In het tabblad CHATS, tik op > Instellingen. Tik op Opslag en datagebruik > Opslag beheren. De ruimte die WhatsApp inneemt op je apparaat, wordt weergegeven bovenaan het scherm. Je kunt opslag vrijmaken door items te verwijderen die groot zijn of die meerdere keren zijn doorgestuurd.
WhatsApp heeft geen ingebouwde prullenbak, zoals je bijvoorbeeld op een computer wél hebt. Dit betekent dus ook dat er geen mogelijkheid is om individuele verwijderde chats terug te halen. Apps die pretenderen dit wel te kunnen moet je vermijden.
WhatsApp opruimen met deze nieuwe feature
De nieuwe functie, die je ziet bij 'WhatsApp > Instellingen > Data- en opslaggebruik > Opslag beheren' verzamelt grote bestanden die vaak zijn doorgestuurd en je dus kan verwijderen.
Je kunt berichten alleen voor jezelf verwijderen of aanvragen om deze voor iedereen te verwijderen. Als je een bericht wilt bewerken, kan dit tot 15 minuten nadat het is verzonden. Meer informatie over berichten bewerken.
Wat is telefoon opschonen? Als je je telefoon opschoont, gooi je alle bestanden en apps weg die je niet nodig hebt. Hierdoor maak je ruimte voor nieuwe apps, foto's en video's en zorg je dat je smartphone snel en zonder haperen blijft werken.
Een chat verwijderen
WhatsApp-gebruikers kunnen een verwijderde chat niet meer lezen of terughalen. Verwijderen is dus definitief. Een nieuwe chat met iemand starten kan wel, ook als een eerder gesprek met die persoon is gewist. De berichten uit de verwijderde chat zijn dan alleen niet meer zichtbaar.
Veeg de chat naar links (iPhone) of druk erop (Android). Er verschijnen opties voor het verwijderen. Wissen = de chat blijft in de lijst staan, maar de berichten worden verwijderd.Verwijderen = alles weg.
Je kunt berichten voor jezelf verwijderen wanneer je dat wilt. De ander ziet het niet als je dit bericht uit je gesprek op WhatsApp verwijdert.
Tik bovenaan op het pictogram van een prullenbak.Tik zo nodig op Doorgaan. Zet een vinkje voor Ook ontvangen media uit deze chat verwijderen uit de apparaatgalerij als u de foto's en video's van deze persoon ook wilt verwijderen.
WhatsApp-chats gaan na verloop van tijd steeds meer opslagruimte innemen. Vooral als je gesprekspartner veel gifjes, afbeeldingen of filmpjes stuurt, kan de hoeveelheid gebruikt geheugen al gauw oplopen tot honderden MB's.
Op Android-toestellen worden mediabestanden automatisch opgeslagen op je map WhatsApp/Media/. Wanneer je intern geheugen hebt, zal de map op je interne geheugen opgeslagen zijn. Wanneer je geen intern geheugen hebt, zal de map op je SD-kaart of externe SD-kaart opgeslagen zijn.
Belangrijk: Je kunt berichten laten vervallen na 24 uur, 7 dagen of 90 dagen. Als je WhatsApp niet opent binnen de ingestelde tijd voor Berichten met vervaldatum, verdwijnt het bericht uit de chat.
Op Android toestellen wordt er elke dag om 2:00 uur een reservekopie van je WhatsApp chatberichten op je telefoon lokale geheugen opgeslagen. Via deze reservekopie kun jij gesprekken en foto's terughalen tot zeven dagen terug in je chatgeschiedenis: Download een file manager via de Play Store op je telefoon.
Archiveren is meer dan alleen het bewaren van informatie. Archiveren is het duurzaam toegankelijk maken en houden van informatie. Zodat deze nu en in de toekomst bruikbaar is. Voor iedereen die het recht heeft om de informatie in te zien.
Wanneer je een chat wist, verwijder je alle berichten in een chat.De chat is dan nog wel zichtbaar in je chatlijst.
Verwijderde whatsapp berichten terughalen zonder back-up Samsung. Heb je een Samsung telefoon of een andere telefoon van Android? Dan kun je je WhatsApp geschiedenis terughalen met een file manager. Deze kun je downloaden in de Play Store.
Scherm schoonmaken zonder beschadiging
Verwijder het hoesje als dat om de telefoon of tablet zit. Blaas stof weg als dat in openingen aanwezig is. Gebruik eventueel een zacht (en droog) borsteltje. Pak een zachte stofvrije doek, het liefst een microvezeldoekje, en maak dat vochtig, niet nat!
Dagelijks, wekelijks, maandelijks, of nooit: maak jij wel eens je mobiele telefoon schoon? Volgens microbioloog Rijkelt Reumer en schoonmaakexpert Zamarra Kok moeten we niet bang zijn voor bacteriën. Wekelijks schoonmaken is volgens hen daarom voldoende.