Binnen 2 dagen gaat je onkruid dood (uitkijken voor je plantjes en hagen!). De fabrikant kan variëren, de afgebeelde verpakking is een indicatie en kan ook variëren. Dit zout is bestemd om te voeren aan dieren of te gebruiken in productie van voeders maar is ook ideaal om onkruid te bestrijden.
Zo gemakkelijk houdt u uw tegels schoon
Strooi dit wondermiddel periodiek op- en tussen de tegels of bestrating en uw terras, stoep, straat of parkeerterrein en laat het steenzout rustig z'n werk doen. Strooi als het een aantal dagen droog weer is. Niet als u weet dat het kort na het strooien begint met regenen.
Azijn werkt snel, maar is na een dag uitgewerkt. Zout werkt langer door. Met branden verdwijnt het onkruid voor een korte tijd.
Dit is vooral effectief voor hardnekkig onkruid. Het zout trekt zo al het water uit de cellen van de plant.Hierdoor sterft deze helemaal af. Deze methode heeft wel een aantal haken en ogen.
Planten kunnen niet tegen zout water, dus wil je onkruid verwijderen, dan is een zoutoplossing een effectieve manier. Let wel op dat je de zoutoplossing heel gericht aanbrengt, anders gaan de planten om het onkruid heen ook dood. Meng 1 deel zout met 8 delen water en voeg wat groene zeep toe in een plantenspuit.
Het gebruik van kokend water is de meest milieuvriendelijke oplossing met het meest snelle zichtbare resultaat. De hitte van het water stolt de eiwitten in de plant. De geraakte delen beschadigen meteen. Wanneer u voldoende water gebruikt, kunnen zelfs de wortels van het onkruid beschadigen.
De beste manier om onkruid te voorkomen is om meteen een laag mulch tussen je planten uit te strooien. Mulch houdt niet alleen het onkruid tegen, het zorgt er ook voor dat het water in de zomer minder snel verdampt en dat de grond eronder luchtig blijft. Vooral de eerste twee jaar zijn cruciaal.
Het volstaat om zo'n 20 gram zout per vierkante meter te strooien. Wil je de werking van dit keukenproduct nog efficiënter maken? In dat geval kan je er nog voor kiezen om ze op te lossen in heet water. Gooi de emmers vervolgens over je terras heen en het aanwezige onkruid zal in geen tijd komen te verdwijnen.
Het hete water zorgt ervoor dat zowel het bovenste gedeelte van het onkruid als de wortels en de celstructuur vernietigd wordt. Na iedere behandeling wordt het onkruid zwakker. Drie tot vier behandelingen per jaar is voldoende om het onkruid onder controle te houden.
Steenzout wordt voornamelijk gebruikt voor het verdelgen van onkruid op bestrating. Ook is het mogelijk om deze zoutsoort te eten en kan het gebruikt worden als strooizout. In de badkamer gebruik je deze zoutsoort als badzout en zout om mee te scrubben.
Hoelang strooizout (of pekel) blijft liggen, hangt af van een aantal factoren. Wanneer er veel beweging op de weg is zal het strooizout automatisch verwaaien naar bermen en grassen langs de wegen. Het verkeer zorgt er daarnaast voor dat het strooizout zich beter gaat mengen met het water waardoor het beter oplost.
Tip 1: Gebruik strooi- of keukenzout
Zo'n 20 gram zout per m2 is zeker voldoende. Eventueel kan u er ook voor kiezen om het zout op te lossen in heet water. Het onkruid gaat hierdoor sneller dood door de verschroeiende temperatuur van het water en het zout zorgt ervoor dat het onkruid zich niet snel zal recupereren.
Wanneer de planten droog zijn. Als het 3 à 4 uur na toepassing droog blijft. Als de temperatuur boven 8°C is.
Door volvelds onkruid te bestrijden, werkt heet water preventief tegen het kiemen van een groot aantal onkruidzaden, mossen en algen. Water is de beste energiedrager om dit voor elkaar te krijgen, het draagt 20x meer energie (warmte) over dan andere thermische methodes.
Een voorbeeld van een biologisch bestrijdingsmiddel is Roundup Onkruidvrij 1KG. Dit middel bestrijdt zowel het blad als het wortelstelsel van veelvoorkomende onkruiden als boterbloemen, madeliefjes, klavers en paardenbloemen. Het middel zorgt ervoor dat het onkruid afsterft en niet meer terugkeert.
Enkele seconden verhitten van het onkruid is genoeg, je hoeft de plantjes niet tot de grond toe weg te branden. Met een onkruidbrander verhit je het onkruid enkele seconden, hierdoor barsten de cellen van de plant en droogt de plant uit.Vervolgens verkleurt de plant en sterft hij af.
Een effectieve manier om onkruidgroei te voorkomen, is door anti-worteldoek te gebruiken. Dit voorkomt dat onkruidzaadjes in de grond kunnen kiemen. Anti-worteldoek kan gelegd worden onder het terras of een grindpad. Een andere manier om onkruid te voorkomen, is door bodembedekkers te gebruiken.
Door onkruid te besproeien met heet water (99,5 °C) wordt de celstructuur vernietigd en wordt de plant tot in de wortel bestreden. Het hete water kan met een vaste spuitbalk of aangebouwde Flex spuitkappen (op een voertuig) of met de hand door middel van sproeilansen of handspuitbalk worden gesproeid.
Onkruid bestrijden met chloor.
Een flinke dosis chloor spoelt na een flinke stortbui gewoon uw mooie perken of gazon in en doet daar hetzelfde werk: het vernietigt de plant en niet direct de wortel. Ook het gebruik van chloor in tuinen en op bestrating is bij wet verboden.
Enkele van de beste bodembedekkers tegen onkruid zijn Pachysandra, Maagdenpalm (Vinca minor), vrouwenmantel (Alchemilla mollis), Klimop (Hedera), goudaardbei (Waldsteinia Ternata) en Ooievaarsbek (Geranium cantabrigiense).
Onkruid vergaat wel
Dan heeft een worteldoek wel degelijk zin. Het zorgt ervoor dat ongewenste groeiers niet binnen de kortste keren tussen de tegels, grind of houtsnippers door piepen. Een anti-worteldoek wordt ook vaak gebruikt in een moestuin om bijvoorbeeld de paden rondom onkruidvrij te houden.
Schoonmaakazijn is een goedkoop en effectief middel voor het bestrijden van onkruid. In plaats van dat u urenlang zit te sloven om het onkruid weg te pulken tussen de tegels, giet u er gewoon schoonmaakazijn over. Schoonmaakazijn is ook niet erg slecht voor het milieu.