Breng een druppel LOCTITE 243 schroefdraadborgmiddel met medium sterkte aan op de schroefdraden van de verwijderde schroef en laat de schroef rollen tot de lijm rond de schroefdraden zit. Plaats de schroef terug in het daartoe voorziene gat. Herhaal tot al uw schroeven opnieuw stevig op hun plaats zitten.
LOCTITE Schroefdraadborgmiddel Blauw heeft een medium sterkte en is doorgaans het meest gebruikte borgmiddel om schroefdraad en tapeinden vast te zetten. Het blauwe LOCTITE Schroefdraadborgmiddel is leverbaar in een vloeibare en halfvaste vorm, waarbij het product uithardt in 24 uur.
Hoe bevestigt u een borgmoer? Wanneer u een borgmoer wilt bevestigen, is het allereerst belangrijk om de moer in de juiste richting te plaatsen: de zijde met de nylon kraag dient als laatste over de bout gedraaid te worden. Voor een optimaal resultaat mag de nylon kraag ook niet beschadigd zijn.
Bij een blind gat brengen je het borgmiddel aan in het gat. Zo voorkom je dat de lucht in het gat het borgmiddel op de bout kan wegdrukken. LOCTITE heeft ook nog een borgmiddel - LOCTITE 290 - die je kunt gebruiken als alles al gemonteerd zit. Dankzij de capillaire werking dringt het zich in de schroefdraadverbinding.
Plaats op de kop een passende sleutel of een passende schroevendraaier voor het aandraaien van de bout-moer verbinding. Plaats op de bijpassende moer een passende steek- of ringsleutel. Draai de moer stevig op de bout terwijl je de kop fixeert.
LOCTITE Rood Schroefdraadborgmiddel
Dit product hardt volledig uit binnen de 24 uur en is verkrijgbaar als vloeistof en als halfvaste anaerobe lijm.
Als je een borgring met tanden verwijdert, plaatst je de kop van de schroevendraaier onder een tand en duw je hem omhoog, zo nodig met meer tanden. Voor andere ringen plaatst je de kop van de schroevendraaier onder de ring en duw je hem omhoog.
Borgmoeren zijn moeren met een veiligheid. Dit is een veiligheid die ervoor zorgt dat de moer niet zomaar los kan raken. Dit maakt dit model zeer geschikt om te gebruiken bij bevestigingen waar veel trillingen zijn. Er zijn ook borgmoeren te bestellen die voorzien zijn van een blauwe ring.
Een zelfborgendemoer is een moer waarvan de zijkanten een zeskant vormen met aan de bovenzijde een nylon ring, deze zorgt ervoor dat de moer niet los raakt. Deze moer wordt altijd in combinatie met een metrische bout gebruikt, zoals bijvoorbeeld een slot- en zeskantbout.
Een ring, sluitring of carrosseriering (in Vlaanderen ook bekend als rondel) is een vlak voorwerp met een gat in het midden dat over een schroef of draadeind past en dat onder een schroef, bout of moer wordt geplaatst.
Lostrillen kan onder meer worden voorkomen door borgmiddelen toe te passen. Voorbeelden hiervan zijn bouten en moeren die zijn voorzien van een kunststof laag, of geheel metalen schroefdraadelementen met van een mechanische locking, zoals de veelgebruikte Helicoil Plus Screwlock van Böllhoff.
Bij het gebruik van voorgespannen bouten moet tenminste vier maal de spoed van de draad vrijblijven (exclusief de uitloop van de draad). In de praktijk zal de bout dus minimaal enkele millimeters door de moer moeten steken wil men geen problemen hebben bij het aandraaien van de moer.
Hennep of vlas met vet of Kolmat pasta
Met een kluwen van hennepvezels zal men rond de mannelijke delen van de schroefdraadverbinding wikkelen en daarna insmeren met vet. De richting is steeds met de schroefdraad mee. De vezels uit vlas zullen zo de imperfecties opvullen.
Traditionele methoden voor schroefdraadafdichting zijn het gebruik van PTFE tape, hennep en pasta. Een belangrijk nadeel van PTFE tape is dat niet is aangegeven hoeveel je moet gebruiken bij een bepaalde diameter leiding. Het gaat lekken door trillingen of door foutief aandraaien.
Neem niet te veel ringetjes, maar net genoeg zodanig dat de bout grip heeft op de inslagmoer. Draai nu rustig en stevig verder tot de inslagmoer helemaal tot aan de rand in het hout is getrokken. Dat kan je de bout er terug uitdraaien, de ringetjes wegnemen en dan uiteindelijk de voetjes monteren.
Een dopmoer wordt toegepast voor een mooie afwerking of ter afscherming van scherp uitstekend draadeind. In de webshop van IJzershop.nl kunt u verzinkte zeskantmoeren, borgmoeren, hoge en lage moeren en dopmoeren bestellen. Alle moeren zijn elektrolytisch verzinkt, wat er voor zorgt dat de moer niet gaat roesten.
De Sluitring voorkomt dat de constuctie beschadigd bij het aandraaien. De Carrosserieringen verdeelt de kracht van de bevestiging op een groter oppervlak. De Carrosseriering in dunne uitvoering is minder geschikt voor buiten, vanwege het dunne zinklaagje.
Binnenste borgveertang
Door de uitwendige veerkracht drukt de ring tegen de wand van de cilinder. Een interne borgveerring werkt dus tegenovergesteld van een externe borgveerring. De uiteinden van een binnenste borgveertang sluiten zich wanneer de handgreep wordt samengeknepen, de borgveerring wordt dus kleiner.
Plaats een veerring aan de moerzijde om te voorkomen dat de verbinding lostrilt. Plaats op de kop een passende sleutel voor het aandraaien en plaats op de bijpassende moer een geschikte steek- of ringsleutel. Draai de moer stevig op de bout terwijl u de kop fixeert.
Takis Blue Heat zijn knapperige gerolde tortilla chips met de intense smaak van limoen en hete chillipeper. Deze smaak is minder heet dan de fuego en de Fuego heeft een rode kleur maar Takis Blue Heat bracht het naar een ander niveau om een blauwkleurige chips uit te brengen.