Voicemail configureren
Tik op 'Voicemail' en tik vervolgens op 'Configureer nu'. Maak een wachtwoord voor je voicemail aan. Kies een begroeting: 'Standaard' of 'Aangepast'. Als je 'Aangepast' kiest, kun je een nieuwe begroeting opnemen.
Afsluiting – sluit het voicemailbericht af met een vriendelijke groet en de woorden “Einde bericht”.
Open een chat. Hou de microfoonknop rechtsonder ingedrukt. Spreek nu je boodschap in. Laat de microfoonknop los om je gesproken bericht te versturen.
Een persoonlijke en zakelijke begroeting
Noem je naam, geef aan wanneer je beschikbaar bent en vraag om aanvullende informatie, zodat je de beller kunt bereiken. Hoi, dit is de voicemail van [NAAM]. Op dit moment ben ik niet bereikbaar. Als je je naam en telefoonnummer inspreekt, dan bel ik je zo snel mogelijk terug.
Een spraakbericht verzenden
Open een individuele chat of groepschat. Tik op de Microfoon , houd deze ingedrukt en begin met praten. Zodra je klaar bent, laat je de Microfoon weer los. Het spraakbericht wordt automatisch verzonden.
De piep is net geweest, nu bent u dus aan de beurt. Let op. Komt die piep voor u onverwachts, hang dan op zonder iets te zeggen. Bereid u opnieuw voor en bel nog een keer terug.
Een soort van bellen, maar dan anders
Voor hen zijn spraakmemo's de uitkomst. Het voelt als een soort van bellen, maar het hoeft niet zo lang te duren. Bovendien bepaal je zelf (wat soms best irritant kan zijn voor degene die op een reactie wacht, maar oké) wanneer je iets afluistert en weer terug wil praten.
Een goede zakelijke voicemail kan zijn: Goedendag. Dit is de voicemail van <jouw naam>. Ik kan op dit moment de telefoon niet opnemen. Als u uw naam en telefoonnummer inspreekt, bel ik u zo snel mogelijk terug.
De welkomstboodschap is het eerste bericht dat uw beller te horen krijgt. Als een klant uw bedrijf belt, worden ze automatisch in de wachtrij geplaatst en welkom geheten.
Kies zelf hoelang je toestel rinkelt voordat hij doorschakelt naar de voicemail. De rinkeltijd staat standaard op 15 seconden. Je past het aan in My Vodafone of met je telefoon: Bel met je mobiel naar 1233 en toets 11 voor het hoofdmenu.
Bel dan met je smartphone naar nummer 12339 en volg het stappenplan om je voicemail uit te zetten. Je kunt ook “UIT” (in hoofdletters) sms'en naar nummer 1233. Je krijgt dan binnen enkele minuten een bevestiging dat je berichtenbox is uitgeschakeld.
Geluidsopname sturen
Tik op een gesprek. Tik rechtsonder op het pictogram van een microfoon, houd de microfoon ingedrukt en veeg omhoog. U kunt nu de microfoon weer loslaten. De geluidsopname begint.
Met spraakoproepen bel je gratis naar je contacten via WhatsApp, ook als ze in een ander land zijn. Voor spraakoproepen wordt gebruikgemaakt van de internetverbinding op je telefoon in plaats van je belminuten. Er kunnen datakosten in rekening worden gebracht.
Met de app Live Transcriptie & geluidsmeldingen van Google zet je gesproken taal op Android-telefoons eenvoudig om in tekst. Het is allereerst een uitkomst voor doven en slechthorenden dat deze app zichtbaar maakt wat iemand zegt.
Melding nieuwe voicemailberichten (bel óf sms)
We kunnen je bellen óf sms'en als je een nieuw voicemailbericht hebt. Dit doe je in My Vodafone via Producten -> Toestel en Sim -> Voicemail instellen.
Wat kost bellen naar voicemail (1233)?
- Sim Only: binnen je bundel (geen extra kosten als je nog genoeg belminuten hebt). - Prepaid-bundels: binnen je bundel (geen extra kosten als je nog genoeg belminuten hebt).
Voicemail is gratis voor je mobiel, het afluisteren en ontvangen in Nederland brengt geen kosten met zich mee. Alleen voor bellen naar voicemail vanuit het buitenland naar een Nederlands mobiel nummer betaal je de kosten. Voicemailberichten ontvangen in het buitenland is gratis.
Voor het beluisteren van jouw voicemailberichten vanuit het buitenland, bel je met je mobiele telefoon naar 1233 (of met een andere telefoon naar +31 6 2400 1233). Daar voer je jouw persoonlijke voicemail wachtwoord in en kun je jouw berichten luisteren.