Wij reageren meestal binnen 48 uur. 24/7 beschikbaar. Eenvoudig online een melding maken. En wanneer het jou uitkomt.
Zo snel mogelijk. Snelle schadeafhandeling kan via telefoon of internet. Dag en nacht kun je jouw schade bij Interpolis melden.
Officieel gezien moet je schade die jij toebrengt aan een ander binnen drie dagen ná de aanrijding of het ongeval bij de eigen WAM-verzekeraar melden. Wordt de verzekeraar niet tijdig op de hoogte gebracht, dan kan met in theorie uitkering weigeren.
Binnen welk termijn moet ik dit melden? Meld uw inboedelschade zo snel mogelijk. Als u hier lang mee wacht, kan het bepalen van de schadeoorzaak namelijk moeilijker worden. Volgens de wet heeft u 3 jaar de tijd om schade te melden.
Gedragsregel 7 van de Gedragscode Behandeling Letselschade luidt: Binnen 14 dagen uitkeren. De verzekeraar keert aan de benadeelde de schade uit die is verschenen en door haar is erkend, dan wel tussen partijen definitief is vastgesteld. Dit gebeurt binnen 14 dagen na de erkenning of de definitieve vaststelling.
Het liefste binnen 24 uur.
Als je de schade niet meldt bij je verzekeraar, loop je het risico dat de verzekeraar de claim afwijst als je later besluit deze alsnog in te dienen. Bovendien kunnen er juridische en financiële gevolgen zijn, afhankelijk van de aard van de schade en de betrokken partijen.
Als jij de schuldige bent, dan betaalt jouw verzekeraar de kosten voor schadeherstel van de tegenpartij. Ook voor eventuele medische kosten is jouw verzekeraar dan aansprakelijk. Wanneer er geen tegenpartij betrokken is bij de schade, dan ben je niet verplicht het te melden.
Wat is een inboedelverzekering? Met een inboedelverzekering verzeker je spullen in jouw woning tegen schade door brand, storm, water en diefstal, maar soms ook schade door eigen schuld. Onder de inboedel vallen alle zaken die je meeneemt als je verhuist en die niet 'vast' in of aan de woning zitten.
De meeste inboedelverzekeraars vergoeden de nieuwwaarde van een product. Behalve als de dagwaarde door de gebruikte afschrijvingen op dat moment lager is dan 40% van de nieuwwaarde. Vanaf dat moment keren verzekeraars de (lagere) dagwaarde uit.
Wat als de tegenpartij niet meewerkt? Ook als de tegenpartij, de veroorzaker van het ongeluk niet meewerkt, kun je je direct tot zijn verzekeringsmaatschappij wenden. Het is dan wel belangrijk om zoveel mogelijk onderbouwing te verzamelen (foto's, getuigenverklaringen, schadeaangifteformulier etc).
Als je geen schadeformulier bij je hebt, kan je de app mobielschademelden.nl van het Verbond van Verzekeraars gebruiken of het Schade Aangifte Formulier (SAF) digitaal in pdf invullen en deze per e-mail opsturen. Belangrijk bij het invullen is dat beide bestuurders op de voorzijde een handtekening zetten.
Automobilisten zijn verplicht om altijd een Europees schadeformulier bij zich te hebben. U heeft dit formulier nodig voor het noteren van alle gegevens van degenen die bij de aanrijding zijn betrokken. Ook geeft u hierop aan welke schade u heeft opgelopen en wat de toedracht van de aanrijding was.
Met de No-Claim Garantie kun je 1 keer per verzekeringsjaar een schade claimen en toch dezelfde bonus-malustrede behouden. Vanaf trede 19 betaal je geen premie voor de No-Claim Garantie. Na een schade blijft je no-claimkorting gelijk.
Moet de benadeelde partij de auto laten herstellen? Nee, wettelijk gezien hoeft de benadeelde de schade niet te laten herstellen en dat kan de verzekeraar dus ook niet afdwingen.
Zodra de schadebehandelaar van Interpolis de benodigde informatie om de schade vast te stellen in zijn bezit heeft, wordt deze binnen 10 werkdagen behandeld. Als wij overgaan tot betaling staat het geld binnen 2 werkdagen op je rekening.
De enige dekking die je kunt kiezen om schade aan de auto door eigen schuld vergoed te krijgen, is de volledig casco verzekering. Dit is namelijk de enige soort verzekering die alle schades vergoedt, met uitsluiting van wettelijk uitgesloten gevallen (zoals dronkenschap).
schade aan auto's, motoren en caravans. schade door veroudering, slijtage, verrotting en roest. schade tijdens of door het bewerken, monteren, schoonmaken of repareren van de inboedel. diefstal van diefstalgevoelige inboedel, sieraden, horloges, edelmetaal, edelstenen en munten als jouw woning onbewoond is.
Inboedelverzekering: verzekerd voor schade aan je spullen in je huis. Een Inboedelverzekering dekt schade aan spullen in je huis door bijvoorbeeld diefstal, lekkage of brand. Onder inboedel verstaan we alle spullen in huis die niet vastzitten.
Autoschade claimen bij je verzekeraar heeft gevolgen voor je schadevrije jaren en je no-claim korting. Je gaat dus meer premie betalen na de schadeclaim. Daarom is het vaak voordeliger om kleine schades zelf te betalen.
Letsel aantonen
Allereerst moet je als slachtoffer inzicht geven in de aard en de ernst van het letsel. Dat kan door jouw medisch dossier op te vragen en te laten beoordelen. Daaruit blijkt meestal vanzelf: Wanneer en met welke klachten je je bij een arts hebt gemeld.
Of je nou een kleine of een grote schade claimt; je gaat vijf treden omlaag op de bonus-malus-ladder. Je premie gaat dan omhoog. Het bedrag dat je op jaarbasis meer moet betalen aan premie is soms hoger dan het bedrag dat je aan schade vergoed krijgt.
De rechtbank oordeelt dat psychische mishandeling kan worden aangemerkt als mishandeling in de zin van art.300 lid 4 van het Wetboek van Strafrecht. In dit geval is er sprake van. De zeven opgroeiende kinderen zijn twee jaar lang getuige geweest van ernstig, stelselmatig huiselijk geweld.
Zolang je schadevrij rijdt, klim je per jaar een trede op de bonus-malusladder. Na een schadeclaim op je autoverzekering daal je direct een aantal treden en stijgt de premie. Het maakt geen verschil of je bijvoorbeeld €500 claimt of €5000. De premie stijgt even hard, ook als je maar voor 50% van de schade opdraait.