Dat 's zomers en zomers allebei juist zijn, lijkt onlogisch als je dit woordpaar vergelijkt met 's winters en winters, want alleen 's winters is juist in de betekenis 'in de winter'.
andere dagdelen: 's nachts, 's morgens, 's ochtends, 's middags, 's voormiddags, 's namiddags; weekdagen (en delen daarvan): 's maandags, 's woensdagsmiddags; enkele seizoenen: 's zomers, 's winters; een aantal speciale gevallen: 's anderendaags, 's werelds, 's mans, in 's hemelsnaam.
's middags 's spreek je uit als: komma es. Vroeger zeiden de mensen: "Des middags ga ik eten." Het zijn eigenlijk twee woorden, dus de s schrijf je los van middags.
werelds bijv. naamw. Uitspraak: [werəlts] 1) de wereld betreffend en niet het geestelijk of kerkelijk leven Voorbeeld: `wereldse kwesties`Antoniemen: geestelijk, kerkelijk Synoniemen: wereldlijk, profaan 2) met luxe en ge...
Wat is het meervoud van lente? Het meervoud van lente is 'lentes'. Eén lente, twee lentes.
Wanneer de zon loodrecht boven de evenaar staat begint bij ons de lente. De astronomische lente begint op het noordelijk halfrond meestal op 20 maart. De meteorologische lente begint op 1 maart.
Wanneer je 's schrijft aan het begin van een zin, verandert deze nooit in een hoofdletter. Het is de 'm' die de hoofdletter krijgt. 's Morgens eet hij nooit.
'S wordt gebruikt als de laatste lettergreep op een enkele, heldere a, i, o, u of y eindigt, of op een enkele e die als [ee] klinkt. Op deze manier wordt de klank van deze laatste lettergreep niet veranderd. Voorbeelden: Luca's ogen zijn blauw.
Het is allebei juist. In de betekenis 'in de zomer' zijn 's zomers en zomers synoniemen. Wel is 's zomers iets duidelijker, omdat zomers ook de betekenis 'als in de zomer, geschikt voor de zomer' kan hebben, zoals in zomerse dagen en zomers gekleed.
's Maandags en maandags zijn allebei correct, zonder verschil in betekenis. 's Maandags is gebruikelijker dan maandags.
De apostrof wordt gebruikt bij de meervouds-s van woorden die eindigen op a, e, i, o, u of y, voorafgegaan door een medeklinkerletter of lettergreepgrens. (De e moet klinken als /ee/.) opa's, azalea's, ave's, ski's, auto's, accu's, baby's. Op grond van deze regel krijgen de volgende woorden dus geen apostrof.
De correct gespelde vorm voor het verkleinwoord is baby'tje.
De telling begint midden in de nacht. Om 6:00 uur begint de ochtend en die duurt tot 12:00 uur. Om 12:00 uur begint de middag en die duurt tot 18:00 uur. Om 18:00 begint de avond en die duurt tot 24 uur of 00:00 uur.
Verschillende definities. Een eenduidige definitie van "nacht" is binnen het Nederlandse taalgebied niet echt te geven. Volgens afspraak valt een etmaal uiteen in vier dagdelen − nacht, ochtend, middag en avond −, waarbij de nacht duurt van middernacht tot zes uur 's morgens.
Juist is: 's Avonds werkt John in een café. Als de zin met een apostrof begint, krijgt het eerstvolgende volledige woord in de zin de hoofdletter.
De 's aan het begin van de zin is afkomstig van het oude des morgens. Als je dat nog voluit zou schrijven, kon de d een hoofdletter worden (Des morgens...), maar nu die D niet meer te zien is, wordt de beginletter van het volgende woord met een hoofdletter geschreven.
s afkorting 1) symbool voor zwavel (sulfur); symbool voor entropie; symbool voor vector van Poynting; Symbool voor de internationale tijdeenheid seconde; symbool voor weglengte 2) de 19e letter van het alfabet 3) nationaliteitsaanduiding voor Zwed...
De correcte spelling is A4'tje, met een apostrof.
A4'tje is een afleiding: het achtervoegsel -tje wordt in dit geval gebruikt om van A4 een verkleinwoord af te leiden. In afleidingen waarin het grondwoord een combinatie van cijfers en letters is, komt er een apostrof.
Ja, wanneer je 'doordat' gebruikt bij een reden (vrije wil), dan is dit incorrect. Bij een oorzaak is daarentegen zowel 'omdat' als 'doordat' correct.
De korte versie. ('s) Morgen(s) betekent het eerste deel van de dag. ('s) Ochtend(s) betekent morgen.
De correct gespelde meervoudsvorm is baby's.
De correct gespelde meervoudsvorm van café is cafés, zonder apostrof. Als een zelfstandig naamwoord eindigt op é, schrijven we de meervoudsuitgang eraan vast. Een apostrof is niet nodig omdat de combinatie niet verkeerd kan worden uitgesproken: logés, attachés, coupés, prostitués.