Een volwassen vlo gaat vanzelf dood als er geen gastheer aanwezig is. Zonder een bloedmaaltijd overleven de beestjes zelfs maar een paar dagen. Eitjes en poppen overleven helaas wel lang: tot wel een jaar. Bij trillingen op de grond en bij warme temperaturen kunnen die snel uitkomen.
Zolang je geen huisdier hebt, zullen de vlooien niet overleven. Ze kunnen je echter nog wel een poos lastig vallen. Wil je dat voorkomen, dan moet je je bed, je slaapkamer en je gehele woning reinigen: beddengoed wassen, goed stofzuigen door het hele huis en desnoods een omgevingsspray gebruiken.
Deze vroege levensfasen (zoals ei, larve en pop) kunnen vele maanden, mogelijk zelfs jarenlang overleven, gezien de juiste omstandigheden. Onder normale huishoudelijke omstandigheden zal de levenscyclus van de vlo na ongeveer twee weken aflopen (afhankelijk van temperatuur en vochtigheid).
Een volwassen vlo kan slechts een paar dagen overleven zonder bloed, daarom heeft de vlo een gastheer nodig om te leven. Doe je niet aan vlooienbestrijding? De vlo kan dan ruim vier maanden overleven in de vacht van jouw kat of hond.
Verzamel alle tapijten, manden en dekens waar het huisdier graag op ligt. Stop dit in de wasmachine. Het allerbeste is om vervolgens 15 tot 20 minuten de was in de droger te stoppen. Door de hetelucht in de droger worden de eitjes, larven en vlooien gedood.
Daarom zul je bij mensen vlooienbeten kunnen aantreffen in of rondom liezen of oksels, want dat zijn nogal broeierige plekjes. Wat nog vaker voorkomt, zijn beten op de voeten en onderbenen. Vlooien houden zich namelijk vooral op in de vloerbedekking en kunnen maximaal zo'n 30 centimeter hoog springen.
Zet 's avonds een schaal water neer met een scheut afwasmiddel erin en/of azijn. Plaats een waxinelichtje erin en de vlooien zullen eropaf komen, erin springen en verdrinken. Geef je huisdier karnemelk te drinken. Het bloed van je huisdier verandert van smaak en dat vinden vlooien niet prettig.
Na behandeling kan het tot 2 weken duren voor alle vlooien op het dier en in de omgeving gedood zijn.
Vlooien komen op verschillende manieren in huis. Zo weet je bijvoorbeeld al dat ze van dier op dier overspringen. Of een kat of hond gaat op een plek liggen waar ook vlooien eitjes liggen. Ook mensen kunnen per ongeluk vlooieneitjes mee naar binnen nemen.
Een vlo is een zeer efficiënte voortplanter. wist u dat een vrouwtjesvlo tot wel 1000 eitjes kan leggen in haar leven? Op deze pagina gaan we u alles vertellen over de vlo, welke vlooien we zien bij onze huisdieren en hoe ze zich voortplanten.
Kunnen vlooien zich in menselijk haar nestelen en hoe krijg je vlooien eruit? Ja dat kan, vlooien kunnen zich op alle behaarde, warmbloedige dieren nestelen. Ze geven de voorkeur aan huisdieren zoals katten en honden, maar kunnen zich ook prima voeden met het bloed van mensen.
Vlooien zitten vaak verstopt in kieren en naden. De woonkamer en slaapkamer zijn de meest gekozen plekken van de vlooien, omdat hier veel schuilplaatsen zijn, zoals op de bank of in het tapijt.
Volwassen vlooien gaan vanzelf dood als er geen gastheer aanwezig is. Zonder een bloedmaaltijd overleven de beestjes zelfs maar een paar dagen. Eitjes en poppen overleven helaas wel lang: tot wel een jaar. Bij trillingen op de grond en bij warme temperaturen kunnen die snel uitkomen.
De ideale temperatuur voor vlooien ligt tussen de 21 graden en 29.5 graden Celsius. Volwassen vlooien gaan dood bij temperatuur onder -1 graden Celsius. Bij 3 graden Celsius kunnen ze 10 dagen overleven.
Om dat te kunnen doen moet hij uw dier 25 keer per dag steken. 95% van de vlooien zit in uw huis als ei, pop of larve. Als u alleen aan vlooienbestijding op uw dier doet dan gaan deze pas dood nadat ze op uw dier zijn gesprongen en hebben gebeten.
Honden en katten die zich veelvuldig krabben, hebben meestal last van vlooien. De hardnekkige plaagbeestjes kunnen behalve jeuk ook infecties overbrengen, zoals de kattenkrabziekte of lintwormen. Op mensen kunnen vlooien niet overleven, maar dat proberen ze wel: vandaar dat jij soms ook gebeten wordt.
Vlooien kunnen wel 350 keer hun eigen lichaamslengte springen! Een vlo behoort tot de categorie gevleugelde insecten. De vlooien zijn echter hun vleugels in de loop van hun evolutie verloren. Een vlo heeft een ontzettend sterke lichaamsbouw met hele krachtige poten.
Vlooien zijn één van de bekendste soorten die je in huis kan hebben en al helemaal wanneer je huisdieren hebt. Vlooien zitten vaak verstopt in kieren en naden. De woonkamer en slaapkamer zijn de meest gekozen plekken van de vlooien, omdat hier veel schuilplaatsen zijn, zoals op de bank of in het tapijt.
Een gemakkelijke manier om te zien waar de vlooien zitten, is door te zoeken naar vlooienpoepjes. Deze zwarte of donkerrode korreltjes vind je op de plekken waar de vlooien zich verzamelen. Hoe mee vlooienpoep je vindt, hoe meer vlooien je in huis hebt.
Volwassen vlooien verblijven graag in een warme omgeving. In de wintermaanden betekent dat dat ze binnenshuis overleven. Je behandelt je hond dus het beste het hele jaar door tegen vlooien – niet alleen in de warmere maanden. Je kunt vlooieneitjes, larven en poppen zelfs het hele jaar door aantreffen in je huis.
De eitjes van vlooien zijn heel klein, slechts een halve mm en hebben een ovale vorm en witte kleur. Deze zijn een stukje lastiger te herkennen, maar minstens zo vervelend. Ze kunnen namelijk gemakkelijk uit de vacht vallen en op het tapijt of in dekens terecht komen en zo voor een plaag zorgen.
Al jaren één van de meest gekozen vlooiendruppels in Nederland is Frontline. Hiermee dood je vlooien, teken en bijtende luizen. Je kan besmetting voorkomen van je hond door de druppels aan te brengen. Binnen 24 uur worden de vlooien gedood en binnen 48 uur is je hond beschermd tegen teken en luizen.
De vlooien die buiten leven overleven de kou niet, maar de vlooien die in huis zitten, leven helemaal op wanneer de cv en houtkachels lekker hoog gestookt worden. En teken kunnen kou wel hebben, ze gaan dan in winterslaap.