Op Curaçao wordt er rechts gereden.Op kruisingen en rotondes heeft het verkeer van rechts voorrang, tenzij anders aangegeven. Let op: in tegenstelling tot het Nederlands gebruik, heeft het doorgaande verkeer op T-splitsingen altijd voorrang. De snelheidslimiet in de stad en binnen de bebouwde kom is 45 km per uur.
Op Curaçao rijdt men rechts, wat dus niet veel problemen oplevert voor de meeste Europeanen, Noord- en Zuid-Amerikanen, wanneer zij zelf het eiland willen rondtoeren. Rechts heeft voorrang. Maximale snelheid binnen de bebouwde kom bedraagt 45 km/h. Buiten de bebouwde kom van 60-80 km/h, tenzij anders vermeld!
Heeft u een auto nodig op Curaçao? Het antwoord is: nee, je hebt geen auto nodig, maar het is superhandig en 90% van de mensen die naar het eiland reizen, doen het.
Om jezelf te verplaatsen is een auto huren een van de handigste vervoersmiddelen op Curaçao. Omdat vrijwel iedereen op het eiland een auto heeft, kan het in de ochtend rond 8:00 en in de avond rond 17:00 erg druk zijn. Als je rustig het eiland wilt ontdekken is het handig om deze spits te vermijden.
In steden en dorpen geldt een maximumsnelheid van 40-45 kilometer per uur.Op de wegen buiten de stad mag je (afhankelijk van de borden) 60-80 kilometer per uur. Die snelheid geldt ook voor de ringweg rond Willemstad. Dat is een vierbaansweg, waar officieel geldt dat je links moet inhalen.
Je kunt ook een taxi bestellen via de centrale op telefoonnummer +5999 465 9292. Ritprijzen zijn gebaseerd op een passagiersaantal van maximaal vier personen. Voor een ritje van de luchthaven naar de binnenstad van Willemstad wordt gemiddeld 25 dollar gerekend.
Welke muntsoort wordt er op Curaçao gebruikt? De munt die op Curaçao wordt gebruikt, is de Antilliaanse gulden (ANG), ook wel “florin” genoemd. De wisselkoers van de Antilliaanse gulden is aan de Amerikaanse dollar gekoppeld, waarbij 1 USD = 1,80 ANG.
Curaçao heeft voldoende geldautomaten, met name in Willemstad en op het vliegveld. Amerikaanse dollars worden bijna overal als betaalmiddel geaccepteerd.
Zonsondergang op Curaçao
Hier zijn de specifieke tijden voor zonsondergang per seizoen: Winter (januari – maart): Gemiddeld tussen 18:30 uur en 19:00 uur. Lente (april – juni): Gemiddeld tussen 18:45 uur en 19:15 uur. Zomer (juli – september): Gemiddeld tussen 18:15 uur en 18:45 uur.
Met een creditcard kun je prima betalen op Curacao; met b.v. een Mastercard of Visa kun je zeker vrijwel overal terecht. Uiteraard in de toeristische winkels en de horeca, maar ook bij een supermarkt. Een creditcard biedt net even wat meer gemak dan een reguliere pinpas.
Vrijwel alle Nederlandse bankpasjes werken goed op Curaçao. Ook bij de grotere bedrijven, restaurants, bars, supermarkten en de meeste winkels kunt u aan de kassa met uw pinpas betalen. Wilt u uw creditcard gebruiken dan heeft u ook de pincode van de kaart en een legitimatiebewijs nodig.
Op het eiland rijden de mensen rechts en aan kruispunten en op rotondes heeft het verkeer van rechts altijd voorrang, tenzij op de verkeersborden iets anders staat aangegeven. Bij een T-splitsing heeft het doorgaand verkeer altijd voorrang, ongeacht de rijrichting.
Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,5 promille. Het is verboden te rijden onder invloed van drugs.
Rijden op Curacao – Basis regels
Chauffeurs moeten op 18-jarige leeftijd rijden en op 21-jarige leeftijd voor huurwagens. Kinderen onder de leeftijd van 5 mogen niet voor de deur reizen.
Wanneer goedkoop naar Curacao? (
Voor een goedkope vakantie naar Curacao kun je het beste kijken naar een periode buiten het hoogseizoen. Zo kun je in mei, juni, oktober en november een goedkope Curacao vakantie vinden. Daarnaast zijn er vaak voordelige vroegboek- en last minute aanbiedingen te vinden naar Curacao.
Iedereen die op vakantie gaat naar Curaçao en graag wil gaan fietsen of moutainbiken, zal er een fiets of mountainbike moeten huren. Uiteraard zijn er op eiland veel plekken waar je fietsen of mountainbikes kunt huren.
In 2019 betaalde je gemiddeld 225 euro per week voor het huren van een auto.In 2021 gaat het gemiddeld om 460 euro per week, zegt Kramer. Afhankelijk van de bestemming kunnen de prijzen hier wel flink van afwijken. De hogere prijzen hebben vooral te maken met de coronacrisis.