Stracciatella-ijsje is zo'n samenstelling. Stracciatella en ijsje zijn twee woorden die ook afzonderlijk van elkaar kunnen voorkomen. Maar tezamen hebben ze één betekenis, namelijk een vanille-ijsje met stukjes chocolade. En dus schrijf je stracciatella en ijsje aan elkaar.
Via Stracciatella - Bordspel
Vrolijk spel voor het hele gezin over het leven van een ijscoman. Zoek de beste locaties om klanten te lokken en lever de door hun gewenste ijsco's. Op die manier scoor je loyaliteitspunten. Wie er aan het einde de meeste heeft, wint het spel.
Stracciatella is een dessert met flinterdunne schaafsels of stukjes chocolade. Het bekendst is stracciatella-ijs, maar yoghurt- of vla-varianten bestaan ook. Een ijscoupe met stracciatella-ijs. De naam is afkomstig van de Italiaanse soep stracciatella.
Dit proces creëert de chocoladesnippers waaraan stracciatella zijn naam ontleent, het woord dat 'kleine snipper' betekent in het Italiaans . Hoewel stracciatella-ijs traditioneel melkijs en melkchocolade bevat, kunnen moderne variaties ook worden gemaakt met vanille en pure chocolade.
De stracciatella (of hart van burrata) is de reis waard als je van mozzarella en zachtheid houdt. Met korte houdbaarheid kan stracciatella niet worden gerijpt of verfijnd en kan daarom worden geproefd zodra het is gemaakt, tot grote vreugde van alle fijnproevers.
Burrata wordt gemaakt van mozzarella. De eerste vormt namelijk het omhulsel van de tweede. De verse mozzarella dient dus als het ware als zakje voor een mengsel van room en fijne restanten van de mozzarella. Die restanten worden dan weer stracciatella genoemd, wat vrij vertaald versnipperd betekent.
stracciatella zelfst. naamw. (de) Afbreekpatroon: strac·ci·a·tel·la 1) ijs of vla met flinterdunne schaafsels of stukjes chocolade Voorbeeld: 'Stracciatella is mijn favoriete ijssmaak.
Het wordt ook wel stracciatella di bufala genoemd. Stracciatella betekent in het Italiaans iets zoals gescheurd of versnipperd. Di bufala geeft dan aan dat het van een buffel komt.
In een gezonde dagelijkse voeding passen melkproducten. Er zijn gezondere opties dan halfvolle kwark stracciatella. halfvolle kwark stracciatella kun je wel als extraatje eten of drinken.Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
De binnenkant van de burrata is gevuld met wrongel en room. De buitenkant dient als beschermlaagje van de romige binnenkant.
Romig, lichtzuur en fris tegelijk
Stracciatella is uiteindelijk een combinatie van mozzarella en burrata. Het is simpelweg een geheel romige substantie dat fris en lichtzuur smaakt. Te gek, toch?!
Vla is een oer-Hollands zuivelproduct en het toetje der toetjes! Vla is niet weg te denken van de Nederlandse eettafel en wordt vaak na de maaltijd gegeten, maar is ook erg lekker als tussendoortje!
Stracciatella [strasjiatella] in het Italiaans is een verkleinwoord afgeleid van het werkwoord stracciare wat 'versnipperen' betekent. Het is dus niet zozeer een verwijzing naar het ingrediënt, maar je zou kunnen zeggen dat het verwijst naar de versnipperde stukjes chocolade in het ijs.
Stracciatella betekent 'versnipperd' in het Italiaans. In het ijs gaat het om chocolade, bij de kaas om een smeuïg mengsel van room en wrongel, eigenlijk dat wat in een bol burrata zit. Je kunt het kopen in sommige supermarkten, de Italiaanse speciaalzaak of groothandel. Voor deze pizza kun je ook burrata gebruiken.
Straciatella is een Italiaanse kaas gemaakt van koemelk en wordt ook gebruikt als vulling van een burrata. Deze wordt bereid uit verse kaas en room en hierdoor krijgt het zijn pure en unieke smaak.
Stracciatella is een Apulisch mengsel van room en stukjes mozarella. Het wordt gebruikt als ingrediënt in talloze bereidingen, maar is befaamd al de vulling van het burrata-kaasje.
Beschrijving. Verse Burratina wordt gemaakt van ongepasteuriseerde koemelk in de regio Apulië in Italië. Burrata, letterlijk 'beboterd' in het Italiaans, is een dromerige verse kaas die bestaat uit een zakje Mozzarella gevuld met fijne stukjes mozzarella in crème fraîche.
Tips voor een gezond verwenmoment met ijs!
Waterijs of sorbetijs zijn jouw beste ijsvrienden, ze bevatten namelijk de minste calorieën. Van 1 bolletje ijs kun je evenveel genieten als van 2 (of meer) bolletjes. Kies voor een bekertje in plaats van een hoorntje. Het hoorntje levert namelijk ook calorieën.
Zachte, romige yoghurt met stukjes lekkere stracciatella chocolade, afgetopt met lichte slagroom en boterachtige koekjes.
Stracciatella di burrata is een type Italiaanse kaas dat vaak wordt beschouwd als een romige delicatesse. Het is een variatie op de traditionele burrata, een verse Italiaanse kaas gemaakt van mozzarella en room. De term stracciatella verwijst eigenlijk naar de techniek die wordt gebruikt om deze kaas te maken.
Magere kwark met magere yoghurt, met cacaofantasiestukjes, gezoet met zoetstof.
Stracciatella kaas is namelijk een draderige kaas, net als mozzarella. Sterker nog: het lijkt op een soort versnipperde mozzarella. En zo komt ook dit product weer aan zijn (treffende) naam.
Mozzarella heeft doorgaans een lager vetgehalte en minder calorieën, wat het een betere keuze maakt voor mensen die op hun vetinname letten. Burrata daarentegen heeft een intensere smaak en romige textuur, maar bevat meer calorieën en vet, wat het meer een traktatie maakt dan een dagelijkse kaasoptie.
Stracciatella werd bedacht door Henry Bergamo. Hij had een restaurant, het lievelingsgerecht van zijn vaste klanten was een soep met daarin stukjes ei. Als het geklutste ei de warme bouillon raakte stolde het. Door tegelijk te roeren werden het dunne sliertjes.
Deze maak je namelijk door een mozzarella te vullen met extra room en gescheurde zachte buffelmozzarella.Laat je deze 'kaasbal' een nachtje liggen, dan wordt de substantie in het midden een mooi romig geheel. En dat geheel noem je weer stracciatella. Dit is dus niks anders dan mozzarella gemengd met extra room.