De wasmachine is mogelijk gestopt vanwege een elektrische piek. Haal de stekker uit het stopcontact, wacht een minuut en steek de stekker weer in het stopcontact. Start het programma opnieuw.
De wasmachine resetten doe je simpelweg door middel van de stekker uit het stopcontact halen waarna je deze er 30 seconden uit laat en weer erin stopt.
Het kan nodig zijn om je wasmachine te resetten als deze is gestopt tijdens een wasbeurt. Het probleem kan diverse oorzaken hebben, het kan bijvoorbeeld een probleem zijn met het filter, de afvoerslang of een verkeerde installatie. Check altijd de onderstaande stappen om je probleem te achterhalen en te verhelpen.
Als de trommel van de masmachine niet meer draait, kan er een probleem zijn met de motor aandrijving of de electra. Versleten koolborstels zijn vaak de oorzaak. De kosten van vervanging zijn niet hoog. En met nieuwe koolborstels kunt u weer zorgeloos wassen.
Het filter zit achter een paneel rechts onder in apparaat. Je moet het pompfilter om de drie tot vier maanden reinigen. Open het paneel om bij het filter te kunnen. Bij sommige wasmachines zit er een slangetje achter het afdekplaatje om het water uit het filter te laten weglopen.
Beko staat voor goede, voordelige wasmachines met een lange levensduur. Daarnaast levert Beko praktische machines die eenvoudig te gebruiken zijn. De functionaliteiten van een Beko wasmachine zijn duidelijk en doelgericht. En dat is wel zo fijn.
Als de trommel van je wasmachine draait maar het water blijft staan, kan het zijn dat er een kledingstuk vastzit in de afvoer en daarmee de afvoer blokkeert. Om dit te controleren moet je eerst de wasmachine leeg laten lopen. Dit doe je door de wasmachine uit te schakelen en de stekker uit het stopcontact te halen.
Over het algemeen maken alle wasmachines gebruik van een koolborstel. De koolborstel bestaat uit twee stiften van koolstof die in een koolstofhouder gemonteerd zijn in de wasmachine. Als de wasmachine water geeft, maar niet draait, dan is de kans groot dat de koolborstel versleten is.
Als het wasgoed drijfnat uit de wasmachine komt, heeft de wasmachine meestal niet of niet hard genoeg gecentrifugeerd. Controleer eerst of de wasmachine wel is ingesteld op het juiste toerental. Wasgoed wordt beter droog bij een toerental van 1400 of 1600 toeren.
Een wasmachine die niet centrifugeert is het meest voorkomende probleem. Gelukkig is het probleem vaak makkelijk zelf op te lossen door het pomp filter te reinigen. Het probleem kan ook veroorzaakt worden doordat de trommel niet meer draait of de wasmachine het water niet meer afpompt.
De levensduur van een wasmachine varieert van 2 tot 8 jaar. Hoe lang een wasmachine daadwerkelijk meegaat hangt af van verschillende factoren. Zo heeft het te maken met de bouwkwaliteit, hoe vaak je ermee wast, hoe je de wasmachine gebruikt, en hoe je hem onderhoudt.
Wasmachine deur openen via ontgrendeling.
Sommige merken en of modellen wasmachines hebben een ontgrendeling onder achter het klepje van de afvoerpomp onderaan de machine. Door aan de ontgrendeling te treken kunt u dan de wasmachine deur openen.
Als de aquastop defect is kan er geen water de wasmachine instromen. De aquastop moet vervangen worden. De aquastop is meestal geintegreerd in de watertoevoerslang, aan de achterkant van de wasmachine. Bij een defect water inlaatventiel kan er geen water de wasmachine instromen.
Je wasmachine deur wil niet open. Een reden hiervoor zou kunnen zijn dat de filterbuis van je wasmachine verstopt is. Deze bevindt zich aan de onderkant van je wasmachine. Door de filterbuis te openen en schoon te maken, zou je wasmachine deur zich weer laten openen.
Wanneer het kinderslot geactiveerd is, verschijnt er een sleutelsymbool of "CL" op het display en worden alle knoppen van de wasmachine gedeactiveerd. Om het kinderslot te deactiveren, houd je de startknop drie tot vijf seconden ingedrukt. Hierna hoor je een pieptoon en verdwijnt het sleutelsymbool.
U kunt het verwarmingselement van de wasmachine dus testen door het door te meten. Dit doet u met een multimeter. Deze sluit u aan tussen de aansluitingen van het element. Als u een lage weerstand meet is het goed.
Maakt je wasmachine tijdens het centrifugeren een gierend geluid? Dan zijn waarschijnlijk de kogellagers versleten. Je kunt dit testen door wanneer de wasmachine leeg is de trommel met de hand rond te draaien. Als dit niet soepel gaat, kun je het beste de lagers laten vervangen.
Met het kalibreren van je Samsung wasmachine voorkom je lawaai en getril. Daarnaast bespaar je energie. Na het kalibreren weegt de beladingssensor het gewicht van je wasgoed namelijk nauwkeuriger. Op deze manier past het wasprogramma zich beter aan de hoeveelheid van je kleding aan.
“Het is geen enkel probleem om je was een nacht in de wasmachine te laten zitten,” verklaart ze. Ze raadt het natuurlijk niet aan om het een hele week te laten zitten. “Als je natte was toch begint te ruiken, betekent dat dat je was al te lang in een ruimte zit waar er geen lucht aan kan.
Zit de trommel in je wasmachine los? Maakt je wasautomaat een rammelend geluid en merk je dat de wastrommel los zit? Advies: Wij adviseren om de wasautomaat uit te zetten. Controleer vervolgens of de trommel los zit.
Koolborstels: meer lawaai en slijtage
Bij een koolborstelmotor zitten er koolborstels rond de motor. Deze brengen elektriciteit over en zorgen ervoor dat de trommel draait. Een wasmachine met koolborstels maakt meer lawaai, verbruikt meer energie en slijt sneller.
Kies voor de functie 'afpompen' en het water zal jouw wasmachine weer vaarwel zeggen. Blijft er echter water in de wasmachinetrommel zitten, dan is het aan te raden om de machine even uit te zetten (voor een half uur tot een uur) en vervolgens te centrifugeren en te kiezen voor 'afpompen'.
Nadat uw kleding is gewassen zal deze wasmachine het vuile water proberen af te pompen. Dit gaat via een afvoerslang binnen de was-apparaat en zit meestal aan de onderkant van de wasmachine. De afvoerslang maakt gebruik van een filter, anders zou de afvoerslang verstopt raken tijdens het afpompen van het vuile water.
Onderaan de wasmachine vind je de pomp. Vaak achter een klepje of een plint. 3. De meeste wasmachines hebben een afvoerslangetje, met een dopje.