eentje = eentje pronounUitspraak: [ˈencə] één Voorbeeld: `Ik wil geen twee bier, ik wil er maar eentje. `Jij bent me er ook eentje!
De bijwoorden enkel en alleen betekenen allebei 'slechts, louter, uitsluitend'. Alleen is zowel in België als in Nederland neutraal taalgebruik. Enkel wordt door sommige taalgebruikers als formeel beschouwd, en door andere dan weer als informeel.
1ei·gen·lijk (bijvoeglijk naamwoord) 1alle eigenschappen bezittend van; helemaal aan zijn naam beantwoordend2echt, werkelijk 2ei·gen·lijk (bijwoord) 1welbeschouwd: wat is hij eigenlijk?
Is het 'de erg' of 'het erg'?
Het is 'het erg', want erg is onzijdig. Als je het aanwijst is het 'dat erg'.
We schrijven ervan aan elkaar als de combinatie een voornaamwoordelijk bijwoord is. Dat is het geval als u de combinatie kunt vervangen door het oorspronkelijke voorzetsel en een naamwoord.
De correcte spelling is led ('light emitting diode'), klein en zonder puntjes.
Daarom heeft de Nederlandse Taalunie dan ook besloten dat het woord zonder hoofdletters geschreven moet worden. En in het meervoud wordt het zonder apostrof geschreven, dus leds.
Juist is: 'Die heeft te veel gegeten. ' Als te veel 'meer dan nodig' betekent, staat er een spatie tussen te en veel. Als het teveel 'het overschot' betekent, is het wél één woord.
Bijwoord. (tijdrekening) morgen: de eerstvolgende dag na vandaag.
allen = allen pronounUitspraak: [ˈɑlə(n)] alle personen Voorbeeld: `Ze gaan allen naar de disco. `Synoniem: allemaal (1) geen van allen (niemand) `We spreken geen van allen Hongaars.
Bijwoord. ▸ Dit zou toch niet mijn laatste nacht op aarde worden?
eentje = eentje pronounUitspraak: [ˈencə] één Voorbeeld: `Ik wil geen twee bier, ik wil er maar eentje. `Jij bent me er ook eentje!
Wat LED je? Ruud KoornstraMet een lampje de wereld redden: wat LED je? In een realistisch en inspirerend verhaal neemt succesvol ondernemer Ruud Koornstra je mee in zijn zoektocht naar oplossingen voor een betere wereld. Hij laat de lezer delen in zijn successen, zijn missers en bi…
LED is een afkorting voor Light Emitting Diode, in het Nederlands lichtemitterende diode. Dit is een zuinige lamp, die gebruik maakt van elektriciteit om licht te produceren. Hierbij komt een heldere verlichting vrij met nauwelijks warmte, waardoor led lampen geschikt zijn voor vele verschillende toepassingen.
LED's zijn geen lampen in de klassieke zin van het woord. Zo bevatten ze geen gloeidraad en werken ze niet zoals fluorescentielampen of TL lampen. LED staat voor 'Light Emitting Diode' oftewel een lichtgevende diodes.
Very important person (zeer belangrijke persoon). Meervoud: vips.
Gangbaarheid. Het woord viproom staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie.
de simkaart
(m./v.) Verbuigingen: simkaarten (meerv.) (Een simkaart is een kleine chipkaart die door de plaatsing in de mobiele telefoon het mogelijk maakt om op het netwerk van je provider te bellen.
Ik hou en ik houd zijn allebei correct. Zowel in gesproken als in geschreven taal is ik hou de gewone vorm. De vorm met -d komt vooral voor in formelere geschreven taal. Zij is de vrouw van wie ik hou / ik houd.
De uitdrukking Werk ze! wordt in twee woorden geschreven en het tweede woord begint met een z. Ze bestaat uit de gebiedende wijs werk en het persoonlijk voornaamwoord ze. De betekenis ervan kan omschreven worden als 'Ik wens je een prettige werkdag', 'Succes met werken' of 'Werk goed vandaag'.
Als het onzekere element door een ander woord in de zin wordt uitgedrukt, bijvoorbeeld door het hulpwerkwoord zou(den), is zowel als als dat mogelijk. Beide zinnen betekenen dan hetzelfde. Zou je het goed vinden dat / als ik je een nieuwe versie bezorg? Ik zou het fijn vinden dat / als je kunt komen.
Op 'een' worden accenttekens gezet als het om het telwoord gaat én als het telwoord met het lidwoord verward kan worden. De accenttekens worden ook gezet als het telwoord speciale nadruk krijgt: één, niet twee of meer. De twee lettertekens vormen één klank.
#taaltip In 'en-en' en 'of-of' is een liggend streepje het best, in 'en/of' een schuine streep. Bij nadruk is het 'én-én' dan wel 'óf-óf'.