Wij adviseren u om in de avond na het zwemmen het chloor aan het water toe te voegen. Laat na een schokbehandeling de pomp 24 uur draaien. Wij adviseren u om na een schokbehandeling ten minste 12 uur niet te zwemmen. Het chloorgehalte van het zwembad behoort zich tussen de 2 en 5 ppm te bevinden.
Wanneer je een chloorshock gebruikt heb om de chloorwaarde weer tussen de 1-3 ppm te krijgen, moet je enkel wachten tot het poeder is opgelost. Dit is ongeveer een uur. Hierna kun je gewoon weer volop gebruik maken van je zwembad.
Nee, u dient minimaal 6 uur te wachten voordat u gaat zwemmen. Wij adviseren u om het chloor in de avond toe te dienen na het zwemmen. 05. Hoe moet ik een shockbehandeling geven?
Om te beginnen adviseren wij chloorshock (ook wel granulaat), om de chloorwaarde een boost te geven. Voeg 4 gram granulaat per 1000 liter water toe.
Door de grote hoeveelheid chloor die in één keer aan het zwembad is toegevoegd is het verstandig minstens 6 uur te wachten voordat u het zwembad in gebruik neemt. Voeg de chloorshock bijvoorbeeld 's avonds toe zodat u de volgende dag direct kunt gaan zwemmen.
Maximaal 250 gram granulaat per emmer water per keer. Voeg chloor toe aan het water, niet andersom. Wij adviseren u om in de avond na het zwemmen het chloor aan het water toe te voegen. Laat na een schokbehandeling de pomp 24 uur draaien.
Na toevoeging van chloorshock mag je niet onmiddellijk zwemmen, en moet je 4 uur wachten vooraleer het chloorniveau te opnieuw te controleren. Indien het chloorgehalte constant te laag is, moet er meer gefiltreerd worden (tabletten lossen te traag op) , of er dienen sneller tabletten in de skimmers te worden gelegd.
Belangrijk: heeft u een chloor shock behandeling toegediend, dan moet het filtersysteem minimaal 2 tot 3 dagen ingeschakeld blijven. Plaats NOOIT een afdekking op uw zwembad nadat u chloor shock aan uw zwembadwater heeft toegevoegd! Oplossing: Pas filtratietijd aan. Oplossing: Pas filtratietijd aan.
Groen zwembadwater is niet aangenaam om in te zwemmen maar heel ongezond is het niet. Het veroorzaakt enkel huid- en oogirritaties. Zwemmen is gezond, zolang de correcte waarden gerespecteerd worden en het bad goed wordt onderhouden.
We raden wel aan om de pomp tijdens de warmere uren te laten draaien, omdat algen zich eerder in warmer water kunnen ontwikkelen. Maar aangezien je in de warmere uren jezelf het liefst in je zwembad begeeft raden we aan op warmere dagen de pomp in de ochtend en avond te laten draaien.
Als u net uw zwembad gevuld heeft, raden we u aan om direct een chloorshock toe te passen. Dit is een hoge startdosering van ongeveer drie chloortabletten van 2,7 gram (= 4,5 mg/l actief chloor) per 1.000 liter water. Dit is belangrijk om te zorgen dat het water direct goed gedesinfecteerd wordt.
Bij groen water is een chloorshock aan te bevelen. Deze shock bereikt men door het chloorgehalte naar zo'n 10 ppm (mg/l) te brengen. Chloorshock (natrium hypochloriet) voor grote zwembaden: Vloeibaar chloor wordt vaak gebruikt voor het shocken van grotere zwembaden.
Dosering: 1,8g verhoogt het chloorgehalte per 1.000 liter water met ongeveer 1 ppm. Handhaaf het vrij chloorgehalte tussen 2-3 ppm. Toepassing: Uitsluitend voor continue chlorering in hard en zacht water. 20 g tabletten.
Door de bliksem wordt zuurstof (O2) omgezet in ozon (O3), de ozon reageert met het (vrije) chloor in het zwembadwater. Die reactie zorgt ervoor, dat al het chloor razendsnel verdampt en verdwijnt uit het zwembadwater.
Nee, u dient minimaal 6 uur te wachten voordat u gaat zwemmen. Wij adviseren u om het chloor in de avond toe te dienen na het zwemmen.
Dek het badje na gebruik 's avonds af met een zeil en schep met een klein netje de beestjes en al het andere vuil in de ochtend uit het bad. Zo kan het water makkelijk een dag of twee mee.
Wanneer de pH-waarde boven de 7.6 stijgt krijg je te maken met te zacht water. Hierdoor zal chloor niet meer goed desinfecteren en word je water onaangenaam om in te zwemmen. De oplossing voor een te hoge pH-waarde is het toevoegen van pH-min.
Vlokker altijd gebruiken als de filterpomp aanstaat.
Wij raden aan om weer te gaan zwemmen als de filterpomp zijn werk gedaan heeft en alle deeltje weer gefiltreerd zijn. Heb je geen zandfilter maar een cardridge filter, dan zullen de deeltjes naar beneden zakken en kan je het met een zwembad stofzuiger opzuigen.
In het geval van vloeibare chloor voeg je c.a. 100cl toe per m3 (1000 liter water). Chloor in granulaat vorm is vaak per 1 kg verpakking te koop. Heb je een bad van 20 m3 (20.000 liter water) kun je dus ongeveer 12 keer een shock behandeling doen.
Mocht er toch zand op de bodem van het zwembad liggen, dan kun je de korrels eenvoudig van de bodem verwijderen met een zwembadstofzuiger. Een (automatische) zwembadstofzuiger zuigt moeiteloos algen, zand, bladeren en ander vuil uit het zwemwater.
Indien de concentratie vrij chloor te laag is treedt er groei op van algen, bacteriën en virussen. Het zwemwater zal troebel of groen zijn en NIET gedesinfecteerd! Met andere woorden: de kans op infecties is groter.