalliseert.
Maar… wat is de meest populaire reep geworden: Tony's Chocolonely Melk Popcorn Discodip, een variant van de exclusives, die worden omschreven als buitengewoon lekker, je eet er nog net niet je vingers bij op.
Bedrijven als Alter Eco en Divine maken geen gebruik van kinderarbeid, betalen eerlijke prijzen aan cacaoboeren, nemen maatregelen om ontbossing tegen te gaan en doneren aan goede doelen. Ook het Nederlandse Chocolonely behoort tot de top als het gaat om duurzaamheid.
Fairtrade chocolade gaat zowel om de natuur als om de mens. Dit betekent dat het proces van chocolade maken niet schadelijk is voor de natuur én dat de werkomstandigheden van de boeren goed zijn. Denk aan eerlijke prijzen, geen slavernij of kinderarbeid op de plantages.
Zo maak je hem:
Vervolgens doe je 1 reep Tony's van 180 gram in een kommetje en verwarm je een pannetje met water. Hier zet je het kommetje op en zo laat je de chocolade smelten. Roer het regelmatig goed door. Wanneer de chocolade helemaal is gesmolten, haal je de kom van het pannetje af.
geschikt voor vegetariërs, geschikt voor vegans.
De pure varianten van Tony's Chocolonely zijn vaak melk- en glutenvrij. Naast deze pure variant had ik onlangs de puur/merengue/kersen smaak. Heelijk! Daarnaast is er ook nog pure chocolade met zeezout, deze staat absoluut op mijn wishlist.
Wat is melkchocolade en waarom is deze zo populair? Chocolade is een bekende en zeer geliefde lekkernij en verkrijgbaar in de varianten puur, melk en wit. Van deze drie is melkchocolade het meest populair. Naturel of met extra toegevoegde smaken, veel verschillende merken.
of neem Tony's FAIR-reep!
Kijk 'm shinen met zijn roodblauwe wikkel, de enige echte Tony's FAIR-reep met melk en pure chocolade, coffee crunch, sticky toffee en kaneelsuiker.
Melk Coffee Crunch Paarse Wikkel. Puur Meringue Kers Blauwe Wikkel. Wit Stracciatella Groene Wikkel.
Onderstaande pure chocoladerepen zijn 100% vegan: AH Basic – Puur. AH Biologisch – Alle pure repen. AH Delicata- Alle pure repen.
De enigste reep chocola van Tony chocolonely die vrij van lactose zou kunnen zijn is de 70% pure chocoladereep. Helaas kan ook deze sporen van melk en dus lactose bevatten ondanks dat ze zorgvuldig zijn door middel van een extra ronde voor het produceren.