Ik zie uw reactie graag tegemoet.Uw rapport zie ik met belangstelling tegemoet.Vertrouwende u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.Wij hopen spoedig iets van u te vernemen.
Goede standaardzinnen voor de afsluiting van een zakelijke brief zijn bijvoorbeeld: Ik hoop u hiermee van dienst te zijn geweest.Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.Ik dank u bij voorbaat vriendelijk voor uw moeite.
' 'In afwachting van uw reactie verblijf ik. ' 'Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. ' Dit soort clichézinnen ben je vast weleens tegengekomen in het slot van een zakelijke e-mail of brief.
Een informele brief sluit je af met 'Met vriendelijke groet(en)', zeker als je begint met 'Beste'.
Een veelgebruikte neutrale slotformule is Met vriendelijke groet of Met vriendelijke groeten. Je kunt hiervoor kiezen bij zowel formele als informele correspondentie. Als je het formeel wilt houden, dan kun je gebruikmaken van Hoogachtend.
We zien gaarne zo spoedig mogelijk uw antwoord tegemoet. In afwachting van uw antwoord verblijf ik. Ik hoop spoedig iets van u te vernemen. Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
de afwachting
naamw. (v.) (terwijl je wacht op...) `In afwachting van een besluit, blijven de asielzoekers voorlopig hier.
Graag bevestigen wij de ontvangst van uw brief d.d. [datum] waarin u [onderwerp brief]. Graag bevestigen wij de ontvangst van [onderwerp] betreffende [inhoud]. Bedankt voor uw brief van [datum] waarin u [onderwerp brief]. Hierbij bevestigen wij de ontvangst van uw reactie naar aanleiding van [onderwerp].
De afspraak staat gepland op [datum] tussen [geschatte tijdsindicatie] op [adres klant]. We zullen je een week van tevoren een afspraak aankondiging sturen, met daarin het definitieve tijdstip van de afspraak. Mocht je nog vragen hebben dan kan je contact opnemen via e-mail of telefoon.
Formele e-mails sluit je af met 'Met vriendelijke groeten' of eventueel zelfs met 'Met de meeste hoogachting', net als een gelijkaardige brief. Wanneer men iemand om een gunst vraagt, is een afsluiting als 'Alvast bedankt' ook gepast.
In een slotzin geef je aan wat je van de lezer verwacht, hoe iets verder gaat of welke actie jij gaat ondernemen. Net als bij openingszinnen is het soms lastig een goede slotzin te vinden. Ook een slotzin moet passen bij de inhoud van de brief of e-mail die je schrijft.
"Alvast bedankt," of "op voorhand bedankt," blijken dé manier om een antwoord los te krijgen. "Dankjewel," en "bedankt," prijkten op een mooie tweede plaats. Erg formele afsluiters, zoals "hoogachtend," gebruik je dan weer beter niet.
Je sluit je brief op een gepaste manier af, bijvoorbeeld door de woorden 'Met vriendelijke groet' of 'Hoogachtend' gevolgd door een komma en je eigen naam. Je vermeldt hier welke bijlage(n) je eventueel toe hebt gevoegd.
Toelichting. Namens deze betekent 'uit naam van de genoemde persoon'. Deze vaste formulering is te vinden in de slotformule van brieven die iemand in opdracht van iemand anders ondertekent. Bij namens dezen gaat het om meerdere personen.
Een bevestigingsmail of sms is een bericht dat naar een klant wordt gestuurd vóór een gepland servicebezoek. De datum, tijd, plaats en het doel van de afspraak staan meestal in de e-mail, samen met andere details zoals het onderwerp van de afspraak en de contactgegevens van het bedrijf of de organisatie.
Heeft u nog vragen? Neem dan contact met mij op. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u mij bellen of mailen. Ik hoop dat ik snel iets van u hoor.
Met een ontvangstbevestiging wordt aangegeven dat uw e-mailbericht is bezorgd in het postvak van de geadresseerde, maar niet of de geadresseerde dit heeft gezien of gelezen. Een leesbevestiging geeft aan dat het bericht is geopend. In beide gevallen ontvangt u een melding wanneer het bericht is bezorgd of gelezen.
Na de mail afsluiting komt nog een afsluitende groet. In Nederland is de slotformule voor zakelijke brieven en e-mails eigenlijk altijd: 'Met vriendelijke groet' of 'Met vriendelijke groeten'.