Tik in Instellingen op 'Safari' en schakel onder 'Privacy en beveiliging' de volgende instellingen in of uit: Voorkom volgen: Safari stelt standaard beperkingen aan cookies en data van derden. Schakel deze optie uit als je wilt toestaan dat je via verschillende websites wordt gevolgd.
De privémodus inschakelen
Open Safari op uw iPhone of iPod touch. Tik op de knop 'Tabbladen' . Tik op '[aantal] tabbladen' om de lijst 'Tabgroepen' weer te geven. Tik op 'Privé' en vervolgens op 'Gereed'.
De website is mogelijk onveilig
kan voorkomen dat een site wordt geopend. Om te controleren of dit de reden is voor de foutmelding 'Safari kan geen beveiligde verbinding met server tot stand brengen', probeert u de specifieke website te openen in een andere webbrowser zoals Mozilla FireFox of Google Chrome.
Ga op je iPhone naar Instellingen. Tik op Face ID en toegangscode of Touch ID en toegangscode. Tik op Zet code aan. Tik op Toegangscodeopties om te kiezen voor verschillende soorten code's, zoals een 4- of 6-cijferige code.
Wanneer kan een hacker meekijken met je iPhone camera(s)? Hackers kunnen meekijken via jouw iPhone cameras als er een beveiligingslek zit in je iPhone software en als er malware, bekend als 'kwaadaardige' software, of spionagesoftware op je iPhone is geïnstalleerd.
Om een HTTPS-verbinding tot stand te laten komen, moet een certificaat gebruikt worden. Dit certificaat noemen we een SSL-certificaat. Hierbij staat 'SSL' voor 'Secure Socket Layer', oftewel een extra beveiligingslaag.
SSL staat voor Secure Socket Layer en is een beveiligingsprotocol dat zorgt voor een versleutelde verbinding tussen een webserver en een internetbrowser. Dit verzekert dat alle gegevens, die tussen de webserver en browser worden verstuurd, geheim blijven voor tussenliggende partijen en niet gestolen kunnen worden.
Als je browser het SSL-certificaat van een bepaalde website niet kan valideren, kan er geen beveiligde verbinding tot stand worden gebracht. De meeste browsers zorgen er dan voor dat je dergelijke sites niet kunt bezoeken en tonen de foutmelding 'Je verbinding is niet privé'.
End-to-end-encryptie. Voor extra privacy en beveiliging maken veel Apple voorzieningen gebruik van end-to-end-encryptie, waarbij uw gegevens worden versleuteld met sleutels die zijn afgeleid van uw apparaten en de toegangscode voor uw apparaat, die alleen u kent.
Een firewall kan je Mac beschermen tegen ongewenst contact met andere computers wanneer je bent verbonden met het internet of een netwerk. Voor bepaalde voorzieningen en apps kan echter wel toegang via de firewall worden toegestaan.
Bij een Mac hebt u minder snel problemen met de beveiliging dan bij een Windows-pc. Voor de Mac worden namelijk minder virussen gemaakt. Maar er zijn wel degelijk gevaren voor de Mac-gebruiker, zoals malware, virussen, phishing en indringers (hackers).
Hoewel Safari een zeer veilige webbrowser is kun je met één simpele muisklik nog wat extra veiligheid activeren. Safari opent direct na het dowloaden, bestanden die worden aangemerkt als 'Veilige bestanden'. De kwalificatie 'Veilige bestanden' heeft alleen betrekking op het type bestand en niet op de inhoud ervan.
Als u ervoor kiest om Safari te gebruiken, bent u in veilige handen zolang u een Apple-apparaat gebruikt. Maar Safari werkt alleen op Apple-apparaten, terwijl Firefox op Windows, macOS, iOS, Android en Linux werkt.
Dankzij de incognito modus hoef je niet steeds zelf je zoekgeschiedenis, cookies en surfgeschiedenis te verwijderen. Bedenk je dat de incognito modus er niet voor is gemaakt om veiliger of anoniemer te surfen op het web.
Je krijgt een waarschuwing in Chrome als je de site niet beveiligd of via een privéverbinding kunt bezoeken. Open een pagina in Chrome. Kijk naar de beveiligingsstatus links van het webadres om de beveiliging van de site te checken: Beveiligd.
Https staat voor Hyper Text Transfer Protocol Secure en werkt met een SSL-beveiligingscertificaat. Dit certificaat versleutelt de communicatie tussen de website en bezoeker. Dit betekent dat de gegevens die je ingeeft op de website veilig worden verwerkt, zodat cybercriminelen de gegevens niet kunnen onderscheppen.
Ga naar "Instellingen" => "Algemeen" en pas de optie "Home URL" en "Site URL" aan zodat ze beginnen met HTTPS. Om alle bronnen van je website via HTTPS te laten gaan raden wij aan om de volgende plugin te activeren. Deze plugin stelt alles automatisch goed in voor het gebruik van SSL.
De fout treedt op meerdere beveiligde websites op. Als u dit probleem op meerdere niet-gerelateerde HTTPS-websites tegenkomt, geeft dit aan dat iets op uw systeem of netwerk uw internetverbinding onderschept en certificaten injecteert op een manier die niet door Firefox wordt vertrouwd.
Een beveiligde verbinding zorgt ervoor dat bezoekers veilig kunnen browsen op je website. Ze lopen hierdoor veel minder risico om belangrijke gegevens te verliezen aan hackers.
Deze fout wordt weergegeven als je antivirussoftware gebruikt die HTTPS-bescherming of HTTPS-scannen biedt en zo verhindert dat Chrome beveiliging biedt. Schakel je antivirussoftware uit om het probleem te verhelpen.
IPhone en Android traceren
U kunt hem traceren met behulp van uw Apple ID (iPhone) of Google account (Android). Deze optie moet u vooraf wel activeren. Met een iPhone werkt dit via instellingen > icloud.com > zoek mijn iPhone. Op een Android toestel werkt het via Google instellingen en de app apparaatbeheer.
De iPhone van Apple is de meest veilige mobiele telefoon en we denken vaak dat een iPhone niet gehackt kan worden. Dit is helaas niet waar. Ieder jaar geeft Apple veel geld uit aan onderzoek voor hun beveiligingssoftware. Ze betalen zelfs de ethische hackers, de goede hackers, om bugs te vinden in hun beveiliging.
Tik op 'Personen' onder in het scherm en tik vervolgens op de naam van degene die je wilt zoeken. Als je vriend(in) te vinden is: Je vriend(in) wordt op een kaart weergegeven, zodat je ziet waar je vriend(in) is. Als je vriend(in) niet te vinden is: Onder de naam zie je 'Geen locatie gevonden'.